Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Jeden ze dvou obývacích pokojů domu již zesnulého magnáta Davida Rockefellera na Manhattanu. Dům je na prodej za 57,5 milionu dolarů (asi 1,25 miliardy korun).

FOTOGALERIE: Dům Davida Rockefellera na Manhattanu je na prodej. Za miliardu a čtvrt

Přes sedm desítek let v něm kdysi žil investiční titán David Rockefeller s rodinou a kochal se v něm výhledem na Manhattan a poslechem soukromých koncertů geniálního pianisty Arthura Rubinsteina. Nyní je dům v koloniálním stylu v srdci New Yorku o bytové ploše přes 1100 čtverečních metrů opět na prodej. Za 57,5 milionu dolarů (asi 1,25 miliardy korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Místo munice buřty a pétanque. Podívejte se na vydařenou rekonstrukci uprostřed lesa

Přečíst článek
Ze zchátraleho barokního Löwitova mlýna v pražské Libni se stala designová knihovna.

Ze zchátralého barokního Löwitova mlýna v pražské Libni se stala designová knihovna

Čtenářům se dnes po poledni ve zkušebním provozu otevře nová pobočka Městské knihovny Praha (MKP) v barokním Velkém (Löwitově) mlýně v Libni. Součástí pobočky bude rovněž kavárna. Slavnostní otevření se uskuteční 4. září odpoledne, uvedla mluvčí MKP Lenka Hanzlíková. Knihovna s kavárnou budou otevřeny denně, což v jiné pobočce pražské městské knihovny dosud není. Náklady na vybudování knihovny byly deset milionů korun.

Přečíst článek
starosta Prahy 9 Tomáš Portlík a redaktor Newstream.cz Dalibor Martínek

Starosta Prahy 9 Portlík: Město se má rozvíjet do výšky

Mrzí mě, že pár posledních generací politiků neřeklo, kam se město má rozvíjet, říká Tomáš Portlík, starosta Prahy 9. Podle něj dosud spousta lidí žije v přesvědčení, že každá zelená plocha se má chránit, protože zástavby už je údajně moc. „Ale když si porovnáte Prahu se zahraničními městy, tak zjistíte, že hustota u nás je jedna z nejmenších,“ uvádí starosta části města, kde v posledních letech vzniká nejvíce bytů. Portlík si nemyslí, že by nízká hustota byla špatně, ale přináší to větší náklady na údržbu a obsluhu města.

Přečíst článek
starosta Prahy 9 Tomáš Portlík a redaktor Newstream.cz Dalibor Martínek

Starosta Portlík: Praha 9 staví nejvíc bytů ze všech městských částí

Většina bytové výstavby se soustředí do okolí Kolbenovy a Poděbradské ulice, kde byly dříve velké tovární areály. V čem spočívá tajemství faktu, že na Praze 9 lze masivně stavět byty, zatímco z jiných městských částí jsou neustále slyšet stížnosti developerů na překážky, které jsou jim kladeny?

Přečíst článek
Hotel W Budapest

Hotelový byznys po restartu nabral na obrátkách. Šňůra nově otevřených hotelů je skutečně dlouhá

Hotelový segment zažívá v letošním roce po náročných covidových letech konečně oživení. Cestovní kanceláře hlásí vyprodané zájezdy, letecké společnosti mají plná letadla a hotelové sítě otevírají jeden luxusní či designový hotel za druhým. Podívejte se v našem přehledu, které hotely se před létem otevřely nebo oznámily novinky ohledně výstavby a otevření v nejbližší budoucnosti v České republice a ve střední Evropě a na Balkánu.

Přečíst článek
FOTOGALERIE: Moderní loft reflektuje designové trendy první republiky

FOTOGALERIE: Moderní loft reflektuje designové trendy první republiky

Dokončení projektu přestavby někdejší modřanské továrny na letecké součástky Microna v luxusní rezidenční dům se sice už protahuje, developer PSN ale postupně představuje vzorové byty. Ke dvěma ukázkovým loftům od designérů Ivanky Kowalski a studia OOOOX nyní přibyl interiér s názvem Dreamer, který navrhlo SKULL studio. V moderním pojetí odráží designové trendy první republiky, které se mísí s (post)industriální architekturou.

Přečíst článek
Krátkodobé pronájmy, Airbnb

Airbnb a spol. už nebudou taková džungle. Zasáhne Brusel

Online platformy pro krátkodobé pronájmy budou povinny sdílet veřejným orgánům informace o počtu nocí, které byly jejich prostřednictvím pronajaty, povinností bude také předání informace o počtu hostů, schválil Brusel.

Přečíst článek
Život v Barceloně - ilustrační foto

Úroky na euru rostou. Španělé masivně splácejí hypotéky

Vrací se rozdělená Evropa. A dokonce tentokrát jde o rozdělení samotné eurozóny, tedy spolku zemí platících eurem. Za rozdělením této unie stojí rostoucí úroky na eurových dluzích. Kvůli nim část zemí čelí masivnímu nárůstu ceny hypoték. A naopak v jiných zemích je situace zcela klidná. Důvod? V části zemí eurozóny mají dlouhé fixace, jinde jsou naopak běžné hypotéky s takzvaným plovoucím kurzem.

Přečíst článek

Víc než polovina českých nemovitostí je podpojištěná

V České republice je 53 procent všech uzavřených smluv na pojištění nemovitostí v současné době podpojištěno, a to jak u hlavních budov, tak také u vedlejších staveb, jako jsou pergoly, garáže nebo zahradní domky. Zároveň 13 procent Čechů nemá vůbec pojištěné své rodinné domy a 40 procent bytové jednotky. Vychází to z průzkumu finančně poradenské společnosti FinGO vytvořeného na základě 3000 dotázaných klientů.

Přečíst článek
Developer YIT koupil Kuta Centrum

Bytový developer YIT koupil „béčkové“ Kuta Centrum. Tamní fitko využíval i někdejší primátor Bém

Novým majitelem kancelářského Kuta Centra na pomezí pražského Braníka a Krče je developerská společnost YIT. Převážně administrativní komplex, který prošel zásadní proměnou v 90. letech minulého století, YIT koupila od podnikatele Martina Kuty. Developer s finskými kořeny staví v Česku bytové projekty. Takové jsou i jeho záměry s Kuta Centrem na Zeleném pruhu, které už nově nese název YIT Office Centrum.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Vláda opět rozhazuje. Po důchodcích se zaměří na jejich vnuky

Až jeden milion korun mohou dostat žadatelé na opravu staršího domu. Počítá s tím nový dotační program „Oprav dům po babičce“, který spustí ministerstvo životního prostřední od září. „Je to jen další rozhazování veřejných peněz, tentokrát o dvě generace mladší cílovce – místo důchodců jejich vnukům,“ komentuje program hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Reklama

News box

Moravskoslezský kraj je připravený pomoci lidem, kteří by měli problém přečkat po záplavách🌊 ve svém obydlí zimní období. K dispozici bude náhradní ubytování včetně bytů🏠, které už nabídl například Havířov na Karvinsku. 
Na jihu Čech přetrvává nejvyšší povodňový stupeň stále na Nežárce a Lužnici🌊. Jde o čtyři stanice, ale na všech hladina řek pomalu opadá. Třetí, což je nejvyšší povodňový stupeň, platí na Lužnici na dvou místech pod rybníkem Rožmberk. Jde o Klenovice a Bechyni na Táborsku.
Ve Spojených státech dnes více než šest týdnů před oficiálním termínem začalo hlasování v prezidentských volbách🏛. Ve třech státech se otevřely některé volební místnosti pro lidi, kteří chtěli svůj hlas odevzdat již nyní. Ve Virginii, Minnesotě a Jižní Dakotě jich k urnám dorazily stovky,
Americký výrobce čipů Qualcomm se v minulých dnech obrátil s nabídkou na převzetí na konkurenční firmu Intel, která nyní prochází jednou ze svých největších krizí. Uvedl to list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na informované zdroje. Tržní hodnota Intelu se nyní pohybuje kolem 87 miliard USD💰 (téměř dva biliony korun).
Reklama
Reklama
Doporučujeme