Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Marine Le Penová - informace o tématu

Reklama

News box

Ruské ministerstvo obrany dnes oznámilo dobytí lokality Čyhari ve východoukrajinské Doněcké oblasti. Čyhari je jednou ze dvou částí obce Pivdenne v Bachmutském okrese, uvedl ruský server RBK. Ukrajina ztrátu místa ❌ nepotvrdila.
Letadla jsou stále zpožděna na příletech i odletech, situace s odbavením zavazadel, která se na pražském Letišti Václava Havla zkomplikovala před týdnem během prvního prázdninového víkendu, je nadále stabilizovaná. Výdej zavazadel už by mělo letiště 👍 zvládat bez větších problémů. 
Strakonické firmě Denios, která vyrábí zařízení pro skladování nebezpečných látek a zachycování chemikálií, 📉 klesl loni meziročně zisk po zdanění o 21,7 procenta na 37,78 milionu korun. Tržby klesly o 2,5 procenta procent na 432,05 milionu. Firma loni vyvezla zboží v hodnotě 287,90 milionu korun, což představovalo 66,6 procenta celkových tržeb. 
Strakonické firmě Denios, která vyrábí zařízení pro skladování nebezpečných látek a zachycování chemikálií, klesl 📉 loni čistý zisk o víc než pětinu na 38 milionů korun. Tržby klesly o 2,5 procenta procent na 432,05 milionu. Dvě třetiny tržeb tvořil export. Loni firma dokončila stavbu výrobní a skladovací haly. Zaměstnávala 118 lidí. Vyplývá to z výroční zprávy.
Jednomu z největších vinařství v České republice, Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice, v loňském roce 📉 klesly tržby za prodej zboží a služeb o 6,4 procenta na 262 milionů korun. Zisk po zdanění se snížil o 43,8 procenta na 7,7 milionu korun. 
Ruské úřady vyhlásily výjimečný stav v části Voroněžské oblasti, kde před tím podle nich trosky sestřelených ukrajinských dronů spadly na sklad, jenž začal hořet a začaly v něm explodovat 💥 výbušniny. Informovala o tom dnes ruská agentura TASS. Gubernátor regionu Alexandr Gusev na platformě Telegram sdělil, úřady evakuují některé obyvatele v Podgorenském okrese a nikdo nebyl zraněn.
V první polovině letošního roku bylo vyhlášeno 2845 bankrotů podnikatelů, o sedm procent 📈 více než ve stejném období loni. Bylo podáno 2929 návrhů na bankrot, o dvě procenta meziročně více. Vyplývá to z analýzy CRIF.
Dovoz ojetých osobních aut 📉 klesl v prvním pololetí meziročně o 12 procent na 71 568 vozů. Jejich průměrné stáří kleslo o 0,4 roku na 10,4 roku. Podíl vozidel starších deseti let klesl o 0,6 procentního bodu na 48,8 procenta. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.
Ve Francii dnes začalo 📜 hlasování ve druhém kole předčasných parlamentních voleb. Favoritem je opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN), které zvítězilo v prvním kole. Poslední průzkumy nicméně naznačují, že se mu nepodaří získat většinu v Národním shromáždění, tedy dolní komoře parlamentu.
Česká energetická skupina Greenbuddies, která se věnuje podnikání v průmyslových fotovoltaických elektrárnách a infrastruktuře pro elektromobilitu, loni meziročně více než dvojnásobně navýšila zisk před zdaněním na 1️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ milionů korun. Meziročně o 94 procent stoupl také obrat skupiny na 778,4 milionu korun.
Reklama
Reklama
Doporučujeme