Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pojištovna Direct - informace o tématu

Reklama

News box

Podnikatelská nálada v Německu se čtvrtý měsíc za sebou 👎 zhoršila a ocitla se nejníže od ledna. Hodnota indexu, který ji sleduje, se v září snížila na 85,4 bodu ze srpnových 86,6 bodu. Firmy byly méně spokojené zejména se současným podnikáním, zhoršil se ale i výhled na příští měsíce, uvedl mnichovský ekonomický institut Ifo.
Komunikační platforma 📱 Telegram začne po tlaku úřadů poskytovat vládám více informací o svých uživatelích. V pondělí to oznámil její zakladatel a generální ředitel Pavel Durov. Ten už několik týdnů ve Francii čelí obvinění, že nedělá dost pro to, aby platformu nevyužívaly i kriminální živly. 
Vojenské lodě ruské Tichooceánské 🚢 flotily a čínského námořnictva vpluly do Ochotského moře v rámci společného vojenského cvičení. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala ruská agentura Interfax s odvoláním na tiskovou zprávu ruské flotily.
Na předsedkyni Sociální demokracie (SOCDEM) bude na stranickém sjezdu za dva týdny kandidovat 👩 Jana Maláčová. Bývalá ministryně práce a sociálních věcí to oznámila na sociální síti. Dosavadní předseda Michal Šmarda již oznámil, že post v čele strany obhajovat nebude. Sjezd čeká sociální demokraty 5. října.
Odchod Pirátů z vlády  není na stole, řekl vicepremiér a končící šéf Pirátů Ivan Bartoš před ranní schůzkou s premiérem Petrem Fialou (ODS) na úřadu vlády. Vysvětlil to tím, že nikdy nespojoval krajské volby se setrváním v kabinetu. Vláda také má před sebou řadu úkolů, které ještě zbývá splnit, například zákon o podpoře bydlení, uvedl Bartoš. 
Současná eskalace napětí mezi Izraelem a libanonským šíitským hnutím Hizballáh se téměř dostala na úroveň  plnohodnotné války. Dnes to v New Yorku na okraj zasedání Valného shromáždění OSN řekl šéf unijní diplomacie Josep Borrell. 
Kandidát amerických republikánů v listopadových prezidentských volbách 👴 Donald Trump naznačil, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si přeje výhru demokratů. Píše o tom agentura Reuters. Za Demokratickou stranu proti Trumpovi kandiduje současná viceprezidentka Kamala Harrisová.
Při izraelských vzdušných úderech na jihu a východě Libanonu zemřelo 4️⃣9️⃣2️⃣​​​​​​​ lidí, včetně 35 dětí, informovalo podle agentury AFP libanonské ministerstvo zdravotnictví. Dalších 1645 osob utrpělo zranění. V předchozí, jen několik hodin staré zprávě úřad hovořil o 356 mrtvých a asi 1250 zraněných.
Reklama
Reklama
Doporučujeme