Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

novela mysliveckého zákona - informace o tématu

Více lovte, nabádá myslivce novela zákona. Zvěř je přemnožená a škodí lesům

Za uplynulých deset let se kvůli přemnožené zvěři snížila biodiverzita druhů dřevin v průměru o třináct procent a zvěř zcela zničila patnáct procent nových stromků. O neudržitelných počtech vysoké i černé zvěře a jejich dopadu na české lesy odborníci bezvýsledně hovoří již více než dvacet let. Nyní poslanci projednávají novelu zákona o myslivosti, která má za úkol neudržitelný stav změnit. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Americká internetová společnost Google 🌐 ze skupiny Alphabet vyhrála u soudu Evropské unie spor o pokutu 1,49 miliardy eur 💶(bezmála 38 miliard korun). Žaloba ji vinila z omezování konkurence na trhu s internetovou reklamou. Pokutu firma dostala před pěti lety.

Americký výrobce obalů na uchování potravin Tupperware vyhlásil v USA bankrot. Firma se potýkala s klesající poptávkou, její finanční ztráty se prohlubovaly.  Číst více
Povodňových 🌊 stavů v Česku dál ubylo. Je jich blízko ke stovce, ještě po půlnoci jich bylo zhruba o 20 víc a v úterý ráno 160. Stupeň ohrožení zůstával dnes ráno na 26 místech, zejména na jihočeských řekách, Dyji, Moravě a dolním Labi. Hladiny již většinou kulminovaly, vzestup se ještě čeká na jihu Čech a Labi. Vyplývá to z údajů na webu Českého hydrometeorologického ústavu.
Dozorující státní zástupkyně zamítla stížnost proti rozhodnutí policie odložit případ loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Vyšetřovatelé případ odložili kvůli tomu, že pachatel zemřel, a nebylo tak vůči němu možné zahájit trestní stíhání. Na rozhodnutí policie si stěžovali někteří pozůstalí po obětech střelby i škola. O zamítavém rozhodnutí žalobkyně z minulého týdne informoval dnes deník Mladá fronta DNES. Při střelbě přišlo o život 14 lidí.
Americká centrální banka (Fed) dnes oznámí rozhodnutí o nastavení měnové politiky. Všeobecně se očekává, že základní úrok sníží ze současného rozpětí 5,25 až 5,50 procenta nejméně o čtvrt procentního bodu. Znamenalo by to první snížení úroků v USA za více než čtyři roky. Trhy budou také pozorně sledovat tiskovou konferenci šéfa Fedu Jeroma Powella.
Ruské úřady zařadily na seznam hledaných osob čtyři členy punkové 🧒 protestní skupiny Pussy Riot. Píše to server Mediazona, podle kterého tak ruské ministerstvo vnitra učinilo nejpozději letos na začátku července.
Německá letecká skupina Lufthansa ✈ pozastavila všechny spoje z Tel Avivu a Teheránu. Zároveň se její stroje budou do čtvrtka včetně vyhýbat izraelskému i íránskému vzdušnému prostoru. Důvodem jsou stupňující se obavy o bezpečnost v regionu, sdělila aerolinka agentuře Reuters.
Reklama
Reklama
Doporučujeme