Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Singapur poprvé ovládl žebříček nejdražších měst ve světě sestavovaný společností  Julius Baer.

Bez peněz do Singapuru nelez. Poprvé ovládl žebříček nejdražších měst ve světě pro milionáře

Singapur se poprvé vyšplhal na vrchol žebříčku nejdražšího města na světě pro život dolarových milionářů. Žebříček na základě průzkumu sestavila společnost Julius Baer Group a mimo jiné z něj vyplývá, že asijská a americká města jsou stále dražší, zatímco evropské metropole se v pořadí posunují níže a níže, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Po zahraniční expanzi zářez doma. Skupina Accolade ovládla průmyslový park u ruzyňského letiště

Po zahraniční expanzi zářez doma. Skupina Accolade ovládla průmyslový park u ruzyňského letiště

Přečíst článek

Mick Jagger a jeho o 43 let mladší partnerka prodávají floridskou rezidenci. Je docela skromná

Přečíst článek
Češi ještě loni stavěli rodinné domy jako o závod. Dokončilo se v nich nejvíc bytů od normalizace

Češi ještě loni stavěli rodinné domy jako o závod. Dokončilo se v nich nejvíc bytů od normalizace

Přečíst článek
V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

Stále rostoucí trh s nemovitostmi v Dubaji dosáhl nového rekordu. Na prodej je nejdražší dům, či spíše zámek ve stylu Versailles, za 204 milionů dolarů (asi 4,4 miliardy korun). Mramorový palác, který mimo jiné zdobí 700 tisíc plátků zlata, kupole na stropech, garáž pro 15 aut či akvárium s mořským korálem o objemu 80 tisíc litrů, si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže.

Přečíst článek
dobíjecí stanice

Vítkova CPI posiluje v energetice. Chce vybudovat tisíce dobíjecích stanic

CPI Property Group realitního magnáta Radovana Vítka vstupuje do společností CleverPower a Chargee eMobility, které se zaměřují na elektromobilitu a baterie.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Jiřím Vančurou.

Bankéř Jiří Vančura: Financování výstavby bytů v eurech už není pro developery tak atraktivní

Zpoždění. To je hlavní slovo, které vystihuje dění na trhu výstavby bydlení. Klienti jsou „zpoždění“ ve svém rozhodování, přístup k financování nákupu nemovitostí je značně ztížen. Přesněji řečeno, získat hypotéku je nyní téměř nemožné. A dokonce i lidé, kteří mají hotovost, nyní přemýšlejí, jakým směrem se trh vydá.

Přečíst článek
Jiří Vančura, šéf korporátního financování v Trinity Bank

Do financování výstavby chceme dávat čím dál víc peněz, říká Vančura z Trinity Bank

Trinity Bank má v současnosti rozpůjčováno přibližně šestnáct miliard korun na financování výstavby. A chce každým rokem růst o několik miliard. „V dlouhodobém plánu máme růst o tři miliardy korun ročně,“ říká Jiří Vančura, šéf nemovitostního financování Trinity Bank.

Přečíst článek
Bratislavský projekt Sky Park

Lukáš Kovanda: Z Prahy se stal „skanzen“, výškové budovy v ní nevznikají. To tlačí cenu bydlení nahoru a poškozuje i životní prostředí

Z České republiky, a Prahy zejména, se stává skanzen. V padesátce nejvyšších budov zemí Visegrádské čtyřky má Česko jen dvě zastoupení. A to brněnskou AZ Tower na 39. místě a pražskou City Tower na 42. místě. Žebříčku dominují Poláci s bezmála čtyřiceti věžemi. Výrazně vyšší budovu, než jsou ty české nejvyšší, mají také Slováci a Maďaři, připomíná hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Mohlo být i hůř. Realitní fondy kvalifikovaných investorů vynesly průměrně deset procent

Mohlo být i hůř. Realitní fondy kvalifikovaných investorů vynesly průměrně deset procent

Průměrné výnosy realitních fondů kvalifikovaných investorů dosáhly loni téměř deseti procent. Nemovitostní fondy určené pro drobné střadatele, které jsou tedy regulovanější, vynesly v průměru 7,6 procenta. Vyplývá to z analýzy společnosti Freedom Financial Services.

Přečíst článek

Použitý beton, cihly i suť jsou cenné. V zahraničí už to pochopili, říká první dáma zeleného stavebnictví

Opatrně zbourat a pak kostičky použít zase na další stavbu. Tak funguje nejen lego, ale i cirkulární ekonomika v praxi. V Česku je zatím v plenkách. I pro odborníky je těžké se orientovat v této problematice. Přínosné by určitě bylo, pokud by celý proces podpořil i stát, říká v rozhovoru pro newstream.cz letos nově zvolená předsedkyně České rady pro šetrné budovy Iveta Králová.  

Přečíst článek

Kapverdy se otevírají investorům. Akce Choose Cabo Verde ukáže byznys potenciál ostrovů

Ostrovy zeleného mysu, jak se Kapverdám přezdívá, nejsou jen turisty vyhledávanou destinací. Skýtají v sobě také velký byznysový potenciál. O jaké příležitosti jde, ukáže konference s hlavním mottem „Choose Cabo Verde“. Uskuteční se v Praze ve čtvrtek 29. června 2023 od 9 do 17 hodin v Hotelu Ambassador v Praze. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Nejen vysoké nájemné. Firmy se nechtějí stěhovat kvůli nákladům na vybavení i jeho likvidaci

Nejen vysoké nájemné. Firmy se nechtějí stěhovat kvůli nákladům na vybavení kanceláří i jeho likvidaci

V Praze se už rok nezačala stavět žádná nová kancelářská budova. I když někteří majitelé stávajících kanceláří jsou nyní ochotni přistoupit na flexibilní podmínky, co se týká velikosti prostor i doby nájmu, vysoké náklady na vybavení interiéru odrazují firmy od stěhování. Další peníze je stojí likvidace drahého vybavení, k níž se zavazují v nájemní smlouvě.

Přečíst článek
Strabag udržel zisk na předloňské úrovni

Zakázky pro stát podržely loňské hospodaření Strabagu

Veřejnému sektoru inflace nevadí, projekty státních infrastrukturálních investic běžely i v loňském, inflací poznamenaném roce. To stejné ale nejde tvrdit například o projektech bytové výstavy financovaných soukromým kapitálem. Developeři kvůli panující nejistotě na trhu projekty raději odkládali, stojí ve výroční zprávě společnosti Strabag, které se i za těchto komplikovaných podmínek podařilo udržet zisk na předloňské úrovni.

Přečíst článek
Reklama

News box

Účast v krajských a senátních volbách v regionech Česka značně kolísala, dnes po poledni ale většinou byla kolem 30 procent voličů. Vyplývá to z informací od představitelů obcí a krajů a od volebních komisí. Podle některých samospráv bude nižší než při minulých krajských volbách v roce 2020.
Po uzavření volebních místností bude zahájeno sčítání hlasů, ke kompletnímu sečtení by mělo dojít v noci na neděli, o vítězích v jednotlivých krajích však může být jasno už o několik hodin dříve.
Nejméně 17 lidí zahynulo při izraelském útoku na budovy školy ve městě Gaza, v níž se ukrývali Palestinci vysídlení v Pásmu Gazy kvůli válce. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na palestinskou civilní obranu. Izraelská armáda před tím oznámila, že cílem bylo velitelské stanoviště palestinského hnutí Hamás v budově bývalé školy.
Celá Opava, včetně zaplavených oblastí, má od dnešního dne znovu elektřinu. Dlouhodobý výpadek dodávky se týkal zhruba 18 tisíc lidí a 2000 nemovitostí. Uvedl to mluvčí opavského magistrátu Roman Konečný.
Účast v krajských a senátních volbách📫 dnes zatím kolísala od jednotek procent až třeba po 40 procent voličů. Například v Krnově postiženém v minulých dnech záplavami dorazila jen asi desetina voličů. Naopak v Opavě, kde jsou po povodních také velké problémy, dosahovala účast i 40 procent. 
Celá Opava, včetně zaplavených oblastí, má od dnešního dne znovu elektřinu💡. Dlouhodobý výpadek dodávky se týkal zhruba 18 tisíc a 2000 nemovitostí🏘. 
Izraelský páteční útok na předměstí Bejrútu zabil nejméně 31 lidí včetně tří dětí a sedmi žen, uvedlo dnes podle agentury Reuters libanonské ministerstvo zdravotnictví. Dalších 68 osob bylo při tom zraněno. Letecký✈ úder cílil na libanonské hnutí Hizballáh a zemřeli při něm i dva jeho vysoce postavení velitelé.
Moravskoslezský kraj je připravený pomoci lidem, kteří by měli problém přečkat po záplavách🌊 ve svém obydlí zimní období. K dispozici bude náhradní ubytování včetně bytů🏠, které už nabídl například Havířov na Karvinsku. 
Na jihu Čech přetrvává nejvyšší povodňový stupeň stále na Nežárce a Lužnici🌊. Jde o čtyři stanice, ale na všech hladina řek pomalu opadá. Třetí, což je nejvyšší povodňový stupeň, platí na Lužnici na dvou místech pod rybníkem Rožmberk. Jde o Klenovice a Bechyni na Táborsku.
Ve Spojených státech dnes více než šest týdnů před oficiálním termínem začalo hlasování v prezidentských volbách🏛. Ve třech státech se otevřely některé volební místnosti pro lidi, kteří chtěli svůj hlas odevzdat již nyní. Ve Virginii, Minnesotě a Jižní Dakotě jich k urnám dorazily stovky,
Reklama
Reklama
Doporučujeme