Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

paušální daň - informace o tématu

Daňová revoluce. Konsolidační balíček přinese největší změny za více než dekádu

Dnes máte poslední šanci na přihlášení k paušální dani

Rok 2024 přináší vedle řady změn také úpravu vyměřovacích základů, a tedy z toho vyplývající i zvýšení paušální daně z příjmů. Její výše se přitom i letos mění znovu pro všechny tři pásma. Poslední den k přihlášení se k paušální dani, pokud již podnikáte, je tak 10. ledna. Pro ty, kdo teprve podnikat začnou platí pro přihlášení k paušální dani den zahájení činnosti, uvádí portál finanční správy.

Přečíst článek

Pozor, už zbývá jen pár dnů. Na přihlášení k paušální dani máte čas jen do 10. ledna

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Státním zaměstnancům rostou příjmy, podnikatelům odvody. Cesta do pekla

Přečíst článek

Paušální daň je propadák. Lidé kvůli ní mohou mít potíže v bankách

Živnostníci s paušální daní mohou v bance narazit. Podnikatelé odvádějící stokorunovou daň měsíčně nemusejí být v očích banky tak bonitní, jak si sami myslí.

Přečíst článek
Daňové přiznání, ilustrační foto

Vláda zítra projedná navýšení limitů u paušální daně a DPH

Ministerstvo financí chce lidem usnadnit podnikání. Od příštího roku tak navrhuje zvýšit limit pro vstup do režimu paušální daně na dva miliony korun ročního obratu. Zároveň byla v květnu na úrovni EU schválena žádost ministerstva financí na navýšení limitu, od kterého je povinné plátcovství DPH, a to rovněž na dva miliony korun ročního obratu. V současnosti je v obou případech limitem částka jednoho milionu korun. Navýšení na dva miliony zítra projedná vláda.

Přečíst článek
Daňové přiznání, ilustrační foto

Zítra je poslední šance pro úsporu na daních

Lidé mají v pondělí poslední den pro vstup do režimu paušální daně, mohou ušetřit i přes 100 tisíc korun. Další šance přijde až za rok.

Přečíst článek
Daně (ilustrační foto)

Zvažujete paušální daň a řešíte hypotéku? Počkejte rok, míní analytička

Na přihlášení k paušální dani zbývá živnostníkům už jen pár dní. Letos je třeba přihlásit se do pondělí 10. ledna. Pro mnohé se vyplatí, ale ne všem. Pokud tedy zvažujete paušální daň, ale máte v plánu řešit hypotéku, počkejte radši ještě jeden rok, než bude jasno, jakou strategii ověřování vašich příjmů banky zvolí, a zda vůbec budou tyto klienty financovat.

Přečíst článek
Finanční úřad

Daňové změny roku 2022: polepší si hlavně rodiny s dětmi

Lidem by v příštím roce mělo zůstat více peněz v kapse. Zvýší se daňové slevy na poplatníka a projeví se také zrušení superhrubé mzdy či limitu na odpisy za děti. Negativní vliv bude mít inflace.

Přečíst článek
Daňový systém

Paušální daň je propadák. A kvůli inflaci jím nejspíš zůstane

Lidé mají poslední dva týdny na vstup do režimu paušální daně. Letos zájem o ni zaostal za očekáváním, což se i kvůli rapidní inflaci zřejmě zopakuje také v příštím roce.

Přečíst článek
Podnikání - ilustrační foto

Hospodářská komora žádá zvýšení limitu pro povinné DPH

Již 17 let se nezměnil limit pro povinné přihlášení se k odvodům DPH. Za tu dobu přitom průměrná mzda vzrostla na dvojnásobek, argumentuje Hospodářská komora.

Přečíst článek
Reklama

News box

Jihočeští hasiči od rána likvidují požár střechy plaveckého stadionu v Českém Krumlově. Oheň zasáhl celou střechu a hasiči jej zatím nemají pod kontrolou, řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Střecha se začíná rozpadat, kus se už propadl dovnitř, uvedl místostarosta Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem-Nezávislí). Hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili třetí ze čtyř stupňů poplachu a aktuálně ho likviduje 2️⃣2️⃣ jednotek.
Turecký prezident 👴 Recep Tayyip Erdogan prohlásil, že islámské země by měly vytvořit alianci proti tomu, co nazval „rostoucí hrozbou expanzionismu“ ze strany Izraele. Informovala o tom agentura Reuters. Erdogan se tak vyjádřil poté, co v pátek na okupovaném Západním břehu Jordánu zahynula americko-turecká propalestinská aktivistka, kterou patrně do hlavy střelili izraelští vojáci.
Kvůli nespecifikované technické poruše byl rozsáhle omezen 🚆 železniční provoz v Německu. V centrální části země vlaky stojí. Národní železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) ujistil, že usilovně pracuje na odstranění závady.
Čeští policisté loni vypátrali a předali do zemí Evropské unie 7️⃣8️⃣4️⃣​​​​​​​ hledaných lidí, naopak do Česka jich díky mezinárodní spolupráci jiné státy vydaly 490. Partnerům mimo EU česká strana vydala 19 vypátraných, zatímco pro Česko našli policisté v oblastech mimo EU 36 hledaných. 
Kolem 6️⃣0️⃣ demonstrantů z hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) zablokovalo vstup do známého muzea Rijksmuseum v Amsterodamu, informoval nizozemský server Dutchnews. Aktivisté po kulturní instituci žádají, aby přerušila své vazby se sponzorem, finanční skupinou ING. Rijksmuseum je nyní „až do odvolání“ uzavřeno, oznámilo jeho vedení.
Krajský soud v Brně poslal strojírenskou společnost ČKD Blansko Holding do úpadku. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku. Věřitelé mají nyní 2️⃣ měsíce na přihlášení pohledávek. Přezkumné jednání nařídil soud na 5. prosince, na stejný den svolal také schůzi věřitelů. 
Tři malé skleněné kuličky, které čínská sonda získala na povrchu Měsíce a v roce 2020 přivezla zpět na Zemi, jsou důkazem, že na přirozené zemské družici soptily 🌋 vulkány ještě v době, kdy na zemi vládli dinosauři. S odkazem na novou studii zveřejněnou v odborném časopise Science o tom informovala agentura AP.
Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla 👍 správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. 
Jakékoliv přesuny balistických střel z Íránu do Ruska by představovaly  výraznou eskalaci v ruské válce proti Ukrajině. Varovaly před tím podle agentury Reuters Spojené státy poté, co některá média s odvoláním na nejmenované zdroje přinesla zprávy o prohloubení vztahů mezi oběma zeměmi, doprovázeném právě přesunem zbraní. 
Úřady na severu Vietnamu uzavřely letiště a evakuovaly na 5️⃣0️⃣ tisíc obyvatel v souvislosti s tajfunem Yagi, který se nyní přesunul nad vietnamskou pevninu, informují agentury. Tajfun předtím zasáhl jižní pobřeží Číny, kde zabil dva lidi a téměř stovku dalších zranil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme