Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

nemocnice Na Homolce - informace o tématu

Někdejší ředitel pražské Nemocnice Na Homolce Vladimír Dbalý

Dbalý je na svobodě. Z desetiletého trestu za korupci si odseděl přes třetinu

Soud dnes podmíněně propustil z vězení někdejšího ředitele pražské Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého. Stanovil mu sedmiletou zkušební dobu, uvedl server Seznam Zprávy s tím, že rozhodnutí je pravomocné, protože státní zastupitelství s ním souhlasilo. Dbalý byl za mřížemi kvůli braní úplatků, z desetiletého trestu si odpykal přes třetinu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Cena zlata pokračuje v lámání rekordů, poprvé v historii dnes překonala hranici 2600 dolarů (přes 58 tisíc korun) za troyskou unci (31,1 gramu). K jejímu růstu přispívá snížení úrokových sazeb ve Spojených státech. Cena žlutého kovu podle údajů agentury Bloomberg vykazuje narůst o zhruba 0,8 procenta a pohybovala se v blízkosti 2608 dolarů za unci.
Japonská centrální banka podle očekávání ponechala svou základní úrokovou sazbu beze změny na 0,25 procenta. Signalizovala však rostoucí důvěru v domácí ekonomiku, což by mohlo být předzvěstí zvýšení úrokových sazeb v příštích měsících, napsala agentura Reuters.
Za 14,8 milionů eur 💶 (371,2 milionů korun) byla v Kodani vydražena část sbírky historických mincí. Jejím posledním majitelem byl dánský podnikatel a numismatik Lars Emil Bruun, který v závěti v minulém století podle agentury AFP stanovil, že se sbírkou bude možné nakládat až 100 let po jeho smrti. Zemřel v listopadu 1923.
Americký miliardář Elon Musk dostal od europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu nominaci na letošní Sacharovovu cenu za svobodu myšlení, kterou uděluje Evropský parlament (EP). Frakce to oznámila na sociální síti X. Musk, jenž vlastní sociální síť X a další firmy, se podle klubu zasadil za svobodu slova. Své kandidáty může jmenovat každý klub v EP či skupina alespoň 40 poslanců. Číst více
V Česku začnou dnes odpoledne volby 🗳 budoucích krajských zastupitelů. Na části území republiky budou spojeny s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o členech horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř pražských senátních obvodů. V pěti obcích postižených záplavami zorganizuje hlasování ministerstvo vnitra. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme