Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Malý byt

Předčasné splacení hypoték bude dražší. Velké banky využijí nová pravidla

Velké banky plně využijí nová pravidla pro předčasné splacení hypoték, která začala platit ode dneška. Vyplývá to z ankety mezi největšími peněžními ústavy. Pokud se klient nyní rozhodne splatit předčasně průměrnou hypotéku, může podle výpočtů odborníků bankám zaplatit o tisíce korun navíc proti předchozímu stavu. Vše ale závisí na individuálních podmínkách každé hypotéky a klienta.

Přečíst článek

Výprodej luxusních hotelů v Praze. Najdou kupce?

Na pražském realitním trhu se objevilo hned několik luxusních hotelů na prodej. Celkově může jít o miliardové transakce.

Přečíst článek

Nové TOP kanceláře v Praze. Jsou obsazené ještě před otevřením

V letošním druhém čtvrtletí se v Praze dostavěly čtyři kancelářské budovy s celkovou plochou 44 tisíc metrů čtverečních. Šlo o projekty Hagibor 1 a Hagibor 2 v Praze 10, Rohan City A1 v Karlíně a dostavbu rekonstruovaného Paláce Dunaj na Národní třídě. Velká část těchto prostor našla nájemce ještě před dokončením, i tak ale celková míra neobsazenosti kanceláří v metropoli mírně vzrostla a činí téměř osm procent. Rostla poptávka a ceny nájmů. Vyplývá to z analýzy poradenské společnosti Colliers.

Přečíst článek
Americká společnost Airbnb zprostředkovává ubytování v soukromí.

Bartošovo malé vítězství? Obce se chystají na to zkrotit AirBnB a spol.

Obce a města v Česku by v důsledku novely zákona o podnikání v cestovním ruchu mohly určit maximální počet dní v roce a také období, kdy bude či nebude možné v bytech, které se nachází v bytových domech, nabízet krátkodobá ubytování přes on-line platformy, například Airbnb nebo Booking. Uvedla to ředitelka odboru cestovního ruchu na ministerstvu pro místní rozvoj (MMR) Silvia Doušová. Novelu zákona vláda schválila v polovině července, ještě ji budou muset posoudit poslanci a senátoři.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Bartošovo harakiri stálo českou ekonomiku už dvě miliardy

Fiasko digitalizace stavebního řízení zatím českou ekonomiku připravilo o takřka dvě miliardy korun, čili o zhruba 0,5 procenta ročního výkonu tuzemského stavebnictví, což tedy ale stále není makroekonomicky významná ztráta. Lidem kvůli fiasku zdraží nové byty průměrně až o stovky tisíc korun, varují developeři.

Přečíst článek
Radim Passer, šéf Passerinvest Group

Skupině Passerinvest loni klesl čistý zisk o 19 procent. Šlo o rok příprav, tvrdí její šéf

Developerské a investiční skupině Passerinvest Group loni meziročně klesl čistý zisk o 19 procent na 155,5 milionu korun. Tržby firmy se snížily o 15 procent na 190,5 milionu korun.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Ondřejem Boháčem.

Šéf pražských plánovačů: Ke zrychlení nemohlo dojít. Stavební zákon neřeší územní plánování

Novelu stavebního zákona už od samého počátku trápí jeden zásadní problém. Vůbec se nevěnuje územnímu plánování, říká šéf pražských plánovačů Ondřej Boháč v podcastu Realitní Club.

Přečíst článek
Ministerstvo obrany prodává další řopíky.

Ministerstvo obrany hledá kupce pro další řopíky. A nechce za ně moc

Ministerstvo obrany nabízí další várku nepotřebných nemovitostí k prodeji. Z celkově 14 položek v částce přesahující 2,5 milionu korun je i devět řopíků.

Přečíst článek
Původně středověký dům v Kutné Hoře prošel kompletní rekonstrukcí.

Rekonstrukce historických domů čeští architekti umí. V Kutné Hoře se podařilo odstranit nánosy socialismu

Dům v historickém centru Kutné Hory prošel radikální přestavbou. A výsledek je lepší než originál. Na kolik taková rekonstrukce vlastně vyjde?

Přečíst článek

Digitalizace stavebního řízení je průšvih. Senát Bartošovi doporučil krizového manažera

Digitalizace stavebního řízení vykazuje podle Senátu zásadní nedostatky a závažné chyby. Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) by mělo zvážit ustavení krizového manažera i pracovní skupiny se zástupci stavebních úřadů či komory architektů. Horní komora to uvedla v dnešním usnesení.

Přečíst článek
Luděk Sekyra, developer a šéf Sekyra Group

Kunovský jede, Sekyra stojí. Spory na žižkovském nákladovém nádraží brzdí velký projekt

Dušan Kunovský, největší český developer, v červenci oznámil dokončení první etapy obřího bytového komplexu na pozemcích bývalého nákladového nádraží Žižkov. V první fázi dává na trh 389 bytů. Zároveň rozjel výstavbu druhé etapy, na pozemku už stojí a pracují jeřáby. Má v plánu i třetí etapu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Jihočeští hasiči od rána likvidují požár střechy plaveckého stadionu v Českém Krumlově. Oheň zasáhl celou střechu a hasiči jej zatím nemají pod kontrolou, řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Střecha se začíná rozpadat, kus se už propadl dovnitř, uvedl místostarosta Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem-Nezávislí). Hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili třetí ze čtyř stupňů poplachu a aktuálně ho likviduje 2️⃣2️⃣ jednotek.
Turecký prezident 👴 Recep Tayyip Erdogan prohlásil, že islámské země by měly vytvořit alianci proti tomu, co nazval „rostoucí hrozbou expanzionismu“ ze strany Izraele. Informovala o tom agentura Reuters. Erdogan se tak vyjádřil poté, co v pátek na okupovaném Západním břehu Jordánu zahynula americko-turecká propalestinská aktivistka, kterou patrně do hlavy střelili izraelští vojáci.
Kvůli nespecifikované technické poruše byl rozsáhle omezen 🚆 železniční provoz v Německu. V centrální části země vlaky stojí. Národní železniční dopravce Deutsche Bahn (DB) ujistil, že usilovně pracuje na odstranění závady.
Čeští policisté loni vypátrali a předali do zemí Evropské unie 7️⃣8️⃣4️⃣​​​​​​​ hledaných lidí, naopak do Česka jich díky mezinárodní spolupráci jiné státy vydaly 490. Partnerům mimo EU česká strana vydala 19 vypátraných, zatímco pro Česko našli policisté v oblastech mimo EU 36 hledaných. 
Kolem 6️⃣0️⃣ demonstrantů z hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) zablokovalo vstup do známého muzea Rijksmuseum v Amsterodamu, informoval nizozemský server Dutchnews. Aktivisté po kulturní instituci žádají, aby přerušila své vazby se sponzorem, finanční skupinou ING. Rijksmuseum je nyní „až do odvolání“ uzavřeno, oznámilo jeho vedení.
Krajský soud v Brně poslal strojírenskou společnost ČKD Blansko Holding do úpadku. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku. Věřitelé mají nyní 2️⃣ měsíce na přihlášení pohledávek. Přezkumné jednání nařídil soud na 5. prosince, na stejný den svolal také schůzi věřitelů. 
Tři malé skleněné kuličky, které čínská sonda získala na povrchu Měsíce a v roce 2020 přivezla zpět na Zemi, jsou důkazem, že na přirozené zemské družici soptily 🌋 vulkány ještě v době, kdy na zemi vládli dinosauři. S odkazem na novou studii zveřejněnou v odborném časopise Science o tom informovala agentura AP.
Itálie nikdy nezaváhá ve své podpoře Ukrajiny, současná patová situace na frontě ukazuje, že reakce Západu na ruskou invazi do sousední země byla 👍 správná, řekla dnes italská premiérka Giorgia Meloniová po setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. 
Jakékoliv přesuny balistických střel z Íránu do Ruska by představovaly  výraznou eskalaci v ruské válce proti Ukrajině. Varovaly před tím podle agentury Reuters Spojené státy poté, co některá média s odvoláním na nejmenované zdroje přinesla zprávy o prohloubení vztahů mezi oběma zeměmi, doprovázeném právě přesunem zbraní. 
Úřady na severu Vietnamu uzavřely letiště a evakuovaly na 5️⃣0️⃣ tisíc obyvatel v souvislosti s tajfunem Yagi, který se nyní přesunul nad vietnamskou pevninu, informují agentury. Tajfun předtím zasáhl jižní pobřeží Číny, kde zabil dva lidi a téměř stovku dalších zranil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme