Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Architektka Dagmar Štěpánová

V kostarické džungli žije i navrhuje. I v Evropě je zajímavá práce, říká architektka Dagmar Štěpánová

Dagmar Štěpánová patří k nejvýraznějším českým architektkám. Spolu se svým studiem Formafatal se podepsala hned pod několik oceňovaných projektů. Nejenom v Česku. Architektka, která dává přednost surovým materiálům jako je hlína, beton nebo ocel, se prosadila i ve Střední Americe.

Přečíst článek
Na obchodní dům Máj v Praze dělníci přidělali druhého motýla od Černého

Památkáři nám striktně vymezili hranice, říká šéf designérů nového Máje

Přečíst článek

Primátor Bratislavy: Praha je pro nás inspirací, ze slovenské metropole chci udělat bezpečné město

Přečíst článek
UDI Group postaví v maďarské metropoli Budapešti hotel Staybrigde Suites pro středně a dlouhodobé ubytování.

Český developer postaví hotel v Budapešti

Tuzemský developer UDI Group postaví v Budapešti hotel, který nabídne 152 pokojů pro středně a dlouhodobé ubytování.

Přečíst článek
Sídlo České spořitelny v nově budované části Smíchov City

Luděk Sekyra se rozjel. Na Smíchově staví největší čtvrť v Praze za sto let

Na Smíchově se rozjíždí druhá etapa obřího projektu Luďka Sekyry, která zahrnuje byty, kanceláře, parky, v zásadě celou novou čtvrť. Dominantou této etapy výstavby části města, kterou firma jednoho z nejbohatších Čechů nazývá Smíchov City Jih, bude centrála České spořitelny. Celý projekt Smíchov City bude kompletně dokončen v roce 2032. Podívejte se, jak má vypadat.

Přečíst článek

Nevidíme na Fudži, stěžovali si Japonci. Nová luxusní budova v Tokiu kvůli tomu půjde k zemi

To, co mělo být její největší výsadou, způsobilo její zkázu. Luxusní desetipatrová budova v Tokiu bude zbourána, protože blokuje výhled na horu Fudži.

Přečíst článek
Na obchodní dům Máj v Praze dělníci přidělali druhého motýla od Černého

OBRAZEM: Jak vypadá Máj uvnitř? Máme první fotky

Jedna z nejstřeženějších rekonstrukcí v Praze je u konce. Někdejší obchodní dům Máj se otevře příští pondělí. Architekti a designéři, kteří pracovali na podobě interiéru, ukázali první fotky.

Přečíst článek
Většina chat a chalup před sezonou zlevňuje. „Typická česká roubenka“ naopak láme nové rekordy

Chaty a chalupy v Česku před sezonou zlevňují. Na nové rekordy se ale dostaly roubenky

Zájem o rekreační objekty v Česku stagnuje. Děje se tak po několika letech extrémního zájmu, i období ochlazení poptávky. Ceny chalup před sezonou klesly a leckde odmazaly celoroční růst, uvedla realitní služba Bezrealitky. Proti trendu jsou jen prémiové objekty v Jizerských horách nebo Krkonoších a jejich podhůří.

Přečíst článek
Komerční banka na Václavském náměstí

Úředníci se budou stěhovat ze Škodova paláce na Václavské náměstí

Praha koupí zhruba za 3,5 miliardy korun od Komerční banky (KB) společnost VN 42, která vlastní kancelářskou budovu na rohu Václavského náměstí a Štěpánské ulice. Schválili to městští radní. Magistrát plánuje do budovy přestěhovat úředníky ze Škodova paláce v Jungmannově ulici, kde je do konce března 2028 v pronájmu.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Ondřejem Boháčem.

Šéf pražských plánovačů: Kdyby si v Praze nikdo nestěžoval, byl bych nervózní

„Projekt na rekonstrukci Hlavního nádraží v Praze je velmi smělý, ale řeší dlouhodobé problémy, které jsme dosud nedokázali řešit,“ říká šéf pražských plánovačů Ondřej Boháč v dalším díle podcastu Realitní Club. Kromě zásadních pražských projektů, jako jsou rekonstrukce Hlavního nádraží či výstavba Vltavské filharmonie, se dostalo i na další ožehavá témata - Metropolitní plán Prahy i rekodifikaci stavebního zákona.

Přečíst článek
Michelský brownfield se proměňuje, už teď tam stojí třeba nová tenisová klubovna.

Fotogalerie: Peklo se zde pět a půl vagonů chleba denně. Teď se brownfield v Michli mění

V Michli dokázali upéct pečiva pro třetinu Prahy. Zdejší pekárny byly ve své době, v 70. letech, velmi moderním podnikem. Rohlíky ani chleba se ale odtamtud už téměř 10 let nevozí a brownfield se má proměnit na moderní městskou čtvrť. Stavět se tady mají třeba bytovky.

Přečíst článek
Ondřej Boháč, ředitel IPR

Šéf pražských plánovačů: Magistrála se zužovat nebude. Ideální je ji obestavět, má ekonomický potenciál

Magistrála z Prahy nezmizí, velmi významně se podílí na zajištění dopravy. V budoucnu ale musí projít významnými změnami, po nichž by se mohla stát bulvárem jako v Barceloně. „Nyní má magistrála spíš dálniční charakter, pomohla by jí urbanizace,“ říká šéf Pražského institutu a plánování hlavní města Prahy (IPR) Ondřej Boháč.

Přečíst článek
Nový Rohan

J&T Real Estate startuje svůj největší projekt na Rohanském ostrově. Vyjde na 15 miliard

Na čtyřhektarovém území na Rohanském ostrově v pražském Karlíně začne developer J&T Real Estate příští rok stavět novou čtvrť za zhruba 15 miliard korun. Na Novém Rohanu vznikne přes tisíc bytů s obchody a službami a v těsném sousedství projektu také nová základní škola a velký městský park Maniny.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký dolar dnes odpoledne proti hlavním světovým měnám mírně 📉 oslaboval. Index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 17:50 středoevropského letního času vykazoval pokles téměř o 0,1 procenta na 100,95 bodu. Trhy se od rána vyrovnávaly s výrazným snížením úrokových sazeb ve Spojených státech, uvedla agentura Reuters.
Pražská burza po třech ztrátových dnech rostla. Index PX dnes 📈 přidal 1,03 procenta na 1584,01 bodu. Pomohly mu hlavně akcie Erste Bank, energetické společnosti ČEZ nebo Komerční banky. Ztrátu zaznamenal pouze slovenský výrobce kovových součástek Gevorkyan.
Na obou stranách Atlantiku se podle šéfa NATO vyskytly hlasy vyzývající Ameriku a Evropu, aby se vydaly jinými cestami. Evropa a Amerika jsou ale silnější a bezpečnější, když jsou 🤝 spolu, uvedl dnes Jens Stoltenberg během svého rozlučkového projevu. Současného šéfa NATO letos 1. října po deseti letech vystřídá ve funkci bývalý nizozemský premiér Mark Rutte.
Skupina Czechoslovak Group (CSG) daruje Hasičskému záchrannému sboru (HZS) České republiky na pomoc při povodních 12 vozidel Tatra v hodnotě přes 1️⃣0️⃣2️⃣​​​​​​​ milionů korun. Některá tato vozidla už hasiči využívají, další můžou být expedována v nejbližších dnech. ČTK to dnes sdělil mluvčí CSG Andrej Čírtek. Součástí CSG je i kopřivnická automobilka Tatra Trucks.
Počet obětí středečních explozí komunikačních zařízení v Libanonu 📈 stoupl na 25 a šest stovek lidí bylo zraněno, oznámil dnes libanonský ministr zdravotnictví Firás Abjád. Podle libanonské televize MTV zároveň uvedl, že po úterních explozích pagerů v Libanonu zůstává 226 lidí na jednotkách intenzivní péče. Úterní výbuchy zabily 12 osob, včetně dvou dětí, a zranily téměř tři tisíce dalších. 
Češi nadále nejvíce důvěřují 👮 policii, armádě a bankám, naopak nejnižší důvěru má veřejnost v politické strany a hnutí, uvádí průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM), který se uskutečnil letos v létě. V porovnání s předchozím průzkumem z jara 2023 zaznamenali autoři průzkumu výrazný propad důvěry lidí v odbory. Klesla také důvěra v politické strany, televizi a internet.
Výroba osobních aut v Česku 📈 vzrostla za osm měsíců letošního roku meziročně o 5,5 procenta na 973 560 vozů. V letních měsících byla produkce ovlivněná termíny pravidelných celozávodních dovolených, preventivní údržby a instalace nových robotů. 
Britská centrální banka podle očekávání ponechala svou základní úrokovou sazbu beze změny na 5️⃣ procentech. Její guvernér Andrew Bailey nicméně signalizoval, že banka bude v příštích měsících pokračovat ve snižování úroků, které zahájila začátkem minulého měsíce.
Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) za letošní první pololetí 📉 klesl hrubý zisk meziročně o 27 procent na 2,83 miliardy korun z 3,85 miliardy korun. Hlavním důvodem snížení zisku bylo nižší zpeněžení dřeva těženého v mladších porostech a také v polomech. Tržby podniku za leden až červen meziročně klesly o osm procent na 7,56 miliardy korun. 
Břeclavský výrobce výtahů a eskalátorů Otis do konce příštího roku  propustí 200 ze současných 250 zaměstnanců. Výrobu eskalátorů přesune americký vlastník do čínské továrny, výrobu a modernizace výtahů rozdělí mezi továrny ve Španělsku a ve Francii. Na ukončení výroby upozornil Břeclavský deník, informace potvrdil předseda místní odborové organizace KOVO František Bača. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme