Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Marian Jelínek - informace o tématu

Kouč Marian Jelínek

Kouč Marian Jelínek: Starejme se co nejvíc o své nejbližší domovy. Těmi jsou moje tělo, moje mysl, moje duše

Marian Jelínek je mentální kouč. To není úplně běžná profese. Marian pomáhá sportovcům a vrcholovým manažerům projít světem bez ztráty kytičky. Na uplynulé olympiádě měl několik svěřenců, které se snažil mentálně naladit k vrcholným výkonům. Stres, očekávání okolí, neustálá sebereflexe. Pro běžného člověka je to denní chleba, ale pro lidi na špici je to násobné. Je vlastně nějaký recept, jak zvládat tlak okolního prostředí? Marian Jelínek ho našel a dlouhá leta přednáší a vkládá do duší, jak se s ním vypořádat. „Poznat sám sebe a umět se sebou pracovat,“ říká Jelínek. Je to ale složitější. Každý z nás má v sobě nános výchovy minulých generací, a také někoho druhého. Své druhé já. Jak se s ním vypořádat? Jak se stát svobodným člověkem v moderním světě? Je to o jídle, je to o vztazích, říká uznávaný kouč v rozhovoru pro magazín Newstream CLUB, z něhož nabízíme ukázku.

Přečíst článek
Reklama

News box

Na jihu Libanonu byl v noci na dnešek  zraněn další příslušník mírových sil OSN. Zasáhl ho projektil, jehož původ zatím není znám. Oznámila to mise OSN na jihu Libanonu UNIFIL. Ta se v posledních dnech opakovaně dostala pod izraelskou palbu, což vyvolalo mezinárodní kritiku, uvedla agentura AFP.
Podle Světového fondu na ochranu přírody (WWF) za 50 let dramaticky 📉 klesl počet volně žijících živočichů. Největší pokles organizace zaznamenala v Latinské Americe, Karibiku a Africe, nejméně pak ve střední Asii a Evropě. Zvířata vymírají kvůli úbytku lesních porostů, suchu a dopadům klimatických změn, uvádí organizace na svém webu.
Ruský opozičník 👨 Alexej Navalnyj, který zemřel letos v únoru, ve vězení přemítal o smrti, každodenním životě, o rodině, ale také o politice a válce na Ukrajině. Ukazují to úryvky z jeho pamětí, které vyjdou v angličtině pod názvem Patriot: a Memoir (Patriot: Paměti) 22. října a které v pátek a dnes zveřejnil časopis The New Yorker a list The Times.
Americká viceprezidentka a kandidátka do listopadových prezidentských voleb Kamala Harrisová je ve 👍 výborném zdravotním stavu, k výkonu prezidentské funkce má potřebnou fyzickou i psychickou odolnost. V posudku, který dnes zveřejnil Bílý dům, to uvádí lékař 59leté viceprezidentky.
Polsko chce kvůli situaci na běloruské hranici dočasně  pozastavit právo na azyl, je to součást strategie na omezení nelegální migrace. Řekl to premiér Donald Tusk s tím, že požádá Evropskou unii, aby opatření schválila. Varšava obviňuje Minsk, že migranty k přechodu polské hranice nabádá a pomáhá jim k tomu.
Americká viceprezidentka a kandidátka Demokratické strany do listopadových prezidentských voleb ve Spojených státech Kamala Harrisová se snaží zaměřit pozornost na zdravotní stav svého o téměř 20 let staršího rivala 👴 Donalda Trumpa, který kandiduje za Republikánskou stranu. Hodlá proto zveřejnit svou lékařskou zprávu, informují tiskové agentury. 
Popularita britského premiéra Keira Starmera a jeho vlády se po 100 dnech vládnutí 📉 propadla. Poukazuje na to britský tisk, který dnes hodnotí počáteční období labouristické vlády. Starmer podle deníků v úřadu zažil náročné či vyloženě špatné období, které poznamenaly letní demonstrace proti přistěhovalcům, příprava nového rozpočtu a také zprávy o darech, které Starmer dostával, když byl opozičním poslancem.
Ukrajinské síly 🚀 zasáhly sklad pohonných hmot v Luhanské oblasti, která leží na východě země a kterou okupuje Rusko. Sklad měl mimo jiné pokrývat potřeby ruské armády. S odkazem na sdělení ukrajinské armády o tom informuje agentura Reuters.
Čína se  výrazně více zadluží, aby zvýšila hospodářský růst. Podpoří lidi s nízkými příjmy, trh s nemovitostmi a doplní kapitál státních bank, oznámila dnes vláda v Pekingu. Ministr financí Lan Fo-an podle agentury AFP uvedl, že Čína v příštích třech měsících vydá dluhopisy v přepočtu za téměř 300 miliard eur (7,6 bilionu korun). 
Hlavním důvodem zadlužování jsou pro 52 procent Čechů mimořádné výdaje a 📈 větší investice. Jen sedm procent lidí si půjčuje často anebo pravidelně. Ochota zadlužovat se je spojena primárně s nákupem nemovitosti, automobilu, elektroniky nebo s rekonstrukcemi.
Reklama
Reklama
Doporučujeme