Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mandarin Oriental Prague - informace o tématu

Hotel Mandarin Oriental Prague. Výhled na Hradčany za šedesát tisíc

Malostranský hotel Mandarin Oriental Prague nabízí unikátní prezidentské apartmá s výhledem na Pražský hrad. Cena začíná na zhruba 60 tisících korun za noc. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Výroba osobních aut v Česku 📈 vzrostla za osm měsíců letošního roku meziročně o 5,5 procenta na 973 560 vozů. V letních měsících byla produkce ovlivněná termíny pravidelných celozávodních dovolených, preventivní údržby a instalace nových robotů. 
Britská centrální banka podle očekávání ponechala svou základní úrokovou sazbu beze změny na 5️⃣ procentech. Její guvernér Andrew Bailey nicméně signalizoval, že banka bude v příštích měsících pokračovat ve snižování úroků, které zahájila začátkem minulého měsíce.
Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) za letošní první pololetí 📉 klesl hrubý zisk meziročně o 27 procent na 2,83 miliardy korun z 3,85 miliardy korun. Hlavním důvodem snížení zisku bylo nižší zpeněžení dřeva těženého v mladších porostech a také v polomech. Tržby podniku za leden až červen meziročně klesly o osm procent na 7,56 miliardy korun. 
Břeclavský výrobce výtahů a eskalátorů Otis do konce příštího roku  propustí 200 ze současných 250 zaměstnanců. Výrobu eskalátorů přesune americký vlastník do čínské továrny, výrobu a modernizace výtahů rozdělí mezi továrny ve Španělsku a ve Francii. Na ukončení výroby upozornil Břeclavský deník, informace potvrdil předseda místní odborové organizace KOVO František Bača. 
Společnost Ško-Energo začala s rozsáhlou přestavbou teplárny v Mladé Boleslavi, jediným palivem má být biomasa. Modernizace vyjde na 1️⃣8️⃣0️⃣ milionů eur, tedy zhruba 4,5 miliardy korun. Asi polovinu této částky pokryje dotace z Modernizačního fondu Státního fondu životního prostředí. Jde o největší modernizaci v historii teplárny, hotová by měla být do konce roku 2027. 
Slovensko 👍 bude pokračovat v ochraně vlastního trhu před dovozem zemědělských produktů z Ukrajiny, řekl slovenský premiér Robert Fico. Jeho nynější vláda loni na podzim rozšířila jednostranný slovenský zákaz dovozu vybraného zboží z Ukrajiny.
České veřejné finance směřují k  udržitelnějšímu stavu v budoucnu. Stane se tak ale za předpokladu, že se udrží nastolené trendy a schválené změny uskuteční. Vyplývá to ze Zprávy o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí, kterou dnes vydala Národní rozpočtová rada (NRR), společně se Zprávou o plnění pravidel rozpočtové odpovědnosti za rok 2023.
Ministerstvo financí připraví kvůli povodním novelu letošního státního rozpočtu, deficit se zvýší o 3️⃣0️⃣ miliard korun na 282 miliard korun. O deset miliard korun by se měly zvýšit i výdaje státního rozpočtu na příští rok, jeho schodek by měl být 240 miliard korun. Novelu i příští rozpočet by měla vláda schválit příští týden, řekl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).
Polská obchodní skupina Allegro, která působí rovněž v České republice, 📈 zvýšila v letošním druhém čtvrtletí hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 32,7 procenta na 726,9 milionu zlotých (zhruba 4,3 miliardy korun). Čtvrtletní tržby společnosti vzrostly o 12,5 procenta na téměř 2,7 miliardy zlotých.
Skupině České dráhy v pololetí klesl zisk před zdaněním o 30 procent na 6️⃣9️⃣4️⃣​​​​​​​ milionů korun. Tržby se naopak zvýšily o 1,1 miliardy na 25,4 miliardy korun. Provozní zisk EBITDA stoupl o 600 milionů na 7,1 miliardy korun.
Reklama
Reklama
Doporučujeme