Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Liberecký zámek je na prodej

Zámek v Liberci je na prodej. Kdo se stane jeho novým majitelem?

Dvacet pokojů a deset koupelen, zámecká kaple a také více než 13 tisíc metrů čtverečních velký zámecký park v Liberci je na prodej. O koupi uvažuje i vedení města. Cena objektu není veřejně známá.

Přečíst článek

FOTOGALERIE: Vlakem z Úval do Černošic přes Karlovo náměstí. Na „hlavák“ se bude jezdit pod zemí

Přečíst článek

Spojené státy ztrácejí realitní lesk. Cizinci přestali kupovat tamní nemovitosti

Přečíst článek
Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Pražské Arkády Pankrác kupuje od Izraelců český fond Trigea. Cena? 6,4 miliardy korun

Vyhledávané pražské obchodní centrum Arkády Pankrác kupuje český nemovitostní fond Trigea, vyplývá z informací Trinity Bank a portálu thePrime. Stávající majitel Arkád, izraelská společnost G City, o tomto víkendu zveřejnila informaci, že odsouhlasila prodej pankráckého centra českému institucionálnímu investorovi, a to za cenu 265 milionů eur, což je v přepočtu přibližně 6,4 miliardy korun.

Přečíst článek
Zámek v Klecanech je zase na prodej.

Zámek v Klecanech je opět na prodej. Před 10 lety se za něj majitel chtěl miliardu, kupce nenašel

Bylo v něm kino nebo sídlo armády a jeho majitelem je německý podnikatel Jens Beckhäuser, nekorunovaný král předváděcích akcí. Ten se kulturní památku snažil prodat už před 10 lety a požadoval za ni podle dostupných informací jednu miliardu korun. Zámek Klecany se nyní opět objevil v nabídce realitní kanceláře Sotheby´s. Cena už ovšem není veřejně známá.

Přečíst článek
Prezidentem Asociace nájemního bydlení byl opět zvolen Vítězslav Vala

Prezidentem Asociace nájemního bydlení zůstává na další dva roky Vítězslav Vala

Do čela Asociace nájemního bydlení byl opět zvolen stávající prezident Vítězslav Vala ze společnosti Luka Development. Prezidentem asociace bude další dva roky.

Přečíst článek
Restaurace Ithaa, Alif Dhaal Atoll na Maledivách je umístěna pět metrů pod hladinou moře.

Pod mořem, v jeskyni nebo v hnízdě. Prohlédněte si restaurace na sedmi podivuhodných místech světa

Jednou to může být vánek v nejvyšších patrech mrakodrapu, jindy pohled do mořských hlubin nebo výhledy v korunách stromů či posezení uprostřed jeskyně. I tak může vypadat příjemně chladivé stolování ve vybraných luxusních restauracích v letošních největších vedrech. Prohlédněte si naši fotogalerii ze sedmi netradičních míst, kde si můžete ve světě dát oběd s osvěžením třeba i bez klimatizace.

Přečíst článek
Realitní kancelář prodává za 200 milionů korun romantický zámek Žinkovy, kulturní památku na jihu Plzeňska. Jde o jeden z největších zámků v osobním vlastnictví v ČR.

FOTOGALERIE: Luxus v Česku. Na prodej je jeden z největších soukromých zámků Žinkovy

Realitní kancelář prodává za 200 milionů korun romantický zámek Žinkovy, kulturní památku na jihu Plzeňska. Jde o jeden z největších zámků v osobním vlastnictví v ČR, obytná plocha činí 12 tisíc čtverečních metrů. Rekreačně zaměřený městys by uvítal, kdyby se areál s rozlehlým parkem otevřel veřejnosti, řekl starosta obce s 850 obyvateli Josef Karhan (Žinkovské SNK).

Přečíst článek
Větší než Pentagon. V Indii dokončili „království diamantů“, pojme několik desítek tisíc zaměstnanců. Na snímku budova Surat Diamond Bourse.

Větší než Pentagon. V Indii dokončili „království diamantů“, pojme několik desítek tisíc zaměstnanců

Zhruba 240 kilometrů od nejlidnatějšího indického města Bombaje leží Súrat. Město, které je známo jako pomyslné království diamantů. Místo, kde je zpracovávána většina těchto drahých kamenů, které se nachází na planetě Zemi. To si jistě žádá kvalitní zázemí, které nyní v Súratu opravdu vyrostlo. A je větší než slavná budova Pentagonu. Cena? Celkem 388 milionů dolarů, tedy zhruba 8,2 miliardy korun.

Přečíst článek
Pro pěší a cyklisty se 28. července 2023 otevírá nová lávka z Holešovic do Karlína.

FOTOGALERIE: HolKa se otevírá světu. Jak vypadá lávka mezi Holešovicemi a Karlínem za stovky milionů?

Pěší a cyklisté si mohou nově zkrátit cestu z Holešovic do Karlína přes Štvanici. Dnes v poledne se pro ně otevře nová zhruba 300 metrů dlouhá lávka, která obě části propojí. Lávka za necelých 300 milionů korun měla být původně otevřena letos v únoru. Termín se však zpozdil kvůli stavebním potížím, protože dělníci narazili v plavebním kanále na složitější geologické podmínky, než se čekalo. Autorem stavby je architekt Petr Tej. Podívejte se ve fotogalerii, jak moderní lávka vypadá.

Přečíst článek
Stacionář pro onkologické pacienty v Ostrově na Blanensku.

FOTOGALERIE: Architektura může pomáhat léčit. Jaké nemocnice by se měly stavět?

Nemocnice, léčebna nebo stacionář pro onkologické pacienty nemusí nutně vypadat tak, jak jsme ze zdravotnických zařízení zvyklí. Už i v Česku se najde několik zajímavých realizací. Některé z nich jsme pro vás vybrali.

Přečíst článek
Italové se konečně rozhoupali. Po 160 letech plánů konečně postaví nejdelší visutý most na světě. Tedy, možná

Italové se konečně rozhoupali. Po 160 letech plánů postaví nejdelší visutý most na světě

Italská vláda znovu rozdmýchala myšlenku, o které politici diskutovali 160 let: vybudování visutého mostu o jednom poli mezi Sicílií a italskou pevninou. Stavba se svými 3292 metry délky přes Messinskou úžinu by byla o polovinu delší než aktuálně nejdelší visutý most na světě Çanakkale v Turecku a konstrukci by držely dvě věže, každá vyšší než nejvyšší patro Empire State Building, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Projekt nájemního bydlení Opatov II na Praze 11.

Česká spořitelna s Kooperativou koupí další projekt s 300 nájemními byty v Praze. Tentokrát na Opatově

Nejnovější nákupy České spořitelny a Kooperativy ohledně nájemních bytů se týkají bytového projektu Opatov II na Praze 11. Na jeho odprodeji se po dlouhém vyjednávání domluvily se společností Sekyra Group, která současně bytovky pro ně postaví. Zúčastněné strany se dohodly, že cenu transakce nebudou zveřejňovat. Pravděpodobně to ale bude letos jedna z největších transakcí pro dlouhodobý pronájem typu (BTR – build to rent) v Česku.

Přečíst článek
Reklama

News box

Na jihu Čech přetrvává nejvyšší povodňový stupeň stále na Nežárce a Lužnici🌊. Jde o čtyři stanice, ale na všech hladina řek pomalu opadá. Třetí, což je nejvyšší povodňový stupeň, platí na Lužnici na dvou místech pod rybníkem Rožmberk. Jde o Klenovice a Bechyni na Táborsku.
Ve Spojených státech dnes více než šest týdnů před oficiálním termínem začalo hlasování v prezidentských volbách🏛. Ve třech státech se otevřely některé volební místnosti pro lidi, kteří chtěli svůj hlas odevzdat již nyní. Ve Virginii, Minnesotě a Jižní Dakotě jich k urnám dorazily stovky,
Americký výrobce čipů Qualcomm se v minulých dnech obrátil s nabídkou na převzetí na konkurenční firmu Intel, která nyní prochází jednou ze svých největších krizí. Uvedl to list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na informované zdroje. Tržní hodnota Intelu se nyní pohybuje kolem 87 miliard USD💰 (téměř dva biliony korun).
Reklama
Reklama
Doporučujeme