Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mycroft Mind - informace o tématu

Projekt Mycroft Mind získal 10 milionů eur na vývoj inovativní technologie

Projekt Mycroft Mind získal 10 milionů eur na vývoj inovativní technologie

Brněnská technologická společnost Mycroft Mind, člen Skupiny TTC, uspěla v projektu významného evropského zájmu v mikroelektronice a komunikačních technologií – IPCEI ME/CT. Na rozvoj své technologie vnořené energetické inteligence získala v rámci Národního plánu obnovy Ministerstva obchodu a průmyslu z fondů EU finanční podporu ve výši 10 milionů eur

Přečíst článek
Reklama

News box

Tropická bouře Beryl postupuje Mexickým zálivem, nachází se asi 7️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ kilometrů od města Corpus Christi v americkém státu Texas, kde podle předpovědí meteorologů udeří v pondělí večer středoevropského letního času. Úřady připravují obyvatele pobřežních oblastí k evakuaci a celý jih státu na silný vítr, záplavy a přívalový déšť.
V uprchlickém táboře Nusajrát ve středu Pásma Gazy dnes zahynulo 13 lidí při izraelském 🚀 bombardování školy, kde se ukrývali vysídlení Palestinci. Informovala o tom palestinská agentura Wafa, podle níž jsou po úderu také desítky zraněných, většina z toho ženy a děti. Informace o průběhu bojů nelze bezprostředně ověřit; izraelská armáda se k útoku nevyjádřila.
Na 1️⃣1️⃣ místech ze 165 dlouhodobě měřících stanic v Česku dnes padly teplotní rekordy. Nová maxima teploměr ukázal zejména v Praze a ve středních Čechách, nejtepleji bylo v pražské Libuši, kde naměřili 34,3 stupně Celsia. Po vedrech se od západu do Česka rozšířily silné bouřky.
Palestinské hnutí Hamás slevilo ze svého požadavku, aby se Izrael nejprve zavázal k eventuálnímu uzavření trvalého příměří, než podepíše 📜 dohodu o klidu zbraní. Dnes o tom píše agentura Reuters, podle jejíchž zdrojů Hamás přijal americký návrh na pokračování rozhovorů o příměří. 
Nový labouristický premiér Británie 👨 Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj příslib nového způsobu vládnutí, který staví zájmy země před zájmy strany. Potvrdil, že hodlá zrušit program deportací migrantů do Rwandy z dílny konzervativců, dodržet závazek vydávat 2,5 procenta HDP na obranu a dále podporovat Ukrajinu v obraně proti ruské invazi.
Opoziční strany na Slovensku kritizovaly premiéra Roberta Fica za jeho projev během pátečních oslav svátku slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, ve kterém Fico hovořil také o potřebě vybudování hráze proti progresivistickým a liberálním ideologiím a přirovnal je k rakovině. Zmíněné oslavy na hradě Devín v Bratislavě byly první veřejnou akcí, které se Fico zúčastnil od poloviny května, kdy se stal terčem atentátníka.
Francouzi žijící v zámořských územích začali hlasovat ve druhém kole parlamentních voleb 🗳. Jako první začali odevzdávat hlasy obyvatelé souostroví Saint-Pierre a Miquelon v Atlantském oceánu u kanadských břehů. V kontinentální Francii začne druhé kolo voleb v neděli. V prvním kole zvítězila nacionalistická strana Národní sdružení (RN). Poslední průzkumy nicméně naznačují, že strana nezíská v parlamentu většinu.
Situace s odbavením zavazadel 🎒 na pražském letišti, která se zkomplikovala před týdnem během prvního prázdninového víkendu, je nyní stabilizovaná. Od úterý neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Některé lety ale i během pátku měly zpoždění a zcela bez problémů není ani výdej zavazadel. Vyplývá to z oznámení Letiště Praha na sociální síti X.
Americká technologická společnost Apple  schválila výrobci videoher Epic Games evropský obchod s hrami na chytrých telefonech iPhone a počítačových tabletech iPad. Firma Apple to podle agentury Reuters oznámila krátce poté, co ji Epic v pátek obvinil, že mu ve spuštění obchodu dál svévolně brání.
Pouze s příručními zavazadly ✈️ létají lidé zejména na kratších letech po Evropě a na cesty kratší než jeden týden. Na delší trasy, převážně do asijských destinací, se jen s kabinovým zavazadlem vydávají převážně mladí lidé, řekl ředitel prodejce letenek, portálu Letuška.cz Josef Trejbal. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme