Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Národní cena za architekturu - informace o tématu

Lávka HolKa

Národní cenu za architekturu získala Štvanická lávka

Národní cenu za architekturu letos získala Štvanická lávka v Praze, která je dílem autorů Petra Teje, Marka Blanka, Jana Mourka, Aleše Hvízdala a Jana Hendrycha. Ocenění v Praze na 31. ročníku soutěže předali zástupci Obce architektů.

Přečíst článek
Reklama

News box

Uzavření 🤝 smíru mezi slovenským ministerstvem vnitra a českým expremiérem Andrejem Babišem ohledně jeho evidence v archivních dokumentech někdejší československé tajné policie StB jako agenta navrhl sám Babiš. Novinářům to řekl slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok.
V insolvenčním řízení se zkrachovalou hutí Liberty Ostrava přihlásili věřitelé pohledávky za více než 2️⃣3️⃣,2️⃣3️⃣ miliardy korun. Přes 900 věřitelů podalo více než 1000 přihlášek. Liberty ani nikdo jiný zatím jako řešení úpadku huti nenavrhl reorganizaci a insolvenční správce v současné chvíli za realističtější variantu považuje konkurz. 
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)  zrušil druhý pokus o prodej středočeského zámku Štiřin v elektronické aukci. Ani po snížení vyvolávací ceny na 2,5 miliardy korun žádný zájemce nesložil požadovanou dražební kauci 25 milionů korun, vyplývá z aukčního webu. 
Europoslanci schválili poskytnutí půjčky Ukrajině ve výši až 3️⃣5️⃣ miliard eur. Splátky mají hradit výnosy ze zmrazeného ruského státního majetku. Podle materiálů Evropské komise Ukrajina, která se brání ruské invazi, bude moci použít prostředky na pokrytí okamžitých potřeb i na rekonstrukci. Pomoc je součástí dohody zemí skupiny G7 na poskytnutí Ukrajině prostředků ve výši až 50 miliard dolarů prostřednictvím půjček krytých výnosy ze zmrazeného ruského majetku.
Výroba osobních aut v Česku za tři čtvrtletí 📈 vzrostla o 7,8 procenta na 1 097 257 vozů. Elektrických vozidel bylo vyrobeno 106 762 a jejich podíl na tuzemské produkci automobilů klesl o 3,5 bodu na 9,7 procenta. Na český trh směřovalo celkem 74 977 vozidel a do zahraničí 1 022 280 aut. Export vozidel tak v meziročním srovnání zaznamenal nárůst o 8,8 procenta. 
Počet firem v insolvenci 📈 stoupne letos celosvětově o 11 procent. Za růstem stojí hlavně západní Evropa, kde se počet insolvencí zvýší o 14 procent, a pak Spojené státy s 31procentním nárůstem. Česko zaznamená růst o desetinu. Vyplývá to z analýzy společnosti Allianz Trade, která tak svůj výhled na letošní rok zhoršila.
Americký ministr zahraničí Antony Blinken dnes přiletěl do Izraele ve snaze oživit rozhovory o 🤝 příměří v Pásmu Gazy po zabití šéfa teroristické skupiny Hamás Jahjá Sinvára, informuje agentura AP. Jde podle ní o Blinkenovu 11. návštěvu Izraele od začátku války v Pásmu Gazy, která propukla po krvavém útoku Hamásu na Izrael loni 7. října.
Nejméně 1️⃣3️⃣ mrtvých a 57 zraněných je podle libanonského ministerstva zdravotnictví nová bilance pondělního izraelského úderu poblíž největší státní nemocnice v Bejrútu. Předchozí údaje z pondělního večera hovořily o čtyřech mrtvých a 24 zraněných. Izrael se k útoku nevyjádřil.
Počet registrací nových aut v Evropské unii v září 📉 klesl o 6,1 procenta na 809 163. Podíl hybridních vozů na celkovém prodeji ale poprvé překonal podíl aut s benzinovým motorem. Ve své zprávě to uvedlo Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).
Libanonské militantní hnutí Hizballáh tvrdí, že odpálilo 🚀 rakety na námořní základnu nedaleko severoizraelské Haify a na dvě vojenské pozice na předměstí Tel Avivu, píše agentura AFP. Podle serveru The Times of Israel (ToI) si útok nevyžádal oběti.
Reklama
Reklama
Doporučujeme