Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Pavel Doležal: Kdo chce zbohatnout, ať podniká. Investování na zbohatnutí není

V České republice je nyní aktivních 350 investičních fondů kvalifikovaných investorů (FKI). Pavel Doležal jich za 20 let aktivní kariéry založil přes 160. Před třemi lety prodal investiční společnosti Avant. Do čeho investovat ale klientům radí dál. Proč jsou nemovitosti pořád dobrou investicí? A jakým směrem se vydají ceny bytů, skladů a hal, prozrazuje Doležal v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek
Další várka řopíků na prodej.

Řopíky jdou na dračku, některé vyjdou i na půl milionu korun. Jak je lze využít?

Přečíst článek

Sazby hypoték klesají k pěti procentům. Psychologická hranice brzy padne. Čekat, nebo už jít do banky?

Přečíst článek

Jiří Vančura: Financovali jsme výstavbu i v době, kdy jiní raději vyčkávali. Chceme dál růst

Trinity Bank i v období vysokých sazeb a obří inflace jako jedna z mála bank na tuzemském trhu dál intenzivně investovala do nemovitostního trhu. Zatímco jiné banky se bály a financování do nových projektů přiškrtily či úplně pozastavily, Trinity rostla.

Přečíst článek
Hotel Corinthia

Nejvyšší hotel v Praze bude provozovat česká hotelová síť

Nejvyšší pražský hotel Corinthia je novým přírůstkem hotelové sítě Czech Inn Hotels. Její majitel uvádí, že hodlá hotel postupně modernizovat, ale zároveň zachová unikátní charakter budovy.

Přečíst článek
Radovan Vítek

Vítek rozšiřuje portfolio. Spojí se se slovenskou hotelovou skupinou Best Hotel

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil vznik společného podniku nazvaného CPI Kvinta, do něhož vstupují CPI Property Group Radovana Vítka a slovenské hotelové skupiny Best Hotel Properties.

Přečíst článek
Německé bance PBB zaměřené na financování nemovitostí prudce klesl zisk

Dopady německé realitní krize. Bance PBB prudce klesl zisk

Německé bankovní společnosti Deutsche Pfandbriefbank (PBB), která se specializuje na financování nemovitostí, se vloni propadl čistý zisk o více než polovinu na 91 milionů eur (zhruba 2,3 miliardy korun). Dostal se tak na nejnižší úroveň od vstupu firmy na burzu v roce 2015.

Přečíst článek
Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj,

Územní plánování zdigitalizuje pražská Sevitech CZ za 151 milionů

Geoportál územního plánování dodá za 151 milionů korun firma Sevitech CZ.

Přečíst článek
Prohlídka staveniště při příležitosti výročí dvou let od zahájení rekonstrukce Průmyslového paláce na Výstavišti Praha, 6. března 2024.

Rekonstrukce pražského Výstaviště se protáhne do roku 2026. Cena přesáhne 2,6 miliardy korun

Oprava a dostavba Průmyslového paláce na pražském Výstavišti vstupuje do třetího roku. Letos stavaři opraví střechy a dokončí montáž ocelové konstrukce obnovovaného křídla. To vyhořelo v říjnu roku 2008. 

Přečíst článek
Pět let po Lagerfeldově smrti se prodává jeho pařížský byt

Futuristické bydlení v historickém srdci Paříže. Do dražby jde Lagerfeldův byt

Pět let po smrti německého módního návrháře Karla Lagerfelda bude v dražbě k mání jeho futuristický pařížský byt. Vyvolávací cena je 5,3 milionu eur (přes 134 milionů korun), informovala agentura AFP.

Přečíst článek

Průmyslové nemovitosti „vyhrály krizi“, poptávka po nich rychle roste

Segment průmyslových nemovitostí zažil v posledních letech boom. Je to důsledek nejprve pandemie, poté i války na Ukrajině a s ní úzce související energetické krize. Právě poslední roky odhalily největší slabiny globálních dodavatelských řetězců a přiměly řadu firem k velkým změnám.

Přečíst článek
Na místě vesnických ruin stojí nový moderní dům.

Jak se zachraňují ruiny? Místo kurníků a kůlen stojí moderní dřevostavba i zčásti zachovaný mlýn

Ze starého mlýna se podařilo zachovat jen část, a tak kus obvodové stěny a někdejší ruina dnes slouží jako kancelář. Na vesnickém statku si ale mladá rodina nechala postavit i nový rodinný dům. Ten stojí na místě, kde v minulosti bývaly kurníky a hospodářské kůlny.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Jaroslavem Svobodou

Zakladatel hotelové sítě Svoboda: V Praze nás zajímají velké hotely

„Chceme i nadále růst. Naší strategií je každý rok přidat dva až čtyři hotely,“ říká zakladatel a také ředitel hotelové sítě Czech Inn Hotels Jaroslav Svoboda v dalším díle podcastu Realitní Club. Do sítě, která vznikla před dvaceti lety, patří přes dvě desítky hotelů v Česku i zahraničí. Naposledy do sítě přibyl hotel v Gruzii na pobřeží Černého moře. V hledáčku má Svoboda ale i větší hotely v Praze.

Přečíst článek
Reklama

News box

Za 14,8 milionů eur 💶 (371,2 milionů korun) byla v Kodani vydražena část sbírky historických mincí. Jejím posledním majitelem byl dánský podnikatel a numismatik Lars Emil Bruun, který v závěti v minulém století podle agentury AFP stanovil, že se sbírkou bude možné nakládat až 100 let po jeho smrti. Zemřel v listopadu 1923.
Americký miliardář Elon Musk dostal od europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu nominaci na letošní Sacharovovu cenu za svobodu myšlení, kterou uděluje Evropský parlament (EP). Frakce to oznámila na sociální síti X. Musk, jenž vlastní sociální síť X a další firmy, se podle klubu zasadil za svobodu slova. Své kandidáty může jmenovat každý klub v EP či skupina alespoň 40 poslanců.
V Česku začnou dnes odpoledne volby 🗳 budoucích krajských zastupitelů. Na části území republiky budou spojeny s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o členech horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř pražských senátních obvodů. V pěti obcích postižených záplavami zorganizuje hlasování ministerstvo vnitra. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme