Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

obecní byty - informace o tématu

Reklama

News box

Odpovědnost za další vývoj digitalizace stavebního řízení musí po jmenování ministrem pro místní rozvoj převzít Petr Kulhánek (STAN). V diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekl ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan. Neúspěšná digitalizace stavebního řízení stála křeslo Kulhánkova předchůdce Ivana Bartoše (Piráti) a vládní koalice se nyní snaží situaci zvládnout. Koordinaci prozatím převzali ministři Martin Kupka (ODS) a Marian Jurečka (KDU-ČSL).
Pokud bude mít SPD po sněmovních volbách příští rok možnost být součástí vlády, utvořilo by koalici s hnutím ANO. V televizním pořadu Partie na CNN Prima News to řekl předseda SPD Tomio Okamura. V předvolebních průzkumech ANO dlouhodobě figuruje na prvním místě, SPD se většinou pohybuje kolem čtvrtého, pátého místa.
Místopředseda sněmovny a středočeský volební lídr ODS Jan Skopeček odmítl, že by mu při povolebních jednáních o složení krajské rady ve Středočeském kraji cokoliv diktoval premiér a předseda ODS Petr Fiala. V televizním pořadu Partie na CNN Prima News ale připustil, že Fiala si přeje, aby krajské koalice vznikaly na vládním půdorysu. Jednání o vedení středních Čech, kde krajské volby 🗳 vyhrálo hnutí ANO, stále nemají výsledek. ANO v pátek v kraji oznámilo, že odchází do opozice.
V ČR od začátku letošního roku do konce září zbankrotovalo 4088 podnikatelů, o sedm procent více než ve stejném období loni. Zároveň bylo podáno 4302 insolvenčních návrhů, meziročně o pět procent více. Vyplývá to z analýzy dat portálu www.informaceofirmach.cz.
Společnost Alpiq Energy 💡, která se zabývá obchodem s elektřinou i plynu v Česku, se po předloňské ztrátě 466,5 milionu korun loni vrátila do čistého zisku přes dvě miliardy korun. Tržby za prodej zboží, výrobků a služeb naopak klesly o skoro o dvě třetiny na 66,5 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy.

Brněnské strojírenské ⚙ společnosti Poclain Hydraulics v loňském roce klesly 📉 tržby o 2,3 procenta na 2,61 miliardy korun. Zisk po zdanění se ale o polovinu zvýšil na 49,6 milionu korun. "První polovina roku byla velmi dynamická s tlakem zákazníků na dodávky a zkrácení termínů, ve druhé polovině se začalo projevovat zpomalení růstu ekonomiky a průmyslové výroby," uvedl ve výroční zprávě jednatel společnosti Jiří Rezek.

Moskva v noci podnikla několik vln úderů na Kyjev a další města. Ruské letecké útoky na Ukrajinu udržovaly východní polovinu země v leteckém poplachu více než pět hodin, uvedla v neděli brzy ráno podle agentury Reuters ukrajinská armáda.
Ceny starších bytů ve třetím čtvrtletí vzrostly 📈 v celé České republice mezičtvrtletně o osm a meziročně o 13 procent. Medián tak je v současnosti 65 409 korun za metr čtvereční. Z velkých měst nejvíce podražily oproti jaru byty v Ústí nad Labem, a to o pět procent. Oproti třetímu čtvrtletí loňského roku o 16 procent zdražily byty v Ostravě a Plzni. V žádném z velkých měst mezičtvrtletně ani meziročně ceny neklesly. Vyplývá to z analýzy realitního portálu FérMakléři.cz.
Meziroční inflace v září podle analytiků mírně zrychlila ze srpnových 2,2 procenta, důvodem je nižší srovnávací základna loňského roku. Obavy z návratu inflační vlny z předchozích dvou let ale podle nich nejsou na místě. Větší meziroční dynamiku růstu spotřebitelských cen očekává v září i Česká národní banka (ČNB). Český statistický úřad (ČSÚ) zveřejní údaje o zářijové inflaci ve čtvrtek.
Ruský velvyslanec ve Spojených státech Anatolij Antonov (69) ukončil své působení ve Washingtonu a vrací se do vlasti, oznámily ruské tiskové agentury s odvoláním na ruské ministerstvo zahraničí a velvyslanectví ve Washingtonu. Jeho nástupce dosud není znám, poznamenal list Kommersant na svém webu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme