Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Karel Pučelík: Je to etické? Karel III. profituje z majetku nebožtíků bez dědiců

Když někdo zemře bez dědice, nastoupí citlivá otázka, co bude s jeho majetkem. Obvykle ho získá stát, ale třeba v anglickém Manchesteru nebo Liverpoolu s nadsázkou pomůže králi zaplatit výměnu kotle nebo nová okna. Může za to stovky let stará praxe.

Přečíst článek
Vítkova CPI prodává aktiva ve švýcarské Crans Montaně

Vítkova CPI hledá miliardy, kde se dá. Po hotelovém komplexu v Chorvatsku prodává lyžařský resort ve Švýcarsku

Přečíst článek
Česká spořitelna pokračuje v rozšiřování nájemního bydlení. Kupuje od Finepu 220 bytů

Česká spořitelna pokračuje v rozšiřování nájemního bydlení. Kupuje od Finepu 220 bytů

Česká spořitelna dál šlape do nájemního bydlení. Od společnosti Finep si nechá postavit na pražské Harfě celkem 220 nových bytů. K převzetí budou připraveny v červnu 2026.

Přečíst článek
Alan Pock má praxi s obchodem a budováním partnerských vztahů finančně technologických firem jak v Česku, tak v USA.

Mikroinvestice do nemovitostí táhnou. Letos investorům vyděláme 100 milionů, říká šéf Investownu Alan Pock

Developeři si malují, jak výhodně svůj projekt prodají, ale realita je dnes úplně jinde. „Stává se nám, že odhady stavitelů jsou nadhodnocené a jejich exitové strategie absolutně vysněné,“ říká Alan Pock, šéf společnosti Investown, který spojuje drobné investory s realitními developery. I přes nemalé vstupní poplatky chtěli developeři přes Investown získat na své projekty kolem 130 miliard korun, k investorům se však dostala jen hrstka z nich, které se podařilo na své projekty vysbírat 2,3 miliardy. „Síto je u nás husté, každého z developerů si bedlivě prověřujeme,“ dodává Pock v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek
Takto by mělo v budoucnu vypadat Hlavní nádraží v Praze.

Tohle není nádraží, to je pergola z Dubaje. Projekt Dánů na nový Hlavák schytává kritiku

V pondělí představená budoucí podoba Hlavního nádraží vyvolává hlasitou kritiku. Vznikla už i petice, která žádá přepracování projektu, a hlavně zachování Nové odbavovací haly.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Když se nenajdou vlastníci, propadnou státu. Jde o desítky tisíc nemovitostí

Ke sta tisícům majitelů pozemků a staveb se hledají majitelé, kteří mají už jen několik týdnů se o svoje nemovitosti přihlásit. Pokud tak neučiní v lednu propadnou státu.

Přečíst článek
Takto by mělo v budoucnu vypadat pražské hlavní nádraží

Zmizí střešní parkoviště i obvodové stěny. „Nový Hlavák“ navrhnou dánské architektonické špičky

Odbavovací halu i okolí hlavního nádraží přemění Praha podle návrhu dánských architektů z kodaňského studia Henning Larsen Architects.

Přečíst článek
Dušan Sýkora, Reico ČS

Nemovitostní fond je pevný pilíř investic, rekordní výnos není účelem, říká Dušan Sýkora, šéf realitních fondů Reico ČS

V nemovitostních fondech by měli mít klienti patnáct až dvacet procent veškerých svých investic, říká Dušan Sýkora, ředitel nemovitostních fondů Reico České spořitelny. Účelem investic do nemovitostí podle něj nemusí být primárně rekordní zhodnocení financí, ale naopak ochrana peněz před znehodnocením pomocí konzervativního instrumentu.

Přečíst článek
šéf fondů Reico České spořitelny Dušan Sýkora

Zajistíme větší výnos než je inflace, říká šéf realitních fondů Reico České spořitelny

Česká spořitelna má pod hlavičkou Reico dva investiční fondy, které nakupují nemovitosti, zhodnocují je pomocí nájmů, a investorům vydělávají peníze. Jsou to Reico ČS Nemovitostní a Reico ČS Long Lease. Ač to možná někdo neví, fondy Reico jsou jedněmi z největších nemovitostních fondů na českém trhu. Kdokoliv do nich může investovat jak pár set korun, tak třeba miliony.

Přečíst článek
Sportovní a relaxační areál v Kyjově

Kyjov má nový bazén. Jde o největší investici v historii města, ale stojí to za to

Už na počátku 20. století měl Kyjov říční lázně. Město je zrekonstruovalo a přistavělo k nim krytý plavecký bazén. Jde o vůbec největší investici v historii města.

Přečíst článek
Radovan Vítek

Vítkova CPIPG prodá nemovitosti v Česku rakouské realitní společnosti

Rakouská realitní společnost S Immo podepsala s dceřinou společností realitní firmy CPI Property Group (CPIPG) českého miliardáře Radovana Vítka závaznou dohodu o koupi souboru 11 nemovitostí v České republice Oznámila to CPIPG v prohlášení.

Přečíst článek
Tenhle domek nemá zdi z cihle, ale ze skla.

Vietnamský skleněný domek fascinuje Západ. Splývá s přírodou

Odlišná kultura, klimatické podmínky, a tedy i architektura. Možná i proto má domek ve Vietnamu místo cihel sklo. Dá se v něm bydlet? Podle všeho ano.

Přečíst článek
Reklama

News box

V Německu nyní žije téměř 3️⃣,5️⃣ milionu uprchlíků, což je nejvíce od 50. let minulého století. S odvoláním na statistiku německé vlády to dnes napsal list Neue Osnabrücker Zeitung. Jen běženců z Ukrajiny, která se už déle než dva a půl roku brání ruské agresi, je ve spolkové republice 1,18 milionu.
Předseda hnutí STAN a ministr vnitra 👨 Vít Rakušan doufá, že účast v krajských volbách bude alespoň srovnatelná s účastí před čtyřmi lety, i když je tento typ voleb podceňovaný. Nižší účast předpokládá v oblastech zasažených povodní. Zároveň věří, že hnutí bude mít zastupitele ve všech krajích, nyní chybí zastupitelé v Moravskoslezském kraji. 
Afghánské vládnoucí hnutí Tálibán koupilo od Íránu  rušičky signálu satelitního televizního vysílání. Britskému deníku The Independent to řekl Harun Najafizada, ředitel televizní stanice Afghanistan International Television (AITV). Vysílání AITV bylo tento měsíc v Afghánistánu rušeno.
Ve válce na Ukrajině už zemřelo více než 7️⃣0️⃣ tisíc lidí bojujících v řadách ruské armády. Tvrdí to britská stanice BBC, která ve spolupráci s ruským nezávislým serverem Mediazona dlouhodobě analyzuje veřejně dostupné zdroje a shromažďuje údaje o padlých příslušnících ruských invazních sil. 
Prezident Petr Pavel se rozhodl k 1. prosinci jmenovat do bankovní rady České národní banky (ČNB) 👨 Jakuba Seidlera. Mandát po šesti letech skončí Tomáši Holubovi. Dnes hlava státu jednala s guvernérem ČNB Alešem Michlem. Kromě nominace hovořili o měnové politice banky a aktuální ekonomické situaci.
V Česku vyjma Prahy  začaly dnes volby krajských zastupitelů. Celkové vítězství v nich obhajuje opoziční hnutí ANO. V některých oblastech včetně části hlavního města voliči vybírají také třetinu senátorů. Ve volbách do horní parlamentní komory o nejvíce znovuzvolení svých kandidátů usiluje vládní ODS. Číst více
České firmy by mohly na výstavbě dvou nových jaderných reaktorů v Dukovanech získat zakázky až za 2️⃣4️⃣0️⃣ miliard korun. V Plzni to řekl premiér Petr Fiala (ODS). S jihokorejským prezidentem Jun Sok-jolem navštívil podniky Doosan Škoda Power a Škodu JS, jež mají být významnými subdodavateli korejské společnosti KHNP. 
Německý ministr hospodářství chce pomoci automobilce Volkswagen s překonáním obtížného období škrtů bez nutnosti zavírat v zemi továrny. Robert Habeck to podle agentury Reuters řekl na návštěvě koncernové továrny v Emdenu.
Německý výrobce luxusních automobilů Mercedes-Benz 🚗 podruhé za necelé dva měsíce zhoršil celoroční výhled, a to zejména kvůli slabé poptávce na čínském trhu. Informovala o tom agentura Reuters. Akcie podniku na zhoršení výhledu reagovaly výrazným poklesem, dopoledne ztrácely zhruba sedm procent.
Mark Robinson, který kandiduje za Republikánskou stranu na guvernéra amerického státu Severní Karolína, se před lety v komentářích na pornografickém webu označil za "černého nácka". Politik tmavé pleti také psal například o tom, že by si přál návrat otroctví, uvedl server televize CNN. Robinson na odhalení reagoval nepodloženým obviněním, že za zprávou stojí jeho volební soupeř.
Reklama
Reklama
Doporučujeme