Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Národní sdružení - informace o tématu

Reklama

News box

Hodnota kryptoměn ukradených po celém světě hackery se v letošním prvním pololetí více než zdvojnásobila na 1️⃣,3️⃣8️⃣ miliardy dolarů (zhruba 32 miliard korun) z 657 milionů dolarů ve stejném období loňského roku. Přispěl k tomu výrazný nárůst cen kryptoměn.Vyplývá to ze zprávy analytické společnosti TRM Labs.
Ruské ministerstvo obrany dnes oznámilo dobytí lokality Čyhari ve východoukrajinské Doněcké oblasti. Čyhari je jednou ze dvou částí obce Pivdenne v Bachmutském okrese, uvedl ruský server RBK. Ukrajina ztrátu místa ❌ nepotvrdila.
Letadla jsou stále zpožděna na příletech i odletech, situace s odbavením zavazadel, která se na pražském Letišti Václava Havla zkomplikovala před týdnem během prvního prázdninového víkendu, je nadále stabilizovaná. Výdej zavazadel už by mělo letiště 👍 zvládat bez větších problémů. 
Strakonické firmě Denios, která vyrábí zařízení pro skladování nebezpečných látek a zachycování chemikálií, 📉 klesl loni meziročně zisk po zdanění o 21,7 procenta na 37,78 milionu korun. Tržby klesly o 2,5 procenta procent na 432,05 milionu. Firma loni vyvezla zboží v hodnotě 287,90 milionu korun, což představovalo 66,6 procenta celkových tržeb. 
Strakonické firmě Denios, která vyrábí zařízení pro skladování nebezpečných látek a zachycování chemikálií, klesl 📉 loni čistý zisk o víc než pětinu na 38 milionů korun. Tržby klesly o 2,5 procenta procent na 432,05 milionu. Dvě třetiny tržeb tvořil export. Loni firma dokončila stavbu výrobní a skladovací haly. Zaměstnávala 118 lidí. Vyplývá to z výroční zprávy.
Jednomu z největších vinařství v České republice, Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice, v loňském roce 📉 klesly tržby za prodej zboží a služeb o 6,4 procenta na 262 milionů korun. Zisk po zdanění se snížil o 43,8 procenta na 7,7 milionu korun. 
Ruské úřady vyhlásily výjimečný stav v části Voroněžské oblasti, kde před tím podle nich trosky sestřelených ukrajinských dronů spadly na sklad, jenž začal hořet a začaly v něm explodovat 💥 výbušniny. Informovala o tom dnes ruská agentura TASS. Gubernátor regionu Alexandr Gusev na platformě Telegram sdělil, úřady evakuují některé obyvatele v Podgorenském okrese a nikdo nebyl zraněn.
V první polovině letošního roku bylo vyhlášeno 2845 bankrotů podnikatelů, o sedm procent 📈 více než ve stejném období loni. Bylo podáno 2929 návrhů na bankrot, o dvě procenta meziročně více. Vyplývá to z analýzy CRIF.
Dovoz ojetých osobních aut 📉 klesl v prvním pololetí meziročně o 12 procent na 71 568 vozů. Jejich průměrné stáří kleslo o 0,4 roku na 10,4 roku. Podíl vozidel starších deseti let klesl o 0,6 procentního bodu na 48,8 procenta. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.
Ve Francii dnes začalo 📜 hlasování ve druhém kole předčasných parlamentních voleb. Favoritem je opoziční krajně pravicové Národní sdružení (RN), které zvítězilo v prvním kole. Poslední průzkumy nicméně naznačují, že se mu nepodaří získat většinu v Národním shromáždění, tedy dolní komoře parlamentu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme