Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

V Brně pod Kraví horou vyrostou tři bytovky se zelenou střechou

Tři budovy s celkem 69 byty za 680 milionů postaví brněnská developerská společnost Domoplan v Žižkově ulici v Brně. Podobu projektu vtiskli architekti ze studia Kuba & Pilař. Hotovo má být na začátku roku 2025.

Přečíst článek

Německý Isolite přesune výrobu výfuků do průmyslového parku na Chomutovsku. Zaměstná až 300 lidí

Přečíst článek

Investice do průmyslových nemovitostí mírně klesly. Evropa je na tom hůř, Maďaři vyšli zcela naprázdno

Přečíst článek
Rezidence U Milosrdných nabídne 27 bytů k pronájmu.

FOTOGALERIE: Hned vedle Anežského kláštera se staví rezidence za stovky milionů

Přečíst článek
Budova České pošty v Jindřišské je na prodej

AKTUALIZOVÁNO: Podmínky prodeje pošty v Jindřišské se nelíbí Praze

Česká pošta může prodat budovu centrální pošty v Jindřišské. Má k tomu souhlas ministerstva vnitra. Součástí prodeje bude ale i podmínka nájemní smlouvy, aby v budově nadále působila pobočka České pošty. Jako první zprávu přinesly Seznam Zprávy. Prodej by poště, která se potácí v hluboké ztrátě, mohl podle dřívějších informací vynést miliardy.

Přečíst článek
Co zabíjí výkonnost britské ekonomiky? Množí se hlasy, že banky a hypotéky.

Co zabíjí výkonnost britské ekonomiky? Množí se hlasy, že banky a jejich posedlost hypotékami

Velká Británie se po odchodu z EU potácí v ekonomických potížích. Experti tvrdí, že rodiště průmyslové revoluce nutně potřebuje inovace. Jenže tomu podle kritiků stojí v cestě zásadní překážka: banky zatížené hypotékami, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Takto bude vypadat budova bývalého Interiéru v Říčanech.

Vyráběl se v ní i nábytek pro IKEA, teď se výšková budova v Říčanech promění na apartmány

Staronová výšková dominanta středočeských Říčan bude dokončena už příští rok. Rekonstrukce hrubé stavby budovy ze 70. let je už ale hotová.

Přečíst článek
Služebna technických služeb

Garáže, autodílna i byt. V Lysolajích si postavili výjimečnou služebnu technických služeb

Na první pohled budova s dřevěným štítem určitě nevypadá jako garáže, autodílna nebo sklad a kanceláře. V Lysolajích se totiž rozhodli, že základnu svých technických služeb postaví jinak, než bývá v Česku zvykem. S architekty.

Přečíst článek
Tomáš Kašpar v podcastu Realitní Club

Tomáš Kašpar: Majitelé psů by mohli platit vyšší kauci za nájemní bydlení

Moderní nájemní bydlení vypadá trochu jako v hotelu, říká Tomáš Kašpar, spoluzakladatel a viceprezident Asociace nájemního bydlení. Ta zastupuje vlastníky nájemních bytů, kterých nyní rychle přibývá.

Přečíst článek

Nájemní bydlení bude lepší a bude ho víc, říká spoluzakladatel Asociace nájemního bydlení

Nájemní bydlení je od doby, kdy před rokem zavedla Česká národní banka přísné regulace v poskytování hypoték, klíčové téma českého rezidenčního trhu. Jiným slovy, většina Čechů musela zapomenout na sen o vlastním bydlení a nájem se pro ně stal jedinou variantou. Do nájemního bydlení se proto pouští čím dál víc skupin či investorů. Například Česká spořitelna začala budovat své portfolio nájemních bytů. Taktéž pojišťovna Kooperativa, stejně jako spořitelna vlastněná rakouským kapitálem, začala nakupovat nájemní byty.

Přečíst článek
Moravská galerie v Brně

FOTOGALERIE: Jak se Brno dostalo na designovou mapu Evropy

Postavili ji v Brně na konci 19. století a pak ji dvakrát rekonstruovali. Nepříliš citlivě. Navíc budova Uměleckoprůmyslového muzea nestačila pojmout narůstající množství exponátů. Díky citlivým zásahům hned několika předních architektů, designérů a umělců se ale nyní dostala na pomyslnou designovou mapu Evropy.

Přečíst článek
Nevídaný obrat na rezidenčním trhu. V krizi ožil zájem o větší byty

Nevídaný obrat na rezidenčním trhu. V krizi ožil zájem o větší rodinné byty

Trh s bydlením má do celkového oživení ještě daleko, přesto v některých segmentech poptávka letos nabírá na síle. Po letech, kdy se tvořily fronty na malometrážní investiční byty, jdou nyní na odbyt hlavně větší rodinné byty, zpravidla na dobrých adresách. Mezi kupujícími totiž kvůli vysokým sazbám hypoték převažují zákazníci s vlastní hotovostí, kteří si pořizují nemovitosti pro vlastní bydlení.

Přečíst článek
Americké líbánky s portugalskými zlatými vízy končí. Digitální nomádi se houfně vracejí do Států

Zlatá víza skončila, Američané jdou z Portugalska domů

V posledních třech letech bylo Portugalsko zemí zaslíbenou pro americké expaty. Romanci je však konec, napsala agentura Bloomberg. Důvodem je únorové zrušení udělování zlatých víz pro zahraniční experty i prudký růst cen nemovitostí a nájmů.

Přečíst článek
Developerský projekt Tři dvory

Kousek od Brna se bude stavět miliardový projekt. Nabídne hlavně bydlení pro mladé

Developerský projekt na místě bývalého královského mlýna u Brna má nového majitele. Multifunkční areál s tržní hodnotou jedné miliardy vlastní investiční skupina DRFG.

Přečíst článek
Reklama

News box

Dosavadní senátor Pavel Fischer (za TOP 09) byl podle propočtu ČTK zvolen v senátním obvodu Praha 12 již v prvním kole. Získal 53 procent hlasů. Do Senátu se tak nedostane jeho soupeř a bývalý poslanec Boris Šťastný (Motoristé sobě a ANO) se ziskem 26,5 procenta.
Ruský útok na ukrajinský Kryvyj Rih si v noci na dnešek vyžádal tři oběti, včetně jednoho dítěte, uvedl server The Kyiv Independent. Agentura TASS zase s odvoláním na ruské ministerstvo obrany napsala, že Rusko nad svým územím zničilo přes 100 dronů. Ukrajinská armáda podle agentury Ukrinform zničila dva velké vojenské sklady v Rusku.
Na Jesenicko se dnes vydala pomoci s následky povodní tisícovka dobrovolníků registrovaných u neziskových organizací. Například z Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO) vyslali na pomoc do pěti obcí zasažených v nejsevernějším cípu okresu 460 lidí, přes Dobrovolnické centrum Univerzity Palackého  v terénu pomáhá kolem 140 lidí, jde především o studenty vysokých škol z Olomouce, ale i z celé republiky.
Účast v krajských a senátních volbách v regionech Česka značně kolísala, dnes po poledni ale většinou byla kolem 30 procent voličů. Vyplývá to z informací od představitelů obcí a krajů a od volebních komisí. Podle některých samospráv bude nižší než při minulých krajských volbách v roce 2020.
Po uzavření volebních místností bude zahájeno sčítání hlasů, ke kompletnímu sečtení by mělo dojít v noci na neděli, o vítězích v jednotlivých krajích však může být jasno už o několik hodin dříve.
Nejméně 17 lidí zahynulo při izraelském útoku na budovy školy ve městě Gaza, v níž se ukrývali Palestinci vysídlení v Pásmu Gazy kvůli válce. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na palestinskou civilní obranu. Izraelská armáda před tím oznámila, že cílem bylo velitelské stanoviště palestinského hnutí Hamás v budově bývalé školy.
Celá Opava, včetně zaplavených oblastí, má od dnešního dne znovu elektřinu. Dlouhodobý výpadek dodávky se týkal zhruba 18 tisíc lidí a 2000 nemovitostí. Uvedl to mluvčí opavského magistrátu Roman Konečný.
Účast v krajských a senátních volbách📫 dnes zatím kolísala od jednotek procent až třeba po 40 procent voličů. Například v Krnově postiženém v minulých dnech záplavami dorazila jen asi desetina voličů. Naopak v Opavě, kde jsou po povodních také velké problémy, dosahovala účast i 40 procent. 
Celá Opava, včetně zaplavených oblastí, má od dnešního dne znovu elektřinu💡. Dlouhodobý výpadek dodávky se týkal zhruba 18 tisíc a 2000 nemovitostí🏘. 
Izraelský páteční útok na předměstí Bejrútu zabil nejméně 31 lidí včetně tří dětí a sedmi žen, uvedlo dnes podle agentury Reuters libanonské ministerstvo zdravotnictví. Dalších 68 osob bylo při tom zraněno. Letecký✈ úder cílil na libanonské hnutí Hizballáh a zemřeli při něm i dva jeho vysoce postavení velitelé.
Reklama
Reklama
Doporučujeme