Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Lukáš Kovanda: Vláda opět rozhazuje. Po důchodcích se zaměří na jejich vnuky

Až jeden milion korun mohou dostat žadatelé na opravu staršího domu. Počítá s tím nový dotační program „Oprav dům po babičce“, který spustí ministerstvo životního prostřední od září. „Je to jen další rozhazování veřejných peněz, tentokrát o dvě generace mladší cílovce – místo důchodců jejich vnukům,“ komentuje program hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Tiny House přináší jiný rozměr bydlení. Levné to ale není, říká jejich propagátor

Přečíst článek

Tiny houses milují dnešní čtyřicátníci. Řešením krize bydlení ale nejsou

Přečíst článek
Občanská plovárna je jedna z nejstarších říčných plováren ve střední Evropě.

FOTOGALERIE: I tak by to mohlo vypadat nábřeží pod Letnou. Auta by měli nahradit lidé

Dlouhodobě nábřeží Edvarda Beneše pod pražskou Letnou patří spíš autům či kotvícím lodím, nikoliv lidem. A to je podle architektů Miroslava Krátkého a Tomáše Jana Cieśly (Archicraft) škoda. Cílem jejich iniciativy je znovu přivést do těchto atraktivních míst život.

Přečíst článek
Dalibor Martínek: Český realitní trh stojí před kolapsem. Miliardy půjčených korun nedokážou investoři splácet

Dalibor Martínek: Český realitní trh stojí před kolapsem. Miliardy půjčených korun nedokážou investoři splácet

Situace na realitním trhu se brzo překlopí do ekonomického kolapsu, jaký jsme v Česku nezažili třicet let. Vyplývá to z poznatků firem pohybujících se na trhu. Co k takovému závěru vede? Mnoho společností, developerů, si před pár lety napůjčovaly v součtu miliardy korun za nízké úroky. Jenže dva roky se Česko pere s nejvyšší inflací v celé Evropské unii. Takzvaná dobrá zpráva, že v Česku klesla po dvou letech inflace v červnu pod deset procent, na „pouhých“ 9,7 procenta, na tom nic nemění.

Přečíst článek
Kanceláře

Po Americe i Evropa. Čeká trh s komerčními nemovitostmi pekelná bouře?

Evropský trh s kancelářemi se otřásá v základech. Klesá poptávka, což se propisuje i do cen. Nejrazantněji poklesly ceny ve Velké Británii, naopak v Česku se ještě drží.

Přečíst článek
Průlom na českém realitním trhu: reality.iDNES.cz a Portál Podílů uzavírají exkluzivní partnerství

Průlom na českém realitním trhu: reality.iDnes.cz a Portál Podílů uzavírají exkluzivní partnerství

Začíná se psát nová kapitola českého realitního trhu. Dvě významné platformy, reality.iDNES.cz a Portál Podílů, vstupují do exkluzivního partnerství. Toto spojení v sobě kombinuje osvědčený realitní inzertní portál a přední platformu pro podílové vlastnictví nemovitostí a přináší revoluční přístup k prodeji a nákupu nemovitostí.

Přečíst článek
Prachatice mají nové letní kino. A povedlo se!

FOTOGALERIE: Kino v Prachaticích by neměl minout žádný milovník architektury

Sezóna letních kin je v plném proudu a v jedenáctitisícových Prachaticích mají nové. Architekti z ateliéru Mimosa to původní působivě zmenšili a částečně zastřešili plachtou. Zdálky tak připomíná plachetnici, i když řešení má návštěvníkům předat atmosféru filmu.

Přečíst článek
Nejste manželé? I tak můžete získat lepší hypotéku

Nejste manželé? I tak můžete získat lepší hypotéku

Manželé žádají o hypotéku zcela běžně. Často i proto, že jako spolužadatelé dostanou lepší podmínky a získají větší úvěr. Rozhodně to ale neznamená, že když spolu žijete „jen“ jako partneři, o vlastním bydlení můžete jen snít. Jen je důležité přizpůsobit se jiným podmínkám.

Přečíst článek
Tesla si objednala speciální skla za miliony dolarů, a neví proč. Zkoumá, jestli kvůli nové Muskově obří vile

Tesla si objednala speciální skla za miliony dolarů, a neví proč. Zkoumá, jestli kvůli nové Muskově obří vile

Vedení Tesly začalo vyšetřovat, na co byly určeny tuny speciálního velkoformátového skla, které si firma objednala za miliony dolarů. Jednou z hypotéz je, že měly tvořit fasádu nového obřího domu, který měl vzniknout nedaleko Austinu pro šéfa automobilky Elona Muska a zda a jak to souvisí s Muskovým plánem výstavby zcela nového města pro zaměstnance Tesly či SpaceX zvaného Snailbrook, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Kromě ceny hraje roli i lokalita. Roste zájem o nájemní bydlení v širším centru Prahy

Zatímco v západních zemích patří nájemní bydlení mezi oblíbená řešení, Češi byli dlouhá léta zvyklí spíše vlastnit. V souvislosti s událostmi posledních let se ovšem řadě lidí sen o vlastním bydlení vzdaluje. Zejména mladší generace pak také preferuje vyšší flexibilitu, což často hovoří právě ve prospěch nájemních bytů. 

Přečíst článek
První 15 metrů dlouhý a 10 metrů vysoký dřevěný příhradový nosník je 11. července 2023 nasazován na své místo v katedrále Notre Dame během její obnovy po masivním požáru před čtyřmi lety.

FOTOGALERIE: Katedrála Notre-Dame dostala nový, sedmitunový krov. Připomeňte si požár, který jej zničil

Pařížská katedrála Notre-Dame, kterou před čtyřmi lety výrazně poničil požár, má nový dubový krov. Několikatunovou konstrukci do centra francouzské metropole dopravili po řece Seině na lodi tak velké, že kvůli tomu na několik hodin museli přerušit ostatní lodní dopravu. Podívejte se ve fotogalerii, jak celá akce probíhala, i na požár před čtyřmi lety.

Přečíst článek
Byt, nájemníci

Češi trpí fetišem vlastnického bydlení. To ale bude stále hůře dostupné

Češi trpí fetišem vlastnického bydlení. V zemích, jako je Německo, Švýcarsko nebo Rakousko, které si jinak rádi Češi berou za příklad, přetrvává daleko nižší podíl populace bydlící ve vlastním bytě nebo domě. Nájemní bydlení je tam mnohem rozšířenější než v Česku. A nikomu to nepřipadá jako ekonomický nerozum. Jestliže tuto mentalitu Češi postupně přijmou za svoji také, usnadní jim to život. Navíc učiní věc v mnoha ohledech rozumnou i ryze z ekonomického hlediska.

Přečíst článek
Reklama

News box

Izraelský páteční útok na předměstí Bejrútu zabil nejméně 31 lidí včetně tří dětí a sedmi žen, uvedlo dnes podle agentury Reuters libanonské ministerstvo zdravotnictví. Dalších 68 osob bylo při tom zraněno. Letecký✈ úder cílil na libanonské hnutí Hizballáh a zemřeli při něm i dva jeho vysoce postavení velitelé.
Moravskoslezský kraj je připravený pomoci lidem, kteří by měli problém přečkat po záplavách🌊 ve svém obydlí zimní období. K dispozici bude náhradní ubytování včetně bytů🏠, které už nabídl například Havířov na Karvinsku. 
Na jihu Čech přetrvává nejvyšší povodňový stupeň stále na Nežárce a Lužnici🌊. Jde o čtyři stanice, ale na všech hladina řek pomalu opadá. Třetí, což je nejvyšší povodňový stupeň, platí na Lužnici na dvou místech pod rybníkem Rožmberk. Jde o Klenovice a Bechyni na Táborsku.
Ve Spojených státech dnes více než šest týdnů před oficiálním termínem začalo hlasování v prezidentských volbách🏛. Ve třech státech se otevřely některé volební místnosti pro lidi, kteří chtěli svůj hlas odevzdat již nyní. Ve Virginii, Minnesotě a Jižní Dakotě jich k urnám dorazily stovky,
Americký výrobce čipů Qualcomm se v minulých dnech obrátil s nabídkou na převzetí na konkurenční firmu Intel, která nyní prochází jednou ze svých největších krizí. Uvedl to list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na informované zdroje. Tržní hodnota Intelu se nyní pohybuje kolem 87 miliard USD💰 (téměř dva biliony korun).
Reklama
Reklama
Doporučujeme