Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pojištovna Direct - informace o tématu

Pavel Řehák, Direct

Pavel Řehák spouští fond pro „lepší Česko“

Třetí fond skupiny Pavla Řeháka cílí na velké investory, vstupní kapitál bude deset milionů korun. Chce nabrat miliardu korun na rozvoj své skupiny.

Přečíst článek
Reklama

News box

Na předsedkyni Sociální demokracie (SOCDEM) bude na stranickém sjezdu za dva týdny kandidovat 👩 Jana Maláčová. Bývalá ministryně práce a sociálních věcí to oznámila na sociální síti. Dosavadní předseda Michal Šmarda již oznámil, že post v čele strany obhajovat nebude. Sjezd čeká sociální demokraty 5. října.
Odchod Pirátů z vlády  není na stole, řekl vicepremiér a končící šéf Pirátů Ivan Bartoš před ranní schůzkou s premiérem Petrem Fialou (ODS) na úřadu vlády. Vysvětlil to tím, že nikdy nespojoval krajské volby se setrváním v kabinetu. Vláda také má před sebou řadu úkolů, které ještě zbývá splnit, například zákon o podpoře bydlení, uvedl Bartoš. 
Současná eskalace napětí mezi Izraelem a libanonským šíitským hnutím Hizballáh se téměř dostala na úroveň  plnohodnotné války. Dnes to v New Yorku na okraj zasedání Valného shromáždění OSN řekl šéf unijní diplomacie Josep Borrell. 
Kandidát amerických republikánů v listopadových prezidentských volbách 👴 Donald Trump naznačil, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si přeje výhru demokratů. Píše o tom agentura Reuters. Za Demokratickou stranu proti Trumpovi kandiduje současná viceprezidentka Kamala Harrisová.
Při izraelských vzdušných úderech na jihu a východě Libanonu zemřelo 4️⃣9️⃣2️⃣​​​​​​​ lidí, včetně 35 dětí, informovalo podle agentury AFP libanonské ministerstvo zdravotnictví. Dalších 1645 osob utrpělo zranění. V předchozí, jen několik hodin staré zprávě úřad hovořil o 356 mrtvých a asi 1250 zraněných.
Reklama
Reklama
Doporučujeme