Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

polyfenoly - informace o tématu

Biohacking: Fytochemikálie aneb soubor pro lidské tělo prospěšných látek

Často se můžeme dočíst o rostlinných látkách nazvaných polyfenoly. Ve velkých množstvích je obsahují takzvané superpotraviny, což je moderní fenomén, který má označovat velmi zdravé přirozené potraviny, které zlepšují zdraví. To bývá potvrzeno vědou i dlouholetými zkušenostmi. Pravda je, že superpotravina je cokoliv, co je přirozeným jídlem pro člověka a co mu dodá mikroživiny jako vitamíny a minerály. Kromě vitamínů a minerálů, což jsou látky akutně nezbytné pro zachování života, existují i další látky, které jsou přítomné zejména v rostlinných potravinách.  Nazývají se souhrnným názvem fytochemikálie a jsou stejně tak nezastupitelné při zachování dlouholetého zdraví člověka. Problémem je, že věda ani dnes často nemá zcela jasno, jak řada z nich v našem organismu funguje, jak se metabolizují, či jejich interakce s dalšími látkami ve stravě.

Přečíst článek
Reklama

News box

Polský premiér Donald Tusk  varoval před „neopodstatněnou úlevou“ v souvislosti s očekávanou povodňovou vlnou ve Vratislavi a uvedl, že je stále příliš brzy na to, aby bylo možné prohlásit záplavy za překonané. Starosta dolnoslezské metropole Jacek Sutryk mezitím uvedl, že očekává kulminaci hladiny Odry na úrovni 650 centimetrů. 
U Tržnice v Karlových Varech ráno po nehodě spadl 🚌 autobus z mostu do železničního kolejiště. Pádu podle dopravních informací předcházela srážka s osobním autem. Na místě zasahují všechny složky záchranného systému. 
Jižní Korea je přesvědčena, že dokáže 🤝 překonat jakékoliv překážky v projektu stavby dvou nových bloků v jaderné elektrárně Dukovany, a to včetně žalob neúspěšných uchazečů v českém jaderném tendru. Před dnešním začátkem návštěvy České republiky to agentuře Reuters sdělil prezident východoasijské země Jun Sok-jol.
Povodně v Česku již mají 5️⃣ oběť. Bez dalších podrobností to dnes večer v debatě na CNN Prima News řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Nadále se podle něj pohřešuje osm lidí. Čtvrtou obětí se stala sedmdesátiletá žena, jejíž tělo nalezli policisté v Kobylé nad Vidnavkou na Jesenicku.
Reklama
Reklama
Doporučujeme