Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Rezidenci Block A[rt] navrhlo studio IDENTITY DESIGNERS.

Jizva na vzhledu Brna se uzdravuje. V tamním „Bronxu“ se prostaví miliardy

Zřejmě nejprůmyslovější část Brna, Zábrdovice, se v posledních letech nebývale mění. Realizuje se tam hned několik nových projektů.

Přečíst článek

Zkrátíme čekání žadatelů o hypotéku na polovinu, slibují sdružení poradci

Přečíst článek
Rodinný dům pod Kunětickou horou soutěží o prestižní ocenění Česká cena za architekturu.

Na dvoře bazén, místo traktorů motorky. Dům na Pardubicku zaujal i zahraniční odborníky

Je moderní a má všechno, co je potřeba k pohodlnému životu. Navíc novostavba s výhledem na Kunětickou horu skvěle zapadá do vesnického prostředí. Realizace studia Med Pavlík architekti inspirovaná tradičním hospodářským statkem zaujala i mezinárodní porotu České ceny za architekturu a dostala se i do nominace tohoto prestižního ocenění.

Přečíst článek
Jedna z prvních bytových dřevostaveb v Praze čeká na nájemníky. Developer UBM ji prodal fondu

Jedna z prvních bytových dřevostaveb v Praze čeká na nájemníky. Developer UBM ji prodal fondu

Developerská skupina UBM prodala bytový dům ve svém rezidenčním projektu Timber Praha realitnímu investičnímu fondu Future X1. Budova M v projektu Timber Praha, realizujícím první vícepodlažní bytové domy ze dřeva na území hlavního města, zahrnuje 15 bytů. Fond plánuje byty zpočátku pronajímat, z dlouhodobého hlediska ale chystá prodej celého svého portfolia velkému zahraničnímu investorovi.

Přečíst článek
Dalibor Martínek hovoří s Martinem Machalou (v popředí)

Odložená hypotéka je nový fenomén na trhu, okoukali jsme ho v cizině, říká zakladatel Ownest Machala

Jak získat vlastní bydlení, když na něj nedosáhnu? To je klíčová otázka, která trápí tisíce Čechů. Martin Machala, který se dlouhodobě věnuje otázkám bydlení, přišel před necelými dvěma lety na nové řešení. V principu jde o toto: Byt si vyberete, Machalova společnost ho za své peníze pořídí, a dá vám smlouvu, podle které v něm budete nějaký čas bydlet v nájmu, a až bude vaše finanční situace lepší nebo až budou hypotéky dostupnější, byt odkoupíte.

Přečíst článek
Kladenská Poldovka se probírá k životu.

REPORTÁŽ: Kladenská Poldovka vstává z popela. Sloužit bude průmyslu, možná i kultuře

Bývala jednou z nejslavnějších továren. Ve své hvězdné éře zaměstnávala více než 20 tisíc lidí. Dnes je areál kladenské Poldovky jedním z největších a také nejatraktivnějších brownfieldů v Čechách. Tisíce metrů čtverečních se proto začínají sanovat a měnit. Působí tu hned několik subjektů.

Přečíst článek
Bytové domy projektu Unicity Living na Zeleném trojúhelníku vedle kampusu Západočeské univerzity v Plzni na snímku z 18. března 2021. Byty, které postavila česká realitní a investiční společnost Daramis, koupila švédská společnost Heimstaden, třetí největší poskytovatel nájemního bydlení v Evropě.

Dalibor Martínek: Soumrak nájemního bydlení. Bude dražší a přísnější. Majitelé bytů utahují šrouby

Jan Rafaj, šéf firmy Heimstaden, která převzala byty po OKD a je tudíž největší společností v zemi, která poskytuje nájemní bydlení, se dopustil myšlenky. Bylo by podle něj ideální, kdyby v Česku vzniknul nějaký úřad, který by se věnoval nájemnímu bydlení.

Přečíst článek
Chatku v Praze navrhli architekti ze studia Archicraft.

Není chatka jako chatka. Tahle stojí v Praze a fasádu má z hliníku

Hledali útěk z města a našli ho v chatce s hliníkovou střechou a fasádou. Architekti ji navrhli přesně tak, jak chtěli. Menší a s dostatkem světla.

Přečíst článek
Vizualizace budoucí čtvrti v pražských Letňanech

Nové Letňany. Budoucí čtvrť dostane tramvajovou linku i byty pro deset tisíc lidí

Pražský Institut plánování a rozvoje dokončil první návrh územní studie podoby čtvrti, která by v budoucnu měla vzniknout v okolí stanice metra C Letňany, uvedl mluvčí institutu Marek Vácha.

Přečíst článek
V Automatických mlýnech v Pardubicích se sto let nepřetržitě mlelo obilí až do roku 2013. Pod taktovkou manželů Smetanových se areál revitalizoval

Češi vyslali to nejlepší do prestižní architektonické soutěže. Uspěje revitalizace Automatických mlýnů?

Hned devět tuzemských realizací bojuje v klání té nejlepší evropské architektury a má šanci získat prestižní architektonické ocenění EUmies Awards.

Přečíst článek
Praha zamítla koupi Jindřišské věže. Je moc drahá

Praha zamítla koupi Jindřišské věže. Je moc drahá

Byla by to nevýhodná koupě, shodli se pražští radní v případě Jindřišské věže, za kterou pražské arcibiskupství požaduje 100 milionů korun. Je to dvojnásobek ve srovnání s tím, co stanovil znalecký posudek, zní z magistrátu.

Přečíst článek
Rekonstruovaná kaple v severních Čechách je na prodej.

Je to malý zámek, majitelé tam jezdí jako na chalupu. Teď ho chtějí prodat za 23 milionů

Stavět se začala na konci 17. století jako kaple, duchovním účelům už ale dávno neslouží. Současní majitelé si z kaple v severočeských Zákupech vytvořili chalupu. Teď je tato výjimečná historická památka na prodej za 22 milionů.

Přečíst článek
Reklama

News box

Indie popřela, že 👁️ zavírá oči nad opětovným exportem na Ukrajinu své dělostřelecké munice prodané evropským státům. Ministerstvo zahraničí tak reagovalo na zprávu agentury Reuters, podle které indickou dělostřeleckou munici poslaly na Ukrajinu některé evropské země, například Itálie či Česká republika, píše dnes server BBC News. Úřady evropských zemích informaci Reuters nekomentovaly.
Ceny ropy na světových trzích dnes 📉 klesají. Severomořský Brent kolem 17:45 středoevropského letního času vykazoval pokles téměř o 0,6 procenta těsně pod 74,50 dolarů za barel, zatímco americká lehká ropa WTI odepisovala 0,1 procenta pod 71,90 dolarů za barel. Za celý týden jsou ale ceny vyšší zhruba o čtyři procenta, ukazují statistiky z trhů.
Válka mezi Izraelem a libanonským militantním hnutím Hizballáh není nevyhnutelná a stále je prostor pro 🤝 diplomatické řešení rostoucího napětí, uvedl bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Podle agentury Reuters také vyzval Američany, aby necestovali do Libanonu, případně aby zemi opustili, pokud už tam jsou.
Pražská burza v uplynulém týdnu po dvou týdnech poklesů posílila. Index PX v týdnu 📈 stoupl o 0,4 procenta na 1587,3 bodu. Nejvíc si v týdnu připsaly akcie společnosti Pilulka, největší ztráty naopak zaznamenala společnost Primoco. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu se index PX snížil o 0,7 procenta.
V Německu nyní žije téměř 3️⃣,5️⃣ milionu uprchlíků, což je nejvíce od 50. let minulého století. S odvoláním na statistiku německé vlády to dnes napsal list Neue Osnabrücker Zeitung. Jen běženců z Ukrajiny, která se už déle než dva a půl roku brání ruské agresi, je ve spolkové republice 1,18 milionu.
Předseda hnutí STAN a ministr vnitra 👨 Vít Rakušan doufá, že účast v krajských volbách bude alespoň srovnatelná s účastí před čtyřmi lety, i když je tento typ voleb podceňovaný. Nižší účast předpokládá v oblastech zasažených povodní. Zároveň věří, že hnutí bude mít zastupitele ve všech krajích, nyní chybí zastupitelé v Moravskoslezském kraji. 
Afghánské vládnoucí hnutí Tálibán koupilo od Íránu  rušičky signálu satelitního televizního vysílání. Britskému deníku The Independent to řekl Harun Najafizada, ředitel televizní stanice Afghanistan International Television (AITV). Vysílání AITV bylo tento měsíc v Afghánistánu rušeno.
Ve válce na Ukrajině už zemřelo více než 7️⃣0️⃣ tisíc lidí bojujících v řadách ruské armády. Tvrdí to britská stanice BBC, která ve spolupráci s ruským nezávislým serverem Mediazona dlouhodobě analyzuje veřejně dostupné zdroje a shromažďuje údaje o padlých příslušnících ruských invazních sil. 
Prezident Petr Pavel se rozhodl k 1. prosinci jmenovat do bankovní rady České národní banky (ČNB) 👨 Jakuba Seidlera. Mandát po šesti letech skončí Tomáši Holubovi. Dnes hlava státu jednala s guvernérem ČNB Alešem Michlem. Kromě nominace hovořili o měnové politice banky a aktuální ekonomické situaci.
V Česku vyjma Prahy  začaly dnes volby krajských zastupitelů. Celkové vítězství v nich obhajuje opoziční hnutí ANO. V některých oblastech včetně části hlavního města voliči vybírají také třetinu senátorů. Ve volbách do horní parlamentní komory o nejvíce znovuzvolení svých kandidátů usiluje vládní ODS. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme