Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ministr pro místní rozvoj - informace o tématu

Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj,

Dalibor Martínek: Bartoš je vládní štvanec. Může si za to sám. Neví, kdy má skončit

Místo aby si Ivan Bartoš užíval léto se svým malým dítětem, o kterém vypráví v diskusních pořadech televizí, musí neustále dělat jeden rozhovor za druhým. Aby veřejnosti vysvětlil, proč nefunguje stavební řízení. Možná by bylo lepší, kdyby místo rozhovorů zařídil, aby jím vymyšlený systém fungoval.

Přečíst článek
Reklama

News box

Exploze osobních komunikačních zařízení v Libanonu zabily 8️⃣ lidí, 2750 lidí je zraněno. Uvedlo to podle agentury Reuters libanonské ministerstvo zdravotnictví.
Velký počet europoslanců dnes ve Štrasburku vyzval k další 🤝 podpoře Ukrajiny. Ta by podle nich měla dostat možnost zasahovat ruské území střelami, které bránící se zemi poskytují její západní partneři. Evropští zákonodárci volali také po navýšení finanční podpory Kyjevu a využití zisků ze zmrazených ruských prostředků k pomoci Ukrajině. 
Španělská centrální banka zvýšila odhad letošního růstu hrubého domácího produktu (HDP) na 2️⃣,8️⃣ procenta, zatímco dosud počítala s růstem o půl procentního bodu slabším. Informovala o tom agentura Reuters. K lepšímu výhledu přispívá zejména cestovní ruch. Španělsko si tak vede mnohem lépe než eurozóna jako celek, jíž je součástí.
Japonsko dosáhlo nového rekordu v lidské dlouhověkosti, žije zde více než 9️⃣5️⃣ tisíc lidí, kterým je 100 a více let. Téměř 90 procent z nich jsou ženy, uvedla podle agentury AFP japonská vláda. Čísla podle AFP poukazují na demografickou krizi, která sužuje čtvrtou největší ekonomiku světa, jelikož její populace stárne a zmenšuje se.
Mezinárodní partnerství je podle Jozefa Síkely pro Česko velmi atraktivní portfolio. Je  nejsilnějším, které kdy Česká republika měla, řekl. Zdůraznil, že bude mít k dispozici největší generální ředitelství v rámci celé Evropské komise a významný rozpočet jak pro samotného komisaře, tak i pro projekty, které pod oblast mezinárodního partnerství EU spadají.
Povodně v Polsku si vyžádaly životy 6️⃣ lidí, uvedla mluvčí policejního prezídia Katarzyna Nowaková podle portálu wyborcza.pl. Obětí ale ve skutečnosti bude pravděpodobně více. Úřady v Kladsku, jehož centrum v neděli zalila voda, podle Polského rozhlasu Vratislav zmiňují, že v širším okolí města je nejméně deset mrtvých.
Obchodní výměna mezi Británií a Evropskou unií po brexitu klesla. V letech 2021 až 2023 se hodnota britského vývozu zboží do unie 📉 snížila o 27 procent, hodnota dovozu pak o 32 procent. Snižuje se pestrost vyměňovaného zboží. Na vině jsou významné obchodní překážky, jejichž negativní dopad se s časem stupňuje. EU ale pro Británii zůstává nejdůležitějším obchodním partnerem, uvádí analýza Astonské univerzity v Birminghamu.

Polský premiér Donald Tusk  vyzval úřady, aby zakročily proti rabování po povodních. Situace je podle něj v tomto ohledu „dramatická“, informovala dnes agentura PAP. „Naši lidé v Kladsku a na dalších místech hlásili četné případy krádeží a rabování,“ řekl Tusk po zasedání krizového štábu ve Vratislavi.

Ruská armáda podnikla dronový útok na 🏭 energetická zařízení v ukrajinské Sumské oblasti, která se nachází u hranic s Ruskem. Na platformě Telegram to uvedla regionální správa, podle níž musely být na záložní energetické systémy připojeny některé objekty kritické infrastruktury, jako jsou nemocnice nebo vodovodní systémy. 
Prodej bytů v novostavbách v Praze byl v červenci a srpnu 📈 největší ze všech dosavadních měsíců v roce. Za měsíc bylo v Praze v průměru v letošním prvním pololetí prodaných 524 bytů, tedy meziročně o 146 procent víc. V prázdninových měsících byl prodej o zhruba 40 až 100 bytů vyšší. Letos v létě tedy nenastalo zpomalení trhu, které tradičně letní měsíce provází. Vyšší poptávka se zobrazila také v nárůstu cen. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme