Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Marcel Ihnačák - informace o tématu

Šéfkuchař Marcel Ihnačák v magazínu Newstream CLUB

Šéfkuchař Marcel Ihnačák: Souboj na talíři vyhrávají Češi

Pochází z Popradu a na Slovensku patří Marcel Ihnačák mezi nejznámější kuchaře. Snaží se tamní gastronomii vylepšit. Žije a podniká na jižní Moravě. „Česko je napřed před Slovenskem. Vždy o pár let bylo,“ říká šéfkuchař v rozhovoru pro nové číslo magazínu Newstream CLUB, které je věnováno Česko-Slovensku.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čínská firma Tencent Holding a rodina Guillemotových zvažují odkup francouzského výrobce videoher Ubisoft Entertainments. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Podle nich Tencent a firma zakladatelů Ubisoftu Guillemot Brothers zvažují, jak zvýšit hodnotou výrobce hry Assassin's Creed a stabilizovat ho. Akcie firmy reagovaly na zprávu růstem o více než 30 procent.

Ceny ropy 🛢 pokračují v růstu 📈 a za celý týden by si mohly připsat zisk až devět procent. Investoři se obávají širšího konfliktu na Blízkém východě, který by mohl narušit dodávky ropy. Cena severomořské ropy Brent přidává 1,3 procenta na 78,65 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI si připisuje 1,5 procenta, když se obchoduje se za 74,84 dolaru za barel.

Americký dolar 💲 posiluje 💪 ke koši měn a vyšplhal se až na nejvyšší hodnotu za sedm týdnů. Reaguje tak na nejnovější statistiku z amerického trhu práce, po které obchodníci snížili sázky na to, že centrální banka USA (Fed) počátkem listopadu opět sníží úrokové sazby až o půl procentního bodu.
Česká měna zpevnila 💪 vůči euru o dva haléře na 25,34 koruny za euro. K dolaru naopak od čtvrtečního podvečera o deset haléřů oslabila na 23,10 koruny za dolar. 
Pražská burza dnes stagnovala. Index PX sice stoupl, ale o 0,09 procenta na 1591,73 bodu. Polepšily si například akcie Komerční banky či bankovní skupiny Erste. Oslabily naopak cenné papíry energetické skupiny ČEZ. 
Německý průmyslový konglomerát Thyssenkrupp neuspěl v boji proti pět let starému rozhodnutí Evropské komise (EK) zablokovat spojení jeho ocelářských aktivit s aktivitami indické firmy Tata Steel v Evropě. Soudní dvůr EU se postavil na stranu EK a zamítl odvolání Thyssenkruppu. Thyssenkrupp následně uvedl, že se teď dál soustředí na vytvoření společného ocelářského podniku s českým podnikatelem Danielem Křetínským, ve kterém by každá strana vlastnila 50 procent. Číst více
Slovenský Protimonopolní úřad (PMÚ) potvrdil pekárenské skupině Penam 🍞 z holdingu Agrofert pokutu 21 milionů eur 💶 (532 milionů korun) za porušení antimonopolních pravidel. Informaci potvrdil mluvčí Agrofertu Pavel Heřmanský. Agrofert s rozhodnutím nesouhlasí, považuje ho za nezákonné a chce se proti němu bránit u soudu. Číst více
Premiér Petr Fiala (ODS) odeslal na Pražský hrad návrh na jmenování Lukáše Vlčka (STAN) ministrem průmyslu a obchodu a Petra Kulhánka (za STAN) ministrem pro místní rozvoj. Uvedla to mluvčí kabinetu Lucie Ješátková. Prezident Petr Pavel by podle dřívějšího vyjádření předsedy vlády mohl nové ministry jmenovat v úterý dopoledne poté, co se s oběma kandidáty o den dříve setká.

Peking vyzval Evropskou unii, aby odložila zavedení dodatečných cel na dovoz elektromobilů z Číny, a zabránila tak eskalaci napětí ve vzájemném obchodě. Informují o tom čínská státní média. Evropská komise (EK) dnes k zavedení dodatečných cel dostala zelenou od členských zemí EU. Čínská obchodní komora následně Evropskou unii kritizovala za prosazování protekcionistických opatření, uvedla agentura Reuters.

Technická závada v systému řízení letového provozu ✈✈ dnes způsobila problémy ve vzdušném prostoru nad celým Německem. S odvoláním na úřad pro leteckou bezpečnost (DFS) o tom informovala agentura DPA. Chybu se už podle úřadu podařilo opravit, se zpožděním letů a jejich rušením je ale třeba nadále počítat na letištích po celé zemi.
Reklama
Reklama
Doporučujeme