Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Z původní budovy, kterou zničily původně, zůstala jen kovová konstrukce.

OBRAZEM: Spirála ožívá. Na pražském Výstavišti vyrůstá evropský unikát

Rekonstrukce Spirály na Výstavišti Praha se chýlí ke svému konci. Už v září přivítá první návštěvníky. Město do rekonstrukce investovalo více než čtvrt miliardy korun a věří v návratnost této částky. S dotováním samotného provozu divadla se nepočítá. „Věřím, že si tento mimořádný prostor na sebe vydělá kombinací prodeje lístků a komerčního pronájmu,“ říká Adam Zábranský, pražský radní pro oblast majetku.

Přečíst článek
Tomáš Salomon, šéf ČS

Tomáš Salomon: Pokles sazeb se nemusí propsat jedna k jedné do ceny hypoték

Přečíst článek
Rozkol v pražské koalici. Rozbuškou je developerský projekt v Holešovicích

Rozkol v pražské koalici. Rozbuškou je developerský projekt v Holešovicích

Pražští radní se nedohodli na dalším postupu v souvislosti se společným podnikem Nové Holešovice, který založil dopravní podnik (DPP) s developery Karlín Group a CPI Property Group k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí. Část koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), STAN a Piráti v čele s primátorovým náměstkem Zdeňkem Hřibem (Piráti) prosazuje vystoupit z podniku.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Janem Šulcem, šéfem společnosti EBM.

Úprk z Prahy do levnějšího Kladna? I tam se bydlení prodraží, říká developer

Největší středočeské město se dostalo do hledáčku tuzemských developerů. Kladno jako lokalitu budoucnosti objevila i společnost EBM. Rozvíjí tam hned dva developerské projekty nedaleko nádraží. Proč vsadila na rozvoj Kladna a jak se budou ceny v novostavbách, které jsou aktuálně významně nižší než v Praze, vyvíjet? O tom jsme si povídali v dalším díle podcastu Realitní Club s ředitelem společnosti EBM Janem Šulcem.

Přečíst článek
Vizualizace projektu Stromovka vycházející z návrhu skupiny EBM

Levnější a stejně dobrá alternativa k Praze? Bydlení v „zeleném“ Kladně

Kladno už dávno není špinavým městem, naopak. Téměř každý tamní obyvatel to má do zeleně maximálně deset minut.

Přečíst článek
Díky proměně dispozic má konečně obývák přímý vstup na lodžii.

FOTOGALERIE: Jak se bydlí v paneláku? Hezky, když si ho zrekonstruuje architekt

Rekonstruovat panelákový byt nemusí být vždy levnou záležitostí. Obzvlášť když se použijí kvalitní materiály. Výsledek ale stojí za to.

Přečíst článek
Freedomek v Tachově.

Budoucnost českého stavebnictví? Dřevostavby by mohly tvořit až čtvrtinu nových projektů

Dřevostavby by v roce 2035 mohly tvořit až čtvrtinu nově postavených budov v Česku. Cestou k tomu je i úprava stavebních norem, řekl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Podle připravované Surovinové politiky pro dřevo by to pomohlo zvýšit přidanou hodnotu celého odvětví, posílit domácí ekonomiku i snížit uhlíkovou stopu, uvedl Výborný. Dodal, že české dřevo by se mělo více využívat a zpracovávat v tuzemsku a méně vyvážet do zahraničí.

Přečíst článek
Radovan Vítek

Vítkova CPI se v Česku zbaví několika nemovitostí. Včetně nákupního centra

Realitní společnost CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka podepsala smlouvu o prodeji šesti nemovitostí v České republice. Budovy kupuje rakouská firma S Immo, ve které CPI Property vlastní většinový podíl.

Přečíst článek
Central Group vystaví na Žižkově 370 nových bytů

Nákladové nádraží na Žižkově se rychle mění. Central Group zde postaví stovky nových bytů

Největší český rezidenční developer Central Group postaví na pražském Žižkově 370 nových bytů za 1,5 miliardy korun. Výstavba bude v Parkové čtvrti na území zrušeného nákladového nádraží, kde v současnosti skupina dokončuje první etapu projektu. Společnost výstavbou reaguje na oživení realitního trhu, zlepšení makroekonomické situace a zvýšení poptávky po bytech. Dodavatelem výstavby bude švédská stavební společnost Skanska.

Přečíst článek
Ostravský mrakodrap v Ostrčilově ulici v Ostravě na snímku z 27. března 2022. Budova by měla být přeměněna na bytový dům podle návrhu renomovaného architektonického studia AI Design Evy Jiřičné a Petra Vágnera.

Ostravský mrakodrap od Evy Jiřičné našel investora

Přestavba mrakodrapu v centru Ostravy podle návrhu studia světoznámé architektky Evy Jiřičné dostala druhou šanci. Pro projekt se našel nový investor, jehož jméno zatím zůstává neveřejné.

Přečíst článek
Partneři ZDR Investments (zleva) Roman Latuske, Radek Hladký a Zdeněk Prázdný

Český fond ZDR koupil tři nákupní parky ve Slovinsku. A chce dál expandovat

Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments koupila tři retail parky ve Slovinsku, za celkem 600 milionů korun. Firma, kterou před šesti lety začali budovat Radek Hladký, Roman Latuske a Zdeněk Prázdný, tak vstoupila už do šesté země. Celkem vlastní 66 nemovitostí, většinou právě retail parků. Nejvíce jich má v Česku, ale postupně se společnost rozrůstá na Slovensko, do Rakouska, Německa, Chorvatska, a nově do Slovinska.

Přečíst článek
O něco přístupnější hypotéky rezidenčnímu trhu nepomohou

Dotované hypotéky pro mladé. Budou i v Česku?

Získat dotovanou slevu na hypoteční sazbu je lákavé a řada lidí by o to rozhodně stála. Tuzemští realitní experti se ale přou, zda to má či nemá smysl. Zeptali jsme se proto hlavních aktérů od ministerstva pro místní rozvoj přes banky až po developery a makléře, jak situaci vidí a zda mají být hypotéky v Česku dotované či nikoli.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německý ministr obrany Boris Pistorius dnes oznámil další zbrojní pomoc Ukrajině, tentokrát za 1️⃣,4️⃣ miliardy eur (35 miliard korun). Informuje o tom agentura DPA, podle níž by země, která už více než dva a půl roku čelí ruské agresi, měla pomoc obdržet ještě letos.
Americký dolar dnes odpoledne proti hlavním světovým měnám mírně 📉 oslaboval. Index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 17:50 středoevropského letního času vykazoval pokles téměř o 0,1 procenta na 100,95 bodu. Trhy se od rána vyrovnávaly s výrazným snížením úrokových sazeb ve Spojených státech, uvedla agentura Reuters.
Pražská burza po třech ztrátových dnech rostla. Index PX dnes 📈 přidal 1,03 procenta na 1584,01 bodu. Pomohly mu hlavně akcie Erste Bank, energetické společnosti ČEZ nebo Komerční banky. Ztrátu zaznamenal pouze slovenský výrobce kovových součástek Gevorkyan.
Na obou stranách Atlantiku se podle šéfa NATO vyskytly hlasy vyzývající Ameriku a Evropu, aby se vydaly jinými cestami. Evropa a Amerika jsou ale silnější a bezpečnější, když jsou 🤝 spolu, uvedl dnes Jens Stoltenberg během svého rozlučkového projevu. Současného šéfa NATO letos 1. října po deseti letech vystřídá ve funkci bývalý nizozemský premiér Mark Rutte.
Skupina Czechoslovak Group (CSG) daruje Hasičskému záchrannému sboru (HZS) České republiky na pomoc při povodních 12 vozidel Tatra v hodnotě přes 1️⃣0️⃣2️⃣​​​​​​​ milionů korun. Některá tato vozidla už hasiči využívají, další můžou být expedována v nejbližších dnech. ČTK to dnes sdělil mluvčí CSG Andrej Čírtek. Součástí CSG je i kopřivnická automobilka Tatra Trucks.
Počet obětí středečních explozí komunikačních zařízení v Libanonu 📈 stoupl na 25 a šest stovek lidí bylo zraněno, oznámil dnes libanonský ministr zdravotnictví Firás Abjád. Podle libanonské televize MTV zároveň uvedl, že po úterních explozích pagerů v Libanonu zůstává 226 lidí na jednotkách intenzivní péče. Úterní výbuchy zabily 12 osob, včetně dvou dětí, a zranily téměř tři tisíce dalších. 
Češi nadále nejvíce důvěřují 👮 policii, armádě a bankám, naopak nejnižší důvěru má veřejnost v politické strany a hnutí, uvádí průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM), který se uskutečnil letos v létě. V porovnání s předchozím průzkumem z jara 2023 zaznamenali autoři průzkumu výrazný propad důvěry lidí v odbory. Klesla také důvěra v politické strany, televizi a internet.
Výroba osobních aut v Česku 📈 vzrostla za osm měsíců letošního roku meziročně o 5,5 procenta na 973 560 vozů. V letních měsících byla produkce ovlivněná termíny pravidelných celozávodních dovolených, preventivní údržby a instalace nových robotů. 
Britská centrální banka podle očekávání ponechala svou základní úrokovou sazbu beze změny na 5️⃣ procentech. Její guvernér Andrew Bailey nicméně signalizoval, že banka bude v příštích měsících pokračovat ve snižování úroků, které zahájila začátkem minulého měsíce.
Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) za letošní první pololetí 📉 klesl hrubý zisk meziročně o 27 procent na 2,83 miliardy korun z 3,85 miliardy korun. Hlavním důvodem snížení zisku bylo nižší zpeněžení dřeva těženého v mladších porostech a také v polomech. Tržby podniku za leden až červen meziročně klesly o osm procent na 7,56 miliardy korun. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme