Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Filip Emmer: Ceny bytů opět porostou. ČNB tomu dala impuls

Ceny rezidenčních nemovitostí opět porostou. Podíl na tom má i rozhodnutí bankovní rady České národní banky o snížení základní úrokové sazby. Více v komentáři analytika investiční společnosti DRFG Filipa Emmera.

Přečíst článek
Německo, Sasko

V Německu zuří opravdová realitní krize. Ceny bytů a domů spadly na šedesátileté dno

Přečíst článek

Chytří nakupují ve špatných časech. A horší časy pro bytový trh skončily, říká šéf Skansky Michálek

Přečíst článek
Takto dopadla rekonstrukce bytu v centru Prahy.

FOTOGALERIE: Jak se bydlí v bytě o velikosti domu v samém centru Prahy?

Nejenom atraktivní adresa ale i více než pohodlná rozloha. Rekonstrukce bytu u Židovských hřbitovů posunula jeho kvalitu mnohem výš.

Přečíst článek
Finep postaví pro Arcibiskupství pražské nájemní byty

Církev skupuje byty. Další akvizicí je developerský projekt v Ruzyni

Pražské arcibiskupství opět rozšiřuje svůj bytový fond. Nyní si od developerské společnosti Finep objednalo 57 bytů z projektu U Šárky.

Přečíst článek

DRFG u Hradce Králové buduje zdravotnický závod pro Heraeus

Na brownfieldu ČKD v Plotištích nad Labem na severozápadním okraji Hradce Králové vyroste další, v pořadí již třetí stavba. Distribuční centrum PPL a sklad Plzeňského Prazdroje doplní výrobna specializovaných zdravotnický přístrojů. Pro firmu Heraeus Medevio ji buduje skupina DRFG.

Přečíst článek
O tom, jaký bude rok 2024, diskutovali členové a přátelé Realitního Clubu newstream.cz v hotelu Falkensteiner.
video

Zase se začne stavět. A ceny bytů letos opět porostou, shodují se experti

Nejistota ohledně stavebního zákona, růst cen nemovitostí a mírné oživení na realitním trhu. První letošní setkání Realitního Clubu Newstreamu se neslo v duchu predikcí. Na to jaký bude realitní trh v roce 2024 odpovídali zástupci soukromé i veřejné sféry, například Jan Kasl, předseda České komory architektů, Klára Dostálová, bývalá ministryně nebo Jiří Ochetz z J&T Real Estate.

Přečíst článek
ilustrační foto; Freedomek v Tachově.

Nižší cena i rychlejší výstavba. I díky tomu si dřevostavby loni udržely zájem trhu

Poptávka po dřevostavbách zůstala loni v ČR meziročně stabilní, a to navzdory tomu, že stavební produkce klesala. Důvodem je, že se dřevostavby staví několikanásobně rychleji než tradiční stavby z cihel a oceli, a tím pádem je neovlivnil loňský nárůst cen stavebních materiálů a prací. Stagnovaly také průměrné ceny dřevěných hrubých staveb, zvedly se naopak ceny dřevěných staveb na klíč. Oproti předešlým rokům se loni zvýšil také zájem o stavbu veřejných budov ze dřeva. Tvrdí to ředitelka Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD) Lenka Trandová.

Přečíst článek
Kladno - letecký pohled

Kladno, to je to město. Je levnější než Praha, jak dlouho to ale tak bude?

Nejenom rychlodráha, která významně urychlí cestování do Prahy, i levnější pozemky, dělají z Kladna developerskou bonanzu.

Přečíst článek
Vydavatelství Mafra na Smíchově

Babiš vytáhne z prodeje Mafry víc peněz. Pražák mu bude platit za pronájem kanceláří

Firma Imoba ze svěřenských fondů předsedy hnutí ANO Andreje Babiše si nechá lukrativní kancelářské centrum v Praze 5, uvedl server Seznam Zprávy. V něm sídlí vydavatelský dům Mafra a Rádio Impuls. Tedy média, která Babišův Agrofert prodal skupině Kaprain podnikatele Karla Pražáka. Mluvčí Kaprainu Ondřej Pechar potvrdil, že budova nebyla součástí transakce a Mafra v ní zůstává v nájmu.

Přečíst článek
Nájemní byty navrhlo studio Bíza Architekti ve spolupráci se společností AFRY.

Pro církve začíná stavět i Dospivova Penta. Půjde o luxusní startovací byty

Po Trigemě a Finepu bude pro Arcibiskupství pražské stavět nájemní bydlení i Penta Real Estate Marka Dospivy.

Přečíst článek
Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Fond Trigea dokončil koupi obchodního domu Arkády Pankrác, zaplatí více než šest miliard

Nemovitostní fond Trigea oficiálně dokončil koupi pražského obchodního centra Arkády Pankrác. Cena přesáhla šest miliard korun a je to největší transakce uskutečněná tuzemskými maloobchodními fondy v České republice. Arkády Pankrác vlastnila prostřednictvím firmy Atrium Pankrác izraelská společnost G City, firmu koupila v roce 2022.

Přečíst článek
Pivovar Proud v Plzni.

Elektrárnu v Plzni zničily nálety i komunisté. Teď se v ní vaří pivo. A brzy zastoupí i kulturák

První fázi rekonstrukce má někdejší elektrárna a nynější pivovar za sebou. Na dalších změnách architekti ze studia Mimosa ještě pracují. V budoucnu by v areálu Plzeňského Prazdroje mohl být sál až pro 500 lidí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Mark Robinson, který kandiduje za Republikánskou stranu na guvernéra amerického státu Severní Karolína, se před lety v komentářích na pornografickém webu označil za "černého nácka". Politik tmavé pleti také psal například o tom, že by si přál návrat otroctví, uvedl server televize CNN. Robinson na odhalení reagoval nepodloženým obviněním, že za zprávou stojí jeho volební soupeř.
Zkrachovalá huť Liberty Ostrava a její insolvenční správce zahájili transparentní prodej nepotřebného majetku. Ve výběrovém řízení prodávají odval Lihovarská ve Slezské Ostravě a stavební pozemky o rozloze přes 36 tisíc metrů čtverečních ve Frýdku-Místku. Zájemci musí účast ve výběrovém řízení potvrdit do 7. října. Uvedl to  insolvenční správce huti Šimon Peták.
Americký výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike bude mít nového šéfa. Firma oznámila, že její současný výkonný ředitel John Donahoe příští měsíc odejde z funkce. Nahradí ho Elliott Hill, který ve firmě v minulosti působil na různých vedoucích pozicích v Severní Americe i Evropě.
Pojišťovny měly do čtvrtečního večera nahlášeno z rozsáhlých povodní, které zasáhly Česko minulý víkend, 35 tisíc pojistných událostí za pět miliard korun. Uvedla to Česká asociace pojišťoven. Nahlášené případy postupně přibývají s tím, jak se lidé vrací do svých domovů a zjišťují rozsah škod. Škodám dominují poškozené domy a vytopené domácnosti.
Cena zlata pokračuje v lámání rekordů, poprvé v historii dnes překonala hranici 2600 dolarů (přes 58 tisíc korun) za troyskou unci (31,1 gramu). K jejímu růstu přispívá snížení úrokových sazeb ve Spojených státech. Cena žlutého kovu podle údajů agentury Bloomberg vykazuje narůst o zhruba 0,8 procenta a pohybovala se v blízkosti 2608 dolarů za unci. Číst více
Japonská centrální banka podle očekávání ponechala svou základní úrokovou sazbu beze změny na 0,25 procenta. Signalizovala však rostoucí důvěru v domácí ekonomiku, což by mohlo být předzvěstí zvýšení úrokových sazeb v příštích měsících, napsala agentura Reuters.
Za 14,8 milionů eur 💶 (371,2 milionů korun) byla v Kodani vydražena část sbírky historických mincí. Jejím posledním majitelem byl dánský podnikatel a numismatik Lars Emil Bruun, který v závěti v minulém století podle agentury AFP stanovil, že se sbírkou bude možné nakládat až 100 let po jeho smrti. Zemřel v listopadu 1923.
Americký miliardář Elon Musk dostal od europarlamentní frakce Patrioti pro Evropu nominaci na letošní Sacharovovu cenu za svobodu myšlení, kterou uděluje Evropský parlament (EP). Frakce to oznámila na sociální síti X. Musk, jenž vlastní sociální síť X a další firmy, se podle klubu zasadil za svobodu slova. Své kandidáty může jmenovat každý klub v EP či skupina alespoň 40 poslanců. Číst více
V Česku začnou dnes odpoledne volby 🗳 budoucích krajských zastupitelů. Na části území republiky budou spojeny s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o členech horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř pražských senátních obvodů. V pěti obcích postižených záplavami zorganizuje hlasování ministerstvo vnitra. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme