Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Orco - informace o tématu

Radovan Vítek

Potvrzeno. Realitní magnát Vítek manipuloval při převzetí Orca trhem

Lucemburský soud definitivně potvrdil závěry lucemburské Komise pro dohled nad finančním trhem (CSSF), podle nichž se firmy Radovana Vítka při ovládnutí developera Orco dopouštěly manipulací. Informaci přinesl server Seznam Zprávy.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německo vzalo na vědomí návrh českého ministra zahraničí 👨 Jana Lipavského a jeho dalších evropských kolegů omezit pohyb ruských diplomatů v evropském schengenském prostoru bez vnitřních hraničních kontrol. Dnes to na tiskové konferenci v Berlíně řekl mluvčí spolkového ministerstva zahraničí Christian Wagner. 
Na horním Labi ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších je stav ohrožení, tedy  nejvyšší povodňový stupeň. Voda dál stoupá. Nižší povodňové stupně jsou i na dalších třech místech v Královéhradeckém kraji, vyplynulo z informací na webu Povodí Labe. 
Index PX pražské burzy dnes 📈 zpevnil o 0,18 procenta na 1580,46 bodu. K růstu mu pomohly především akcie Erste Bank a skupiny ČEZ. 
Severoatlantická aliance „povede přímou válku s Ruskem“, umožní-li Západ Ukrajině útočit svými 🚀 dalekonosnými zbraněmi na ruské území. Podle agentury Reuters to dnes na jednání Rady bezpečnosti OSN prohlásil ruský velvyslanec při OSN Vasilij Něbenzja. Podle něj by spojenci Kyjeva neměli zapomínat, že Rusko je jadernou mocností, a měli by „myslet na následky“.
Společnost Budex postavila v Plané u Českých Budějovic druhou nejvyšší dřevostavbu v Česku, má výšku 1️⃣7️⃣,2️⃣ metru. Maximální povolená stavební výška u dřevostavby je v Česku 22,5 metru. Jedná se o nové čtyřpodlažní sídlo společnosti s názvem Budex Hub, které je energeticky soběstačné. Elektřinu vyrábí ze slunce a ukládá ji do bateriového systému k pozdějšímu využití. 
Ve výcvikovém středisku v Rumunsku tento týden čtyři ukrajinští vojenští piloti zahájili teoretickou část výcviku pro létání na západních ✈️ stíhacích letounech F-16. Praktická část výcviku by měla začít ke konci roku, sdělil dnes agentuře AFP mluvčí rumunského ministerstva obrany Constantin Spinu.
Vysočina se kvůli intenzivním dešťům záplavám pravděpodobně  nevyhne. Nejvážnější situace bude podle nynějších předpokladů na Sázavě, kde očekávaný narůst průtoku ohrožuje bezpečnost celého povodí, uvedl v Jihlavě hejtman Vítězslav Schrek (ODS a STO) s odkazem na předpovědi odborníků. 
Ruská centrální banka zvýšila základní úrokovou sazbu o jeden procentní bod na 1️⃣9️⃣ procent. Ve svém dnešním oznámení mimo jiné uvedla, že inflační tlaky zůstávají v Rusku vysoké. Analytici podle agentury Reuters očekávali, že banka ponechá sazbu beze změny, vzhledem k prvním známkám ochlazení ekonomiky. Část expertů ale předpovídala zvýšení.
Americká automobilka Ford Motor plánuje ve státě Tamilnádu na jihu Indie obnovit výrobu 🚗 aut určených na vývoz. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě. Ford by tak mohl znovu vstoupit na trh, který před třemi lety opustil.
Na zvládání možných povodní o víkendu je podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) připraveno zhruba 100 tisíc profesionálních a dobrovolných 👨‍🚒 hasičů. Posiluje i policie, letecká služba nebo pyrotechnici. Rakušan to po zasedání Ústředního krizového štábu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se štáb znovu sejde podle vývoje situace.
Reklama
Reklama
Doporučujeme