Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Petr Třešňák - informace o tématu

Petr Třešňák: Společnost není na děti s těžkým autismem připravená

Petr Třešňák je novinář a aktivista, který se proslavil především díky svému boji za zlepšení života dětí s autismem a jejich rodin. Jeho dcera Dorotka má poruchu autistického spektra a právě díky zkušenostem s její výchovou se Petr rozhodl věnovat této problematice naplno. Petr je jedním z desítky finalistů ocenění Impakt Awards by newstream, které se 10. října bude udělovat za individuální počin s pozitivním přínosem pro komunitu a společnost.

Přečíst článek
Reklama

News box

Předseda opozičního hnutí a expremiér Andrej Babiš (ANO) podal  námitku podjatosti proti soudkyni z odvolacího řízení v kauze Čapího hnízda. Uvedly to Seznam Zprávy, které o tom informoval Babišův advokát Michael Bartončík. Babišovi vadí, jak soudkyně formulovala žádost o zbavení imunity jeho spoluobžalované, europoslankyně Jany Nagyové (ANO). 
Americká společnost Google ze skupiny Alphabet investuje v Thajsku jednu miliardu dolarů (2️⃣2️⃣,5️⃣ miliardy korun) do vybudování datového centra a cloudové infrastruktury. Chce tak uspokojit rostoucí poptávku po cloudu a podpořit zavádění umělé inteligence v jihovýchodní Asii. Informovala o tom agentura Reuters.
Meziroční tempo růstu spotřebitelských cen v Německu v září zpomalilo na 1️⃣,6️⃣ procenta ze srpnových 1,9 procenta. Inflace se tak nacházela na nejnižší úrovni od února 2021. Vyplývá to z předběžných údajů, které dnes zveřejnil spolkový statistický úřad. Za zpomalením inflace stály zejména ceny energií, které se meziročně snížily o 7,6 procenta.
Americká telekomunikační společnost AT&T prodá za 7,6 miliardy dolarů (zhruba 1️⃣7️⃣1️⃣​​​​​​​ miliard korun) firmě soukromého kapitálu TPG zbylých 70 procent akcií ve společnosti DirecTV, která poskytuje satelitní vysílání. Odchází tak z odvětví, které jí v posledních letech přinášelo čím dál menší výnosy. 
Americký výrobce počítačových her Epic Games 👨‍⚖️ obvinil americkou internetovou společnost Google a jihokorejského výrobce elektroniky Samsung Electronics z konspirace s cílem ochránit obchod s aplikacemi Google Play před konkurencí. Informovala o tom agentura Reuters.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže  povolil skupině PPF převzít prostřednictvím operátora O2 Czech Republic poskytovatele internetového připojení Nordic Telecom. Aby nedošlo k narušení hospodářské soutěže, musí O2 splnit stanovené podmínky. Týkají se i investicí do rozvoje pokročilejší technologie. 
Ostravská strojírenská společnost Gearworks ze skupiny Witkowitz se prodala v dražbě za 5️⃣3️⃣,6️⃣ milionu korun. Částku musí zájemce doplatit do 60 dnů. Firma je kvůli zadlužení v konkurzu, uvedla Ludmila Šturmová z insolvenční kanceláře Langmeier & Co, která má konkurz zadlužené firmy na starost. Možného nového majitele zatím nemůže zveřejnit.
Firmy, které postihly záplavy a nestihnou kvůli tomu zaplatit daň,  nebudou platit penále. Po dnešní návštěvě Krnova na Bruntálsku to novinářům řekl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS). Podle krnovského starosty Tomáše Hradila (Krnovští patrioti) je pomoc firmám a živnostníkům zásadní.
Poslanci už mají na stolech 📜 návrh státního rozpočtu na příští rok. Vláda jim ho předložila dnes, v poslední termín, který stanoví zákon. Rozpočet počítá se schodkem 241 miliard korun, zatímco pro letošek počítá rozpočet při navýšení o 30 miliard korun na povodňové škody se schodkem 282 miliard korun. Návrh počítá s rychlejším růstem ekonomiky, spotřeby domácností i nižší inflací.
Nevýhodnost investic do rezidenčních nemovitostí se 📉 snížila také v září, vyplývá z dat UniCredit Bank. Její ukazatel, který představuje čistou roční výnosnost nájemného, od které se odečte průměr úrokových sazeb hypoték a vládních dluhopisů, stoupl o 12 procentních bodů na minus 2,54 procenta. V červenci a srpnu to bylo o 20 procentních bodů.
Reklama
Reklama
Doporučujeme