Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

personální politika - informace o tématu

Největší německý výrobce oceli Thyssenkrupp omezí produkci v Duisburgu

Křetínský in, manažeři out. Ocelářská divize Thyssenkruppu čelí vlně rezignací

Manažeři ocelářské divize Thyssenkruppu, v níž letos pětinový podíl koupil český miliardář Daniel Křetínský, hromadně vyklízejí pole. Rezignovat na své funkce se rozhodli lidé z nejvyššího vedení, kteří nesouhlasí s kroky mateřské firmy ohledně reorganizace divize. V ohrožení je totiž tisíce pracovních míst.

Přečíst článek
Reklama

News box

Záplavy v Ostravě způsobily podle odhadů škody za několik miliard korun. Výrazné jsou hlavně na vodohospodářské i dopravní infrastruktuře. Do odhadů nejsou zahrnuty škody, které voda způsobila domácnostem nebo firmám. Obnova města do stavu před povodní bude trvat několik let. Novinářům to řekl primátor Jan Dohnal (ODS).
Velké obchodní společnosti v Česku zřejmě budou muset zajistit vyvážené zastoupení žen a mužů ve svém vedení. Ženy by v něm měly tvořit aspoň třetinu. Příslušná novela zákona o podnikání na kapitálovém trhu, která nové pravidlo zavádí, je po dnešku ve Sněmovně před závěrečným schvalováním. Norma přenáší do české legislativy evropskou směrnici. Sněmovna možná odloží účinnost novely z letošních Vánoc na polovinu příštího roku.
Osobní vlak 🚃, který dnes ráno na Balabence v pražské Libni zezadu narazil do jiné soupravy, předtím nedovoleně minul návěstidlo v poloze zakazující jízdu. Odhadovaná škoda činí přes 31 milionů korun. Záchranáři z místa nehody odvezli 25 zraněných.
České ministerstvo zahraničí dementuje zprávy o zapojení České republiky do plánu svrhnout vládu venezuelského prezidenta Nicoláse Madura. Informace podle mluvčího rezortu postrádají jakýkoli reálný základ. Latinskoamerická země minulý týden zadržela dva Španěly, tři občany Spojených států a jednoho Čecha, viní je ze snahy destabilizovat politickou situaci v zemi a zabít některé její představitele včetně Madura.
Inflace v Evropské unii v srpnu zpomalila na 2,4 procenta z červencového tempa 2,8 procenta, uvedl Eurostat. V ČR podle Eurostatu rovněž klesla na 2,4 procenta z červencových 2,5 procenta. Eurostat používá údaje harmonizované s metodikou výpočtu EU, které se liší od výpočtu Českého statistického úřadu.
Česko utužuje vztahy s Jižní Koreou. Kromě jaderné energetiky chtějí země spolupracovat v elektromobilitě, polovodičích, umělé inteligenci, bateriích, robotice nebo ve vodíku. Při dnešním briefingu k návštěvě jihokorejského prezidenta Jun Sok-jola v ČR to uvedl hradní zahraniční odbor. Ve čtvrtek večer bude jihokorejská hlava státu jednat se svým protějškem Petrem Pavlem, v pátek s premiérem Petrem Fialou.

Americká internetová společnost Google 🌐 ze skupiny Alphabet vyhrála u soudu Evropské unie spor o pokutu 1,49 miliardy eur 💶(bezmála 38 miliard korun). Žaloba ji vinila z omezování konkurence na trhu s internetovou reklamou. Pokutu firma dostala před pěti lety.

Americký výrobce obalů na uchování potravin Tupperware vyhlásil v USA bankrot. Firma se potýkala s klesající poptávkou, její finanční ztráty se prohlubovaly.  Číst více
Povodňových 🌊 stavů v Česku dál ubylo. Je jich blízko ke stovce, ještě po půlnoci jich bylo zhruba o 20 víc a v úterý ráno 160. Stupeň ohrožení zůstával dnes ráno na 26 místech, zejména na jihočeských řekách, Dyji, Moravě a dolním Labi. Hladiny již většinou kulminovaly, vzestup se ještě čeká na jihu Čech a Labi. Vyplývá to z údajů na webu Českého hydrometeorologického ústavu.
Dozorující státní zástupkyně zamítla stížnost proti rozhodnutí policie odložit případ loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Vyšetřovatelé případ odložili kvůli tomu, že pachatel zemřel, a nebylo tak vůči němu možné zahájit trestní stíhání. Na rozhodnutí policie si stěžovali někteří pozůstalí po obětech střelby i škola. O zamítavém rozhodnutí žalobkyně z minulého týdne informoval dnes deník Mladá fronta DNES. Při střelbě přišlo o život 14 lidí.
Reklama
Reklama
Doporučujeme