Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Rekonstrukce stodoly v Pošumaví bojuje o prestižní ocenění Česká cena za architekturu.

Fotogalerie: Stačí půl milionu a stodola se promění na „penzion“

Stodola nemusí být plná odpadků a také nemusí sloužit pouze jako skladiště. Ta v Pošumaví se za půl milionů proměnila na působivé místo setkávání s přáteli. A projekt architektonického studia BYRÓ architekti ocenila i odborná porota soutěže Česká cena za architekturu a poslala ho do nominačního kola.

Přečíst článek

Obchody s komerčními nemovitostmi zadrhávají. Globální poradenské sítě balí svůj byznys v Česku

Přečíst článek
Stavět v regionech je jednodušší. Kladno bude nová Praha, míní developerské z SFG Tereza Kouklová

Developerka Tereza Kouklová: Stavět v regionech je jednodušší. Kladno bude nová Praha

Praha je zajímává, za to ale velmi drahá. Pro menšího developera může ale stejně tak být atraktivní výstavba v regionech. Tu ale zase brzdí nedostatečná infrastruktura, nejenom ta dopravní, říká v novém díle podcastu Realitního Clubu Tereza Kouklová ze společnosti SFG.

Přečíst článek
Tereza Kouklová

Kouklová: Dochází k pročištění developerského trhu. Projekty v problémech neustále přibývají

Na realitním trhu panuje zvláštní situace. Narůstá počet projektů, u nichž se řeší, zda je má vůbec cenu rozjet, nebo naopak uspat. „Množí se i počet lidí, kteří se rozhodnou svůj projekt prodat větším developerům,“ přibližuje Tereza Kouklová ze společnosti SFG. Bankovní financování je totiž nyní velmi obtížné získat.

Přečíst článek
Dům Fragment v Karlíně objímá obří socha.

Fragment v Karlíně opět budí pozornost. Po obřích sochách zaujalo obří nájemné

Ještě před svým dokončením vyvolal projekt nájemního domu Marcela Sourala a jeho skupiny Trigema velké pozdvižení. A to hlavně díky obří soše ženy, která dům objímá.

Přečíst článek
Ceny nájemného se v květnu zastavily a někdy i mírně klesaly

Ceny nájemného začaly stagnovat i mírně klesat, byt v Praze vyjde průměrně na více než 19 tisíc

Ceny nájemného ve starších bytech v květnu začaly stagnovat a v některých českých městech i klesat. Pokles ceny nájemného lze sledovat druhé čtvrtletí po sobě. I tak se ale ceny nájmů meziročně zvedly, a to o osm procent v Praze, o devět procent v Brně a o čtyři procenta ve zbytku země, informuje o tom realitní společnost RE/MAX.

Přečíst článek
hypotéky, hra, Monopoly, mezigenerační úvěry

Lukáš Kovanda: Stát chystá nemorální zásah u hypoték. Poškodí klienty bank a přiživí bonusy bankéřů

Pokuta za předčasné splacení hypotéky trestá zodpovědnost a svědomitost. Banky si umí riziko ošetřit samy, stát k tomu nepotřebují. Jeho zásah okrádá svědomité občany a jen přiživuje už tak tučné bonusy bankéřů.

Přečíst článek
Češi kupují v Černé Hoře i luxus.

Byt v černohorském Monte Carlu vyjde o třetinu levněji než na Lipně

Češi dobývají Balkánský poloostrov. Do Chorvatska nebo Albánie už dávno nejezdí jen na dovolenou, ale i investovat do nemovitostí. A jejich pozornosti neunikla ani další balkánská země, Černá Hora. I pro ni totiž platí, že byt tam vyjde levněji než v tuzemsku.

Přečíst článek
Rozšíření lodžií panelového domu/ re:architekti studio

FOTOGALERIE: Hřbitovy, školy, rozhledny i panelák se utkají o Českou cenu za architekturu

Do užšího výběru letošního ročníku prestižního ocenění Česká cena za architekturu se dostalo 31 projektů.

Přečíst článek
Pohled na proluku v Revoluční ulici

Praha opět v hledáčku světových architektonických hvězd. Tentokrát chtějí postavit dům místo Jiřičné

O projekt do proluky v Revoluční ulici, kde měl původně stát dům od Evy Jiřičné, je velký zájem. Do mezinárodní architektonické soutěže se totiž přihlásilo hned 84 týmů z celého světa. Odborná porota má ale již jasno a do užšího kola výběru poslala jen ty nejlepší.

Přečíst článek
Hledání nájmu v realitní kanceláři, ilustrační foto

Nájem je nyní výhodnější než hypotéka. Ale nedobrovolně, lidé nemají na výběr, říká průzkum

V momentální nepříznivé finanční situaci vyjde žití v nájmu výhodněji než splácení hypotéky na vlastní bydlení. Více než polovina lidí žijících v nájmu by si přitom přála přestěhovat do vlastního, ale téměř v dvou třetinách případů si to nemohou finančně dovolit. Na pořízení bytu v Česku je průměrně potřeba téměř 15 ročních platů. Nedostupnost vlastního bydlení tak vede k nedobrovolnému nárůstu zájmu o bydlení v nájmu. Vyplývá to z průzkumu realizovaného Českou spořitelnou, Evropou v datech a Sociologickým ústavem Akademie věd ČR.

Přečíst článek
Alžbětiny lázně v K. Varech budou jednat s investory, zájem má Hilton.

Prestižní řetězec Hilton má zájem o karlovarské Alžbětiny lázně. A má šanci

Městské Alžbětiny lázně v Karlových Varech budou jednat se soukromými investory o vstupu do lázeňského provozu. Město má dva zájemce o spolupráci, prioritně chce jednat s řetězcem Hilton, respektive s jeho značkou Curio Collection. Možnosti, za jakých by mohly dlouhodobě ztrátové Alžbětiny lázně do budoucna fungovat, by mohly být známy na podzim. Na jednání zastupitelstva to řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Přečíst článek
Reklama

News box

Účast v krajských a senátních volbách📫 dnes zatím kolísala od jednotek procent až třeba po 40 procent voličů. Například v Krnově postiženém v minulých dnech záplavami dorazila jen asi desetina voličů. Naopak v Opavě, kde jsou po povodních také velké problémy, dosahovala účast i 40 procent. 
Celá Opava, včetně zaplavených oblastí, má od dnešního dne znovu elektřinu💡. Dlouhodobý výpadek dodávky se týkal zhruba 18 tisíc a 2000 nemovitostí🏘. 
Izraelský páteční útok na předměstí Bejrútu zabil nejméně 31 lidí včetně tří dětí a sedmi žen, uvedlo dnes podle agentury Reuters libanonské ministerstvo zdravotnictví. Dalších 68 osob bylo při tom zraněno. Letecký✈ úder cílil na libanonské hnutí Hizballáh a zemřeli při něm i dva jeho vysoce postavení velitelé.
Moravskoslezský kraj je připravený pomoci lidem, kteří by měli problém přečkat po záplavách🌊 ve svém obydlí zimní období. K dispozici bude náhradní ubytování včetně bytů🏠, které už nabídl například Havířov na Karvinsku. 
Na jihu Čech přetrvává nejvyšší povodňový stupeň stále na Nežárce a Lužnici🌊. Jde o čtyři stanice, ale na všech hladina řek pomalu opadá. Třetí, což je nejvyšší povodňový stupeň, platí na Lužnici na dvou místech pod rybníkem Rožmberk. Jde o Klenovice a Bechyni na Táborsku.
Ve Spojených státech dnes více než šest týdnů před oficiálním termínem začalo hlasování v prezidentských volbách🏛. Ve třech státech se otevřely některé volební místnosti pro lidi, kteří chtěli svůj hlas odevzdat již nyní. Ve Virginii, Minnesotě a Jižní Dakotě jich k urnám dorazily stovky,
Americký výrobce čipů Qualcomm se v minulých dnech obrátil s nabídkou na převzetí na konkurenční firmu Intel, která nyní prochází jednou ze svých největších krizí. Uvedl to list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na informované zdroje. Tržní hodnota Intelu se nyní pohybuje kolem 87 miliard USD💰 (téměř dva biliony korun).
Reklama
Reklama
Doporučujeme