Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Stěhování magistrátu na Václavák? Praha za budovu v centru nabízí 3,65 miliardy

Pražský magistrát nabídne Komerční bance (KB) 3,65 miliardy korun za budovu na rohu Václavského náměstí a Štěpánské ulice. Mohli by se tam v budoucnu nastěhovat úředníci z pronajatého Škodova paláce v Jungmannově ulici. V noci na pátek to schválili městští zastupitelé.

Přečíst článek
Rekonstrukce zámky v Týnci u Klatov trvala 25 let.

Prodali dům i byt a opravili barokní ruinu. Ne všechny zámky mají takové štěstí

Přečíst článek
Galerie Plato v Ostravě vznikla revitalizací někdejších jatek.

Velký úspěch pro Česko. Poprvé se probojovalo do finálové pětice prestižní ceny

Úplně poprvé se do finálové pětice architektonických realizací prestižní evropské přehlídky Cena Miese van der Rohe probojoval i projekt z tuzemska. Odbornou porotu zaujala transformace ostravských jatek na galerii.

Přečíst článek
Chatu na Lipně navrhlo studio Les Archinautes.

Dřevostavby jsou na vzestupu a neměly by se přeregulovat

Lukáš Zrůst, spolumajitel investiční skupiny Progresus, která má v portfoliu největšího českého výrobce dřevostaveb RD Rýmařov, sdílel své názory a zkušenosti s dřevostavbami v rámci debaty největšího světového think-tanku sdružujícího profese kolem developmentu, urbanismu a architektury Urban Land Institute (ULI).

Přečíst článek
Hrabětice

Ministerstvo obrany chystá další vlnu odprodeje řopíků. Kde a za kolik?

Už v dubnu Ministerstvo obrany nabídne další bezmála čtyři desítky řopíků, do konce roku pak dalších třicet. Cena za jeden se odvíjí jak od stavu objektu, tak i lokality.

Přečíst článek
Nádraží v Kladně

Otevřený dopis ministrovi. Nebourejte ho, oroduje známý architekt za nádraží v Kladně

Už na začátku února bylo jasno. Kladenské nádraží vzhledem k jeho technickému stavu bude nejrozumnější zbourat. Nejen Kladeňáci ale chtějí osud budovy z konce 19. století zvrátit. V otevřeném dopise ministrovi dopravy o to žádá i přední český architekt, který se podílel na stavbě vysílače na Ještědu.

Přečíst článek
Z Century 21 uděláme českou jedničku, říká Tomáš Martinovský

Z Century 21 uděláme českou jedničku, říká Tomáš Martinovský

Tomáš Martinovský se primárně ve své kariéře věnoval finančnímu poradenství. Nicméně usoudil, že nemovitosti jsou součástí investování, a koupil proto s poradenskou firmou 4fin Holding českou master franšízu Century 21 na dalších pětadvacet let. Spojil tak obor finančních služeb a nemovitostní trh, na kterém chce se svou značkou hrát dominantní úlohu.

Přečíst článek
Tomáš Martinovský

Tomáš Martinovský převzal Century 21. A chce z ní udělat lídra trhu

Ředitel finančně poradenské společnosti 4fin Holding po dvou letech jednání nedávno převzal českou master franšízu Century 21. A chce z ní vybudovat jedničku trhu. Hodlá propojit finanční a realitní segment do jednoho funkčního celku. „Vnímáme obrovskou příležitost v synergii mezi realitním makléřem a finančním konzultantem,“ tvrdí Martinovský.

Přečíst článek
Krkonošská chalupa

Chalupaření v Česku se mění: místo roubenky ve Špindlu, apartmán v Krušných horách nebo na Kapverdách

Pořídit si rekreační nemovitost v některých tuzemských lokalitách je téměř nereálné. Je jich málo a ceny se šplhají do astronomických výšin. Nová generace českých chatařů a chalupářů tak čím dál častěji míří za hranice.

Přečíst článek
Vonovia

Trable německého realitního sektoru pokračují. Skupina Vonovia hlásí rekordní ztrátu

Největší německá realitní firma Vonovia má za loňský rok rekordní ztrátu 6,8 miliardy eur (přes 171 miliard korun). O rok dříve měla ztrátu 669,4 milionu eur. Agentura Reuters výsledek hospodaření označila za další známku problémů v realitním sektoru. Na německé realitní firmy doléhá konec éry levných úvěrů, které podpořily desetiletý rozmach odvětví.

Přečíst článek
Parkovací dům pro Ostravu navrhl architekt David Kotek.

Ani Praha, ani Brno. Ostrava je městem, které přitahuje pozornost

Snad žádné tuzemské město neprošlo tak razantní proměnou jako Ostrava. Dávno už není městem uhlí a dolů. Z někdejšího průmyslového centra se během posledních 30 let stalo centrum té nejlepší architektury.

Přečíst článek
Vizualizace projektu Stromovka vycházející z návrhu skupiny EBM

Natland postaví v Kladně 600 bytů. Miliardový projekt koupil od developera EBM

Investiční skupina Natland, kterou většinově vlastní podnikatel Tomáš Raška, koupila od společnosti EBM Group Ľubomíra Vaise a jeho syna Jakuba developerský projekt Stromovka v Kladně. Jde o první projekt skupiny mimo Prahu a doposud zřejmě druhý největší. Uvedl to server e15.cz. Cenu transakce ani termín zahájení výstavby firmy nekomentovaly.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německý ministr obrany Boris Pistorius dnes oznámil další zbrojní pomoc Ukrajině, tentokrát za 1️⃣,4️⃣ miliardy eur (35 miliard korun). Informuje o tom agentura DPA, podle níž by země, která už více než dva a půl roku čelí ruské agresi, měla pomoc obdržet ještě letos.
Americký dolar dnes odpoledne proti hlavním světovým měnám mírně 📉 oslaboval. Index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 17:50 středoevropského letního času vykazoval pokles téměř o 0,1 procenta na 100,95 bodu. Trhy se od rána vyrovnávaly s výrazným snížením úrokových sazeb ve Spojených státech, uvedla agentura Reuters.
Pražská burza po třech ztrátových dnech rostla. Index PX dnes 📈 přidal 1,03 procenta na 1584,01 bodu. Pomohly mu hlavně akcie Erste Bank, energetické společnosti ČEZ nebo Komerční banky. Ztrátu zaznamenal pouze slovenský výrobce kovových součástek Gevorkyan.
Na obou stranách Atlantiku se podle šéfa NATO vyskytly hlasy vyzývající Ameriku a Evropu, aby se vydaly jinými cestami. Evropa a Amerika jsou ale silnější a bezpečnější, když jsou 🤝 spolu, uvedl dnes Jens Stoltenberg během svého rozlučkového projevu. Současného šéfa NATO letos 1. října po deseti letech vystřídá ve funkci bývalý nizozemský premiér Mark Rutte.
Skupina Czechoslovak Group (CSG) daruje Hasičskému záchrannému sboru (HZS) České republiky na pomoc při povodních 12 vozidel Tatra v hodnotě přes 1️⃣0️⃣2️⃣​​​​​​​ milionů korun. Některá tato vozidla už hasiči využívají, další můžou být expedována v nejbližších dnech. ČTK to dnes sdělil mluvčí CSG Andrej Čírtek. Součástí CSG je i kopřivnická automobilka Tatra Trucks.
Počet obětí středečních explozí komunikačních zařízení v Libanonu 📈 stoupl na 25 a šest stovek lidí bylo zraněno, oznámil dnes libanonský ministr zdravotnictví Firás Abjád. Podle libanonské televize MTV zároveň uvedl, že po úterních explozích pagerů v Libanonu zůstává 226 lidí na jednotkách intenzivní péče. Úterní výbuchy zabily 12 osob, včetně dvou dětí, a zranily téměř tři tisíce dalších. 
Češi nadále nejvíce důvěřují 👮 policii, armádě a bankám, naopak nejnižší důvěru má veřejnost v politické strany a hnutí, uvádí průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM), který se uskutečnil letos v létě. V porovnání s předchozím průzkumem z jara 2023 zaznamenali autoři průzkumu výrazný propad důvěry lidí v odbory. Klesla také důvěra v politické strany, televizi a internet.
Výroba osobních aut v Česku 📈 vzrostla za osm měsíců letošního roku meziročně o 5,5 procenta na 973 560 vozů. V letních měsících byla produkce ovlivněná termíny pravidelných celozávodních dovolených, preventivní údržby a instalace nových robotů. 
Britská centrální banka podle očekávání ponechala svou základní úrokovou sazbu beze změny na 5️⃣ procentech. Její guvernér Andrew Bailey nicméně signalizoval, že banka bude v příštích měsících pokračovat ve snižování úroků, které zahájila začátkem minulého měsíce.
Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) za letošní první pololetí 📉 klesl hrubý zisk meziročně o 27 procent na 2,83 miliardy korun z 3,85 miliardy korun. Hlavním důvodem snížení zisku bylo nižší zpeněžení dřeva těženého v mladších porostech a také v polomech. Tržby podniku za leden až červen meziročně klesly o osm procent na 7,56 miliardy korun. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme