Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Re.Start Petynka - informace o tématu

Projekt Re.Start Petynka

U koupaliště Petynka vyroste devítipatrový bytový komplex

Developerská společnost Geosan Development plánuje výstavbu bytového domu v Praze 6 v blízkosti Břevnova a Hradčan. Projekt Re.Start Petynka u stejnojmenného koupaliště bude po dokončení stát 2,4 miliardy korun a bude mít 283 bytů. Předpokládané zahájení výstavby je podle firmy naplánováno na začátek příštího roku. Dokončení stavby má firma v plánu o dva a půl roku později.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německý ministr obrany Boris Pistorius dnes oznámil další zbrojní pomoc Ukrajině, tentokrát za 1️⃣,4️⃣ miliardy eur (35 miliard korun). Informuje o tom agentura DPA, podle níž by země, která už více než dva a půl roku čelí ruské agresi, měla pomoc obdržet ještě letos.
Americký dolar dnes odpoledne proti hlavním světovým měnám mírně 📉 oslaboval. Index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 17:50 středoevropského letního času vykazoval pokles téměř o 0,1 procenta na 100,95 bodu. Trhy se od rána vyrovnávaly s výrazným snížením úrokových sazeb ve Spojených státech, uvedla agentura Reuters.
Pražská burza po třech ztrátových dnech rostla. Index PX dnes 📈 přidal 1,03 procenta na 1584,01 bodu. Pomohly mu hlavně akcie Erste Bank, energetické společnosti ČEZ nebo Komerční banky. Ztrátu zaznamenal pouze slovenský výrobce kovových součástek Gevorkyan.
Na obou stranách Atlantiku se podle šéfa NATO vyskytly hlasy vyzývající Ameriku a Evropu, aby se vydaly jinými cestami. Evropa a Amerika jsou ale silnější a bezpečnější, když jsou 🤝 spolu, uvedl dnes Jens Stoltenberg během svého rozlučkového projevu. Současného šéfa NATO letos 1. října po deseti letech vystřídá ve funkci bývalý nizozemský premiér Mark Rutte.
Skupina Czechoslovak Group (CSG) daruje Hasičskému záchrannému sboru (HZS) České republiky na pomoc při povodních 12 vozidel Tatra v hodnotě přes 1️⃣0️⃣2️⃣​​​​​​​ milionů korun. Některá tato vozidla už hasiči využívají, další můžou být expedována v nejbližších dnech. ČTK to dnes sdělil mluvčí CSG Andrej Čírtek. Součástí CSG je i kopřivnická automobilka Tatra Trucks.
Počet obětí středečních explozí komunikačních zařízení v Libanonu 📈 stoupl na 25 a šest stovek lidí bylo zraněno, oznámil dnes libanonský ministr zdravotnictví Firás Abjád. Podle libanonské televize MTV zároveň uvedl, že po úterních explozích pagerů v Libanonu zůstává 226 lidí na jednotkách intenzivní péče. Úterní výbuchy zabily 12 osob, včetně dvou dětí, a zranily téměř tři tisíce dalších. 
Češi nadále nejvíce důvěřují 👮 policii, armádě a bankám, naopak nejnižší důvěru má veřejnost v politické strany a hnutí, uvádí průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM), který se uskutečnil letos v létě. V porovnání s předchozím průzkumem z jara 2023 zaznamenali autoři průzkumu výrazný propad důvěry lidí v odbory. Klesla také důvěra v politické strany, televizi a internet.
Výroba osobních aut v Česku 📈 vzrostla za osm měsíců letošního roku meziročně o 5,5 procenta na 973 560 vozů. V letních měsících byla produkce ovlivněná termíny pravidelných celozávodních dovolených, preventivní údržby a instalace nových robotů. 
Britská centrální banka podle očekávání ponechala svou základní úrokovou sazbu beze změny na 5️⃣ procentech. Její guvernér Andrew Bailey nicméně signalizoval, že banka bude v příštích měsících pokračovat ve snižování úroků, které zahájila začátkem minulého měsíce.
Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) za letošní první pololetí 📉 klesl hrubý zisk meziročně o 27 procent na 2,83 miliardy korun z 3,85 miliardy korun. Hlavním důvodem snížení zisku bylo nižší zpeněžení dřeva těženého v mladších porostech a také v polomech. Tržby podniku za leden až červen meziročně klesly o osm procent na 7,56 miliardy korun. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme