Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

prezidentské volby USA - informace o tématu

Dalibor Martínek: Trump vyhraje. Nečtěte internet, sledujte sázky

Joe Biden skončil. Kdo v amerických volbách vyhraje? Sledujte sázkové kanceláře. Ty snižují kurzy na Donalda Trumpa, čímž jasně říkají, že je to v jejich očích jasný favorit amerických voleb. Bez ohledu na jeho protikandidáta.

Přečíst článek

Trump: Chci být prezidentem všech Američanů. Jinak to není výhra

Bývalý americký prezident Donald Trump v závěru čtyřdenního sjezdu Republikánské strany přijal nominaci do listopadových prezidentských voleb. V úvodu svého projevu ve čtvrtek večer (pátek ráno SELČ) vyzval ke sjednocení své strany i celé země a uvedl, že chce být prezidentem všech Američanů. Informovaly o tom světové tiskové agentury.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Bez šance. Nancy Pelosiová řekla Bidenovi, ať odstoupí. Trumpa prý neporazí

Americký prezident Joe Biden je pod tlakem. Lídři demokratů v Kongresu mu totiž naznačili, že by měl vzdát kampaň. A ozval se i bývalý americký prezident Barack Obama.

Přečíst článek

Trump jako problém pro dolar? S jeho volebním vítězstvím může oslabit, obávají se investoři

Dolar tento týden odevzdává své zisky. Investorům došlo, že Trump v Bílém domě by mohl tlačit na snížení sazeb. A tím oslabit dolar.

Přečíst článek
Maďarský premiér Viktor Orbán

Orbán: Válka na Ukrajině se v budoucnu vyostří, Trump tam zajistí mír

Kandidát Republikánské strany do Bílého domu Donald Trump je připraven se okamžitě po svém případném vítězství v listopadových prezidentských volbách v USA zasadit o mír na Ukrajině, napsal v dopise lídrům Evropské unie maďarský premiér Viktor Orbán. V textu adresovaném šéfovi unijních summitů Charlesi Michelovi a poskytnutém všem zemím bloku také Orbán bez podrobností tvrdí, že rusko-ukrajinský konflikt se v blízké budoucnosti radikálně vyostří.

Přečíst článek
Senátor J.D. Vance

Trump skládá tým pro Bílý dům. Je kandidát na viceprezidenta J.D. Vance pohromou pro Evropu?

Druhého prezidentství Donalda Trumpa a jeho důsledků pro americkou zahraniční politiku se obává velká část Evropy, píše server Politico. Po pondělním republikánově oznámení, že si jako svého viceprezidentského kandidáta vybral senátora J.D. Vance jsou spojenci ještě nervóznější z toho, že by USA mohly přerušit pomoc Ukrajině a ustoupit od dalších transatlantických priorit.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Biden odmítl pochybnosti o svém věku. Jsem starý, ale jsem zatraceně bystrý, uvedl

Americký prezident Joe Biden znovu odmítl pochybnosti ohledně své schopnosti ucházet o znovuzvolení. V rozhovoru se stanicí NBC se označil za „zatraceně bystrého“, dotazy na svůj věk má ale za legitimní. V debatě se chce s Donaldem Trumpem znovu utkat v září.

Přečíst článek
Elon Musk

Musk chce Trumpa za prezidenta. Podpoří jej desítkami milionů dolarů měsíčně

Americký miliardář Elon Musk chce věnovat měsíčně zhruba 45 milionů dolarů (1,05 miliardy korun) organizaci, která usiluje o zvolení Donalda Trumpa prezidentem Spojených států. Informoval o tom deník The Wall Street Journal s odvoláním na nejmenované zdroje obeznámené se situací.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Lukáš Kovanda: Pokus o atentát na Trumpa paradoxně pomáhá i Bidenovi a škodí „woke“ Harrisové

Mezinárodní investoři jsou přesvědčeni o tom, že sobotní pokus o atentát na Donalda Trumpa zásadně zvyšuje jeho šanci na letošní zvovuzvolení do Bílého domu. Ještě rozhodněji než doposud proto dnes své investice přeskupují tak, aby zvýšili pravděpodobnost, že na čtyřech letech Trumpova prezidentování vydělají.

Přečíst článek
Atentát na Donalda Trumpa

„Útok levice“. Část republikánů viní z atentátu na Trumpa média i Bidena

Představitelé americké Republikánské strany po útoku střelce na exprezidenta Donalda Trumpa volají po sjednocení Američanů a utlumení vyhrocené předvolební rétoriky, zároveň ale část z nich svaluje vinu za násilný čin na Trumpovy politické oponenty nebo média. Někteří jej bez důkazů označili za „útok levice“ nebo přímý důsledek slov prezidenta Joea Bidena.

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Trump mučedník? Politika, jak ji známe, končí

O atentátu na Donalda Trumpa víme ještě o výrazně méně, než jsme v prvních hodinách věděli o atentátu na Roberta Fica. Přesto celý svět analyzuje, spekuluje, předjímá. V post-faktické době, kterou Donald Trump pomáhal prosadit, je to tak zcela v pořádku. Co tedy přinese atentát na Donalda Trumpa, ať už byl spáchán kýmkoli s jakýmikoli pohnutky? Trumpa mučedníka. A to bude silný kalibr nejen v amerických volbách.

Přečíst článek
Reklama

News box

Jihočeští hasiči od rána likvidují požár střechy plaveckého stadionu v Českém Krumlově. Oheň zasáhl celou střechu a hasiči jej zatím nemají pod kontrolou, řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Střecha se začíná rozpadat, kus se už propadl dovnitř, uvedl místostarosta Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem-Nezávislí). Hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili třetí ze čtyř stupňů poplachu a aktuálně ho likviduje 2️⃣2️⃣ jednotek.
Turecký prezident 👴 Recep Tayyip Erdogan prohlásil, že islámské země by měly vytvořit alianci proti tomu, co nazval „rostoucí hrozbou expanzionismu“ ze strany Izraele. Informovala o tom agentura Reuters. Erdogan se tak vyjádřil poté, co v pátek na okupovaném Západním břehu Jordánu zahynula americko-turecká propalestinská aktivistka, kterou patrně do hlavy střelili izraelští vojáci.
Kvůli nespecifikované technické poruše byl rozsáhle omezen 🚆 železniční provoz v Německu. V centrální části země vlaky stojí. Národní železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) ujistil, že usilovně pracuje na odstranění závady.
Čeští policisté loni vypátrali a předali do zemí Evropské unie 7️⃣8️⃣4️⃣​​​​​​​ hledaných lidí, naopak do Česka jich díky mezinárodní spolupráci jiné státy vydaly 490. Partnerům mimo EU česká strana vydala 19 vypátraných, zatímco pro Česko našli policisté v oblastech mimo EU 36 hledaných. 
Kolem 6️⃣0️⃣ demonstrantů z hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) zablokovalo vstup do známého muzea Rijksmuseum v Amsterodamu, informoval nizozemský server Dutchnews. Aktivisté po kulturní instituci žádají, aby přerušila své vazby se sponzorem, finanční skupinou ING. Rijksmuseum je nyní „až do odvolání“ uzavřeno, oznámilo jeho vedení.
Krajský soud v Brně poslal strojírenskou společnost ČKD Blansko Holding do úpadku. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku. Věřitelé mají nyní 2️⃣ měsíce na přihlášení pohledávek. Přezkumné jednání nařídil soud na 5. prosince, na stejný den svolal také schůzi věřitelů. 
Tři malé skleněné kuličky, které čínská sonda získala na povrchu Měsíce a v roce 2020 přivezla zpět na Zemi, jsou důkazem, že na přirozené zemské družici soptily 🌋 vulkány ještě v době, kdy na zemi vládli dinosauři. S odkazem na novou studii zveřejněnou v odborném časopise Science o tom informovala agentura AP.
Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla 👍 správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. 
Jakékoliv přesuny balistických střel z Íránu do Ruska by představovaly  výraznou eskalaci v ruské válce proti Ukrajině. Varovaly před tím podle agentury Reuters Spojené státy poté, co některá média s odvoláním na nejmenované zdroje přinesla zprávy o prohloubení vztahů mezi oběma zeměmi, doprovázeném právě přesunem zbraní. 
Úřady na severu Vietnamu uzavřely letiště a evakuovaly na 5️⃣0️⃣ tisíc obyvatel v souvislosti s tajfunem Yagi, který se nyní přesunul nad vietnamskou pevninu, informují agentury. Tajfun předtím zasáhl jižní pobřeží Číny, kde zabil dva lidi a téměř stovku dalších zranil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme