Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Tyto útulny budou v budoucnu umístěny na všech turisticky atraktivních lokalitách.

FOTOGALERIE: Čeští turisté plesají. Dostanou možnost pohodlného přespání

Dobrá zpráva pro všechny milovníky turistiky, a že jich v Česku je nepočítaně, je společná iniciativa organizace Via Czechia a Lesy ČR, jejímž výsledkem je projekt útulen usazených ve vytipovaných turistických lokalitách.

Přečíst článek
Začíná rekonstrukce nádraží na Smíchově

Smíchovské nádraží se promění ve staveniště. Začíná jeho rekonstrukce

Na pražském smíchovském nádraží začíná jeho modernizace, která zahrnuje opravu kolejí a nástupišť, přestavbu obou podchodů a jejich prodloužení či vybudování výtahů. Práce se podle mluvčí Správy železnic (SŽ) Nely Eberl Friebové uskuteční za plného provozu a hotové mají být do tří let. Správa plánuje také rekonstrukci nádražních budov a pražský magistrát chce na nádraží vybudovat dopravní terminál pro MHD. Stavbu slavnostně zahájili ministr dopravy Martin Kupka (ODS), generální ředitel SŽ Jiří Svoboda, pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) a zástupci stavebníků.

Přečíst článek
Rekreační areál v Rabyni jde opět do dražby

A znovu do aukce. Rekreační areál v Rabyni, který patřil Smetkovi, opět hledá nového majitele

Rekreační areál v Rabyni na Benešovsku, který dříve patřil zakladateli vytunelované společnosti H-System Petru Smetkovi, jde opět do aukce. Zájemci se mohou ucházet o části areálu v pěti elektronických aukcích, které začínají v úterý a končí ve čtvrtek. Vyvolávací ceny jsou od 768 tisíc korun do 80 milionů korun, informovala mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) Michaela Tesařová. Dříve vyhlášené aukce majetkový úřad zrušil, nikdo nesložil kauci nebo zájemce neučinil příhoz.

Přečíst článek
Ceny komerčních nemovitostí v Německu ve čtvrtém čtvrtletí rekordně klesly

Další direkt pro Německo. Ceny komerčních nemovitostí tam rekordně klesly

Ceny komerčních nemovitostí v Německu se v posledním čtvrtletí loňského roku meziročně propadly o rekordních 12,1 procenta, uvedla německá bankovní asociace VDP. Realitní sektor v největší evropské ekonomice se potýká s nejhorší krizí za poslední desetiletí, s dalším poklesem cen se tam počítá i letos.

Přečíst článek
Faltýnková za PKR Partners

Nový stavební zákon je totální fiasko. Český přístup je děsivý, říká expertka na stavební právo Faltýnková

Chybí digitalizace, chybí prováděcí předpisy. Za pár měsíců, přesně od 1. července letošního roku, má v Česku začít platit nový stavební zákon. „Nevypadá to úplně optimisticky,“ říká Kristýna Faltýnková, advokátka kanceláře PRK Partners, která se stavebnímu právu věnuje. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, který má nový klíčový předpis na starosti, však stále nehodil flintu do žita. A tvrdí, že vše dobře dopadne. Zatím je to spíš zmatek, tvrdí Faltýnková.

Přečíst článek
Nádraží Vyšehrad čeká přestavba na mikrobyty

Čtvrt milionu za metr čtvereční. Místo nádraží Vyšehrad budou mikrobyty

Dlouhé roky chátrající bývalé nádraží Vyšehrad v Praze 2 změnilo majitele. Podle informací serveru Seznam Zprávy má na místě nádražní budovy vyrůst projekt s mikrobyty. Developerem a investorem má být Milorad Miško Miškovič, který stál také u proměny pražského Karlína a s firmou Karlin Port Real Estate realizoval v hlavním městě více než padesátku projektů.

Přečíst článek
ilustrační foto

Vlastníka loni změnilo nejméně bytů a domů od roku 2015

Loni se v České republice prodalo nejméně bytů a domů od roku 2015. Bytů se oproti roku 2022 prodalo o devět procent méně, domů o 17 procent. O 19 procent propadl také prodej chat a chalup. Vyplývá to z analýzy portálu Valuo, která zpracovává data katastru nemovitostí a veřejných inzercí. Nejžádanější dispozice bytů byly 2+1 a 2+kk, tvořily v průměru 44 procent všech prodejů. Průměrná velikost prodaného bytu v ČR loni byla 66 metrů čtverečních, tedy téměř stejně jako v předešlých čtyřech letech.

Přečíst článek
Ve středočeské obci Krhanice se rodí revoluční bydlení.

Jak se staví za Prahou? Nemusí to vždycky končit náletem domů

Architekti ze studia archicraft ukazují, jak stavět na malých obcích. Jeden z takových příkladů zástavby se dá najít jen kousek za hranicemi Prahy.

Přečíst článek
V New Yorku je nejméně volných bytů za více než 50 let

Realitní krize v New Yorku. Je tam nejméně volných bytů od roku 1968

Krize kolem dostupnosti bydlení v největším americkém městě se zhoršuje. Svědčí o tom nová data publikovaná úřady v New Yorku, podle kterých bylo v loňském roce jen 1,4 procenta zdejších pronajímaných bytů připravených k nastěhování. Podíl volných jednotek tak byl nejnižší od roku 1968, napsal deník The New York Times (NYT).

Přečíst článek
Filip Rusňák, hypoteční makléř

Hypoteční makléř: Neexistuje nic jako právo bydlet ve vlastním

Na vlastnické bydlení není žádný nárok, myslí si hypoteční makléř Tomáš Rusňák. „Stejně tak každý nebude jezdit v Porsche nebo ve Ferrari,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz. Neexistuje nic jako právo bydlet ve vlastním, dodává Rusňák s tím, že s hypotečním makléřem mají lidé větší šanci dostat se ke své vysněné nemovitosti.

Přečíst článek
Byty v Praze meziročně zlevnily

Realitní trh táhnou nájmy. I díky nim Re/max utržil přes miliardu

Téměř 12 tisíc uskutečněných transakcí rovnoměrně rozdělených mezi prodeje a pronájmy přineslo realitní síti za loňský rok přes miliardu na tržbách.

Přečíst článek
Reklama

News box

Japonská centrální banka podle očekávání ponechala svou základní úrokovou sazbu beze změny na 0,25 procenta. Signalizovala však rostoucí důvěru v domácí ekonomiku, což by mohlo být předzvěstí zvýšení úrokových sazeb v příštích měsících, napsala agentura Reuters.
Za 14,8 milionů eur 💶 (371,2 milionů korun) byla v Kodani vydražena část sbírky historických mincí. Jejím posledním majitelem byl dánský podnikatel a numismatik Lars Emil Bruun, který v závěti v minulém století podle agentury AFP stanovil, že se sbírkou bude možné nakládat až 100 let po jeho smrti. Zemřel v listopadu 1923.
Americký miliardář Elon Musk dostal od europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu nominaci na letošní Sacharovovu cenu za svobodu myšlení, kterou uděluje Evropský parlament (EP). Frakce to oznámila na sociální síti X. Musk, jenž vlastní sociální síť X a další firmy, se podle klubu zasadil za svobodu slova. Své kandidáty může jmenovat každý klub v EP či skupina alespoň 40 poslanců. Číst více
V Česku začnou dnes odpoledne volby 🗳 budoucích krajských zastupitelů. Na části území republiky budou spojeny s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o členech horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř pražských senátních obvodů. V pěti obcích postižených záplavami zorganizuje hlasování ministerstvo vnitra. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme