Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pilsner Urquell - informace o tématu

Good Company Circle - Centrum Paraple a Pilsner Urquell

Dominika Drvoštěpová z Pilsner Urquell: S Centrem Paraple chce spojovat řemeslné dědictví a pomoc společnosti

Zvláštní edice pivních lahví Pilsner Urquell se staly vyhledávaným sběratelským kouskem. Výtěžek z prodeje přitom putoval na podporu Centra Paraple. Udržitelný přístup je přitom pro firmu důležitý ve všech rozměrech toho slova. „Prazdroj se nyní například řadí mezi 150 společností s nejférovějším systémem odměňování na světě,“ říká marketingové manažerky značky Pilsner Urquell Dominika Drvoštěpová.

Přečíst článek
Reklama

News box

FLASH: Americká centrální banka Fed snížila úrokové sazby o půl procentního bodu. Více zde. 
Ruský prezident Vladimir Putin schválil návrh dohody o strategickém partnerství s Íránem, dohodu pokládá za vhodné podepsat na nejvyšší úrovni. Současně svým výnosem o další dva roky prodloužil zákaz dovozu potravin ze Západu, který zavedl v roce 2014 v reakci na západní sankce uvalené na Rusko po anexi ukrajinského poloostrova Krym a vyvolání povstání proruských separatistů v Donbasu na východě Ukrajiny.
Ceny ropy 🛢 na světových trzích po několika dnech růstu klesají. Severomořská ropa Brent odepisuje 0,8 procenta asi na 73,10 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu vykazovala pokles o 1,1 procenta na 70,41 dolaru za barel. Trh očekává snížení úrokových sazeb v USA, investoři zároveň reagovali na nejednoznačné zprávy o zásobách ropy a pohonných hmot.
Americký výrobce letadel Boeing  v USA dočasně propustí řadu zaměstnanců, pro které teď nemá práci. Pracovníkům to oznámil generální ředitel společnosti Robert Kelly Ortberg. Firma už v pondělí oznámila, že kvůli stávce zhruba 30 tisíc zaměstnanců v USA musí sáhnout k úsporným opatřením. Zmrazila nabírání nových pracovníků a už v tu chvíli zvažovala i dočasné propouštění, informuje agentura Reuters.
Opavský primátor Tomáš Navrátil (ANO) požádal dopisem vládu, aby vyhlásila nouzový stav a odložila krajské a senátní volby v zaplavených oblastech. Uvedl to mluvčí opavského magistrátu Roman Konečný.
Polostátní energetická ⚡ společnost ČEZ naváže strategickou spolupráci s firmou Rolls-Royce při vývoji malých modulárních ☢ reaktorů. Podle premiéra Fialy spolupráce otevírá možnost pro české firmy podílet se na vývoji tohoto typu jaderných zdrojů a zapojit se do globálního dodavatelského řetězce. Číst více
Česká měna mírně zpevnila 💪 k euru i dolaru. Oproti předchozímu závěru k euru posílila o tři haléře na 25,07 koruny za euro a k dolaru o dva haléře na 22,54 koruny za dolar.
Pražská burza pokračovala v oslabování 📉. Index PX klesl o 0,41 procenta na 1567,87 bodu. Většina hlavních titulů stagnovala nebo skončila v červených číslech. Nejvýrazněji zlevnily akcie pojišťovny VIG, a to o 1,18 procenta na 753 korun. Cenné papíry Komerční banky odepsaly 0,59 procenta na 763,50 koruny a akcie skupiny Erste oslabily o 0,5 procenta na 1191 korun.
Německý automobilový koncern Volkswagen a jeho nejstarší čínský partner SAIC Motor plánují v reakci na slábnoucí poptávku po automobilech se spalovacími motory uzavřít nejméně jeden závod v Číně. Společný podnik obou automobilek SAIC Volkswagen Automobile se připravuje na to, že příští rok uzavře továrnu ve městě Nan-ťing, kde se vyrábějí vozy Volkswagen Passat a Škoda a jehož roční kapacita je 360 tisíc vozů. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg. Číst více
Starobní důchod se od ledna zvedne v průměru o 358 korun. Činit tak bude průměrně asi 21 060 korun, nařízení o navýšení schválila vláda. Oznámilo to ministerstvo práce. Na valorizaci bude podle údajů resortu příští rok potřeba asi 12,3 miliardy korun.
Reklama
Reklama
Doporučujeme