Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Norma - informace o tématu

Reklama

News box

Počet registrací nových aut v Evropské unii v září 📉 klesl o 6,1 procenta na 809 163. Podíl hybridních vozů na celkovém prodeji ale poprvé překonal podíl aut s benzinovým motorem. Ve své zprávě to uvedlo Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).
Libanonské militantní hnutí Hizballáh tvrdí, že odpálilo 🚀 rakety na námořní základnu nedaleko severoizraelské Haify a na dvě vojenské pozice na předměstí Tel Avivu, píše agentura AFP. Podle serveru The Times of Israel (ToI) si útok nevyžádal oběti.
Evropští poslanci budou na plenární schůzi ve Štrasburku hlasovat o půjčce Ukrajině v objemu až 3️⃣5️⃣ miliard eur (884 miliard korun). Evropská komise půjčku připravila v rámci dohody skupiny zemí G7, které chtějí Kyjevu poskytnout až 50 miliard dolarů (1,1 bilionu korun) krytých výnosy ze zmrazeného ruského státního majetku.
Dánský námořní dopravce Maersk 📈 zvedl celoroční výhled zisku. Nově očekává zisk před úroky, zdaněním a odpisy (EBITDA) 11 až 11,5 miliardy dolarů (257 až 269 miliard korun) oproti dříve udávaným devíti až 11 miliardám dolarů. Těží ze silné poptávky a přetrvávajícího narušení lodní dopravy v Rudém moři. 
Americké tajné služby  varovaly maďarské úřady před možným ozbrojeným činem v den státního svátku 23. října na výročí protisovětského povstání. Informoval o tom portál Telex.hu, podle kterého kvůli tomu protiteroristická centrála v uplynulém týdnu zadržela šest lidí. Žádné skutečné zbraně u nich ale policisté nenašli, jen jejich airsoftové verze.
Reklama
Reklama
Doporučujeme