Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

nákladové nádraží Žižkov - informace o tématu

Luděk Sekyra, developer a šéf Sekyra Group

Kunovský jede, Sekyra stojí. Spory na žižkovském nákladovém nádraží brzdí velký projekt

Dušan Kunovský, největší český developer, v červenci oznámil dokončení první etapy obřího bytového komplexu na pozemcích bývalého nákladového nádraží Žižkov. V první fázi dává na trh 389 bytů. Zároveň rozjel výstavbu druhé etapy, na pozemku už stojí a pracují jeřáby. Má v plánu i třetí etapu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Evropská unie musí masivně investovat a podpořit své firmy proti čínské konkurenci, na druhé straně ale  nesmí přijít o levné klimaticky čisté technologie z Číny urychlující ekologickou transformaci evropského hospodářství. Poslancům Evropského parlamentu to dnes řekl někdejší šéf Evropské centrální banky Mario Draghi, který jim představil svou zprávu o konkurenceschopnosti EU. 
Exploze osobních komunikačních zařízení v Libanonu zabily 8️⃣ lidí, 2750 lidí je zraněno. Uvedlo to podle agentury Reuters libanonské ministerstvo zdravotnictví.
Velký počet europoslanců dnes ve Štrasburku vyzval k další 🤝 podpoře Ukrajiny. Ta by podle nich měla dostat možnost zasahovat ruské území střelami, které bránící se zemi poskytují její západní partneři. Evropští zákonodárci volali také po navýšení finanční podpory Kyjevu a využití zisků ze zmrazených ruských prostředků k pomoci Ukrajině. 
Španělská centrální banka zvýšila odhad letošního růstu hrubého domácího produktu (HDP) na 2️⃣,8️⃣ procenta, zatímco dosud počítala s růstem o půl procentního bodu slabším. Informovala o tom agentura Reuters. K lepšímu výhledu přispívá zejména cestovní ruch. Španělsko si tak vede mnohem lépe než eurozóna jako celek, jíž je součástí.
Japonsko dosáhlo nového rekordu v lidské dlouhověkosti, žije zde více než 9️⃣5️⃣ tisíc lidí, kterým je 100 a více let. Téměř 90 procent z nich jsou ženy, uvedla podle agentury AFP japonská vláda. Čísla podle AFP poukazují na demografickou krizi, která sužuje čtvrtou největší ekonomiku světa, jelikož její populace stárne a zmenšuje se.
Mezinárodní partnerství je podle Jozefa Síkely pro Česko velmi atraktivní portfolio. Je  nejsilnějším, které kdy Česká republika měla, řekl. Zdůraznil, že bude mít k dispozici největší generální ředitelství v rámci celé Evropské komise a významný rozpočet jak pro samotného komisaře, tak i pro projekty, které pod oblast mezinárodního partnerství EU spadají.
Povodně v Polsku si vyžádaly životy 6️⃣ lidí, uvedla mluvčí policejního prezídia Katarzyna Nowaková podle portálu wyborcza.pl. Obětí ale ve skutečnosti bude pravděpodobně více. Úřady v Kladsku, jehož centrum v neděli zalila voda, podle Polského rozhlasu Vratislav zmiňují, že v širším okolí města je nejméně deset mrtvých.
Obchodní výměna mezi Británií a Evropskou unií po brexitu klesla. V letech 2021 až 2023 se hodnota britského vývozu zboží do unie 📉 snížila o 27 procent, hodnota dovozu pak o 32 procent. Snižuje se pestrost vyměňovaného zboží. Na vině jsou významné obchodní překážky, jejichž negativní dopad se s časem stupňuje. EU ale pro Británii zůstává nejdůležitějším obchodním partnerem, uvádí analýza Astonské univerzity v Birminghamu.

Polský premiér Donald Tusk  vyzval úřady, aby zakročily proti rabování po povodních. Situace je podle něj v tomto ohledu „dramatická“, informovala dnes agentura PAP. „Naši lidé v Kladsku a na dalších místech hlásili četné případy krádeží a rabování,“ řekl Tusk po zasedání krizového štábu ve Vratislavi.

Ruská armáda podnikla dronový útok na 🏭 energetická zařízení v ukrajinské Sumské oblasti, která se nachází u hranic s Ruskem. Na platformě Telegram to uvedla regionální správa, podle níž musely být na záložní energetické systémy připojeny některé objekty kritické infrastruktury, jako jsou nemocnice nebo vodovodní systémy. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme