Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

prezidentské volby USA - informace o tématu

Donald Trump

Íránští hackeři se zaměřili na Donalda Trumpa. Napadli jeho kampaň

Kampaň amerického exprezidenta Donalda Trumpa byla terčem hackerského útoku, za který je zodpovědný Írán, sdělily podle agentury AP americké zpravodajské služby včetně Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Íránští hackeři se podle prohlášení pokoušeli infiltrovat také okolí viceprezidentky Kamaly Harrisové, která kandiduje proti Trumpovi.

Přečíst článek

Karel Pučelík: Trumpovi se proti Harrisové nedaří. Hroutí se republikánská kampaň?

Přečíst článek

Trump šíří lži, že Harrisová "přifukuje" davy stoupenců

Donald Trump lživě obvinil viceprezidentku Kamalu Harrisovou z používání technologie umělé inteligence k vytváření obrázků o velikosti davů na jejích shromážděních a papouškoval tak nepodloženou konspiraci, která koluje mezi členy republikánského hnutí MAGA (Make America Great Again), píše server CNBC.

Přečíst článek
Trump bojuje o pozornost, zatímco demokraté dominují zpravodajství

Trump začíná žadonit o pozornost, píše BBC. Ve zpravodajství dominují demokraté

Donald Trump ve čtvrtek vstoupil do místnosti plné novinářů, kteří se shromáždili v jeho sídle Mar-a-Lago na tiskové konferenci. Nevypadal zrovna šťastně. Jeho vystoupení přišlo po týdnu, kdy Kamala Harrisová a její nový kandidát Tim Walz dominovali pozornosti médií, shrábli miliony dolarů a těšili se nárůstu preferencí v průzkumech. Trumpova mediální akce se zdála být spíše pokusem získat zpět pozornost než oznámit něco nového, napsal dnes server BBC News.

Přečíst článek

Průzkum: Harrisová vede nad Trumpem už o pět procentních bodů

Očekávaná kandidátka demokratů na prezidentku a nynější viceprezidentka USA Kamala Harrisová vede v průzkumu společnosti Ipsos pro agenturu Reuters o pět procentních bodů nad republikánským kandidátem a exprezidentem Donaldem Trumpem, upozorňují světové agentury.

Přečíst článek
Kamala Harrisová

Špatné zprávy pro Trumpa? Zvítězí Kamala, otáčejí bookmakeři

Donald Trump byl od jara jasným favoritem bookmakerů sázkových kanceláří. To se teď obrací, Harrisová vede.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Walzova „pročínskost“ už je minulost?

Tim Walz, parťák do kampaně Kamaly Harrisové, možný příští viceprezident USA, ještě v roce 2019 veřejně vyzýval Donalda Trumpa, ať ukončí obchodní válku s Čínou. Na síti X, tehdy Twitter, v srpnu 2019 v rámci kritiky tehdejšího Trumpova úřadování v Bílém domě uvedl, že by prezident měl konečně „začít dělat svoji práci a ukončit obchodní válku s Čínou.“

Přečíst článek
Guvernér Minnesoty Tim Walz

Kdo je viceprezidentský kandidát Tim Walz? Zkušený guvernér i „tatík ze středozápadu“

Kamale Harrisové bude v prezidentských volbách krýt záda šedesátiletý Tim Walz, úspěšný progresivní guvernér z Minnesoty, který umí porážet republikány v jejich prostředí.

Přečíst článek
Guvernér Minnesoty Tim Walz

Harrisová má jasno. V případě jejího vítězství bude viceprezidentem guvernér Tim Walz

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová si jako svého viceprezidentského kandidáta do listopadové prezidentské volby vybrala guvernéra Minnesoty Tima Walze, napsal dnes zpravodajský web televize CNN s odvoláním na čtyři informované zdroje. Agentura AP s odvoláním na tři své zdroje rovněž uvedla, že si demokratka jako spolukandidáta vybrala právě Walze. Kampaň Harrisové zatím výběr oficiálně nepotvrdila.

Přečíst článek

FBI: Útočník, který střílel na Trumpa, četl zprávy o atentátu na Fica

Útočník, který tento měsíc na předvolebním mítinku spáchal neúspěšný atentát na republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, vyhledával na internetu informace mimo jiné o atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica. Podle tiskových agentur to v pondělí uvedl zástupce Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). 

Přečíst článek

Trump: Harrisová bude snazší soupeř než Biden. Data z průzkumu ale tvrdí opak

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová získala nepatrný náskok dvou procentních bodů na republikána Donalda Trumpa poté, co prezident Joe Biden ukončil svou předvolební kampaň a vyjádřil jí svou plnou podporu. Vyplývá to z nejčerstvějšího průzkumu agentur Reuters/Ipsos.

Přečíst článek
Kamala Harrisová

Kamala Harrisová není charismatická vůdkyně, přesto může vyhrát

Viceprezidentka Kamala Harrisová má větší šance porazit Donalda Trumpa, než měl před svým odstoupením Joe Biden. Dlouholetá politička by však měla nabídnout víc než to, že není Trump nebo že jí není osmdesát. Demokraté mají novou příležitost, ale klíčová bude kampaň.

Přečíst článek
Reklama

News box

Jihočeští hasiči od rána likvidují požár střechy plaveckého stadionu v Českém Krumlově. Oheň zasáhl celou střechu a hasiči jej zatím nemají pod kontrolou, řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Střecha se začíná rozpadat, kus se už propadl dovnitř, uvedl místostarosta Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem-Nezávislí). Hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili třetí ze čtyř stupňů poplachu a aktuálně ho likviduje 2️⃣2️⃣ jednotek.
Turecký prezident 👴 Recep Tayyip Erdogan prohlásil, že islámské země by měly vytvořit alianci proti tomu, co nazval „rostoucí hrozbou expanzionismu“ ze strany Izraele. Informovala o tom agentura Reuters. Erdogan se tak vyjádřil poté, co v pátek na okupovaném Západním břehu Jordánu zahynula americko-turecká propalestinská aktivistka, kterou patrně do hlavy střelili izraelští vojáci.
Kvůli nespecifikované technické poruše byl rozsáhle omezen 🚆 železniční provoz v Německu. V centrální části země vlaky stojí. Národní železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) ujistil, že usilovně pracuje na odstranění závady.
Čeští policisté loni vypátrali a předali do zemí Evropské unie 7️⃣8️⃣4️⃣​​​​​​​ hledaných lidí, naopak do Česka jich díky mezinárodní spolupráci jiné státy vydaly 490. Partnerům mimo EU česká strana vydala 19 vypátraných, zatímco pro Česko našli policisté v oblastech mimo EU 36 hledaných. 
Kolem 6️⃣0️⃣ demonstrantů z hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) zablokovalo vstup do známého muzea Rijksmuseum v Amsterodamu, informoval nizozemský server Dutchnews. Aktivisté po kulturní instituci žádají, aby přerušila své vazby se sponzorem, finanční skupinou ING. Rijksmuseum je nyní „až do odvolání“ uzavřeno, oznámilo jeho vedení.
Krajský soud v Brně poslal strojírenskou společnost ČKD Blansko Holding do úpadku. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku. Věřitelé mají nyní 2️⃣ měsíce na přihlášení pohledávek. Přezkumné jednání nařídil soud na 5. prosince, na stejný den svolal také schůzi věřitelů. 
Tři malé skleněné kuličky, které čínská sonda získala na povrchu Měsíce a v roce 2020 přivezla zpět na Zemi, jsou důkazem, že na přirozené zemské družici soptily 🌋 vulkány ještě v době, kdy na zemi vládli dinosauři. S odkazem na novou studii zveřejněnou v odborném časopise Science o tom informovala agentura AP.
Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla 👍 správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. 
Jakékoliv přesuny balistických střel z Íránu do Ruska by představovaly  výraznou eskalaci v ruské válce proti Ukrajině. Varovaly před tím podle agentury Reuters Spojené státy poté, co některá média s odvoláním na nejmenované zdroje přinesla zprávy o prohloubení vztahů mezi oběma zeměmi, doprovázeném právě přesunem zbraní. 
Úřady na severu Vietnamu uzavřely letiště a evakuovaly na 5️⃣0️⃣ tisíc obyvatel v souvislosti s tajfunem Yagi, který se nyní přesunul nad vietnamskou pevninu, informují agentury. Tajfun předtím zasáhl jižní pobřeží Číny, kde zabil dva lidi a téměř stovku dalších zranil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme