Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

novela mysliveckého zákona - informace o tématu

Reklama

News box

Společnost Ško-Energo začala s rozsáhlou přestavbou teplárny v Mladé Boleslavi, jediným palivem má být biomasa. Modernizace vyjde na 1️⃣8️⃣0️⃣ milionů eur, tedy zhruba 4,5 miliardy korun. Asi polovinu této částky pokryje dotace z Modernizačního fondu Státního fondu životního prostředí. Jde o největší modernizaci v historii teplárny, hotová by měla být do konce roku 2027. 
Slovensko 👍 bude pokračovat v ochraně vlastního trhu před dovozem zemědělských produktů z Ukrajiny, řekl slovenský premiér Robert Fico. Jeho nynější vláda loni na podzim rozšířila jednostranný slovenský zákaz dovozu vybraného zboží z Ukrajiny.
České veřejné finance směřují k  udržitelnějšímu stavu v budoucnu. Stane se tak ale za předpokladu, že se udrží nastolené trendy a schválené změny uskuteční. Vyplývá to ze Zprávy o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí, kterou dnes vydala Národní rozpočtová rada (NRR), společně se Zprávou o plnění pravidel rozpočtové odpovědnosti za rok 2023.
Ministerstvo financí připraví kvůli povodním novelu letošního státního rozpočtu, deficit se zvýší o 3️⃣0️⃣ miliard korun na 282 miliard korun. O deset miliard korun by se měly zvýšit i výdaje státního rozpočtu na příští rok, jeho schodek by měl být 240 miliard korun. Novelu i příští rozpočet by měla vláda schválit příští týden, řekl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).
Polská obchodní skupina Allegro, která působí rovněž v České republice, 📈 zvýšila v letošním druhém čtvrtletí hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 32,7 procenta na 726,9 milionu zlotých (zhruba 4,3 miliardy korun). Čtvrtletní tržby společnosti vzrostly o 12,5 procenta na téměř 2,7 miliardy zlotých.
Skupině České dráhy v pololetí klesl zisk před zdaněním o 30 procent na 6️⃣9️⃣4️⃣​​​​​​​ milionů korun. Tržby se naopak zvýšily o 1,1 miliardy na 25,4 miliardy korun. Provozní zisk EBITDA stoupl o 600 milionů na 7,1 miliardy korun.
Maďarsko požádá o trvalou výjimku z nově dohodnutých pravidel migrační a azylové politiky, která mají v Evropské unii vstoupit v platnost do poloviny roku 2026. Řekl to maďarský ministr pro unijní záležitosti János Bóka, podle kterého si 🛑 omezení nelegální migrace žádá „drastické“ kroky. Vyjádření přišlo jen několik hodin poté, co o výjimku požádalo Nizozemsko.
V Moravskoslezském kraji zůstává v evakuačních centrech po ničivých povodních 5️⃣6️⃣0️⃣ lidí, kteří se stále nemohli vrátit do svých domovů. Z nich 400 je v Ostravě, řekl hejtman Josef Bělica (ANO). V kraji bylo během povodní evakuováno přes 12 tisíc lidí, většina z nich šla k příbuzným. Policie v regionu zaznamenala další tři případy rabování, celkem jich už je šest.
Polský premiér Donald Tusk  varoval před „neopodstatněnou úlevou“ v souvislosti s očekávanou povodňovou vlnou ve Vratislavi a uvedl, že je stále příliš brzy na to, aby bylo možné prohlásit záplavy za překonané. Starosta dolnoslezské metropole Jacek Sutryk mezitím uvedl, že očekává kulminaci hladiny Odry na úrovni 650 centimetrů. 
U Tržnice v Karlových Varech ráno po nehodě spadl 🚌 autobus z mostu do železničního kolejiště. Pádu podle dopravních informací předcházela srážka s osobním autem. Na místě zasahují všechny složky záchranného systému. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme