Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Praha se stává vlastníkem cenných pozemků u meandrů Botiče v Hostivaři.

Na pozemek u Botiče si brousili zuby developeři, koupila ho Praha. Stavět na něm nebude

Orná půda u Botiče v Hostivaři se má v budoucnu proměnit na relaxační zónu. Praha koupila pozemek za téměř osm milionů korun.

Přečíst článek
"Mrtvé" území bývalé kladenské Poldi se probouzí. Panattoni s RSJ začaly se stavbou dvou moderních hal pro 2000 lidí

"Mrtvé" území bývalé kladenské Poldi se probouzí. Panattoni s RSJ začaly se stavbou dvou moderních hal pro 2000 lidí

Přečíst článek
Nervozita na realitním trhu stoupá. Polovina korporací chce kvůli práci z domova snižovat plochy kanceláří

Nervozita na realitním trhu stoupá. Polovina korporací chce kvůli práci z domova snižovat plochy kanceláří

Přečíst článek
Riegrovy sady leží v Praze na Vinohradech. Jde o městský park o rozloze asi 11 hektarů.

FOTOGALERIE: V Česku se staví skvělá architektura, která dobývá i prestižní mezinárodní soutěže

Revitalizace v Riegrových sadech, kterou inicioval architekt Petr Janda, a rekonstrukce holešovické Kabelovny studia B² Architecture zaujaly porotu architektonické soutěže A+Awards.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Stavební výroba dál klesá. U nové výstavby bytů je propad až čtvrtinový

Stavební produkce v dubnu meziročně klesla o 6,4 procenta. Stavební úřady vydaly o 10,9 procenta stavebních povolení méně, ale orientační hodnota těchto povolení vzrostla o 14,1 procenta. Meziročně bylo zahájeno o čtvrtinu bytů méně. Průmyslová výroba v Česku v dubnu zpomalila meziroční růst na 1,2 procenta po březnovém revidovaném zvýšení o 2,9 procenta, informoval Český statistický úřad (ČSÚ).

Přečíst článek

Bydlet na pár metrech se společnou kuchyní? Není to ubytovna, ale "coliving" a jde to do Česka

Sociální bydlení ani ubytovna to není. Naopak - bydlení v hotelových pokojích má být dokonce dražší než běžný pronájem.

Přečíst článek

Axa se svezla na boomu investic do alternativních nemovitostí. Koupila pozemek s filmovým studiem ve Francii

Společnost Axa Investment Managers, která je realitní divizí francouzské pojišťovny Axa, koupila od developerské společnosti Nexity pozemek nedaleko Paříže, na kterém se nachází jedno z největších filmových studií ve Francii. Je to první transakce firmy v rychle rostoucím odvětví filmové a seriálové produkce.

Přečíst článek
Dopravní zácpy v Praze jsou dílem příčinou nedostupného bydlení v metropoli

Jiří Vančura: Zmírnění jednoho ukazatele rezidenčnímu trhu nepomůže

Česká národní banka (ČNB) od července 2023 zmírní jedno z pravidel pro poskytování hypoték. Jmenovitě jde o limit výše splátek k čistému měsíčnímu příjmu, tzv. ukazatel DSTI. Samotné „změkčení“ jednoho z parametrů pro žadatele o hypotéky trhu však nejspíše výrazněji nepomůže, přestože jde o zásadní parametr, který mnohým blokoval šanci na získání hypotéky, míní šéf nemovitostního financování Trinity Bank Jiří Vančura.

Přečíst článek
Majitel zboural krkonošskou boudu Dvoračky na úpatí Lysé hory.

Krkonošská chata Dvoračky šla po sto letech k zemi. Majitel postaví kopii

Majitel zboural krkonošskou boudu Dvoračky na úpatí Lysé hory. Původně plánoval menší stavební úpravy, ale při nich zjistil, že statiku celého objektu narušila dřevomorka. Nová bouda, která by měla být zvenčí téměř identickou kopií té původní, by na místě měla stát za dva roky. Uvedla to televize Nova.

Přečíst článek
Jan Holna, spolumajitel architektonického studia DAM

Architekt Jan Holna: Praha trpí tím, že není zdravě zahuštěná

Praha není zdravým způsobem zahuštěná. A trpí kvůli tomu, říká architekt Jan Holna, spolumajitel architektonického studia DAM. Hlavní město má spoustu satelitů, ze kterých jezdí každé ráno a večer spousta lidí do města za prací. Tvoří dopravní zácpy, zahušťují dopravu a otravují vzduch zplodinami ze svých aut.

Přečíst článek
Jan Holna, spolumajitel architektonického studia DAM

Nejlepší je stavět nové domy, ne rekonstruovat. Ale Češi si rádi drží staré věci, říká architekt Holna

Třeba v Holandsku, ale i jinde, je obrovské chtění postavit něco nového, říká Jan Holna, spolumajitel architektonického studia DAM. Jeho studio, které na českém trhu působí už třicet let, se podílelo na desítkách významných stavebních projektů. Mimo jiné vymysleli výškovou budovu ve spodní části Václavského náměstí zvanou Palác Euro. Se zlatým čtyřstranným vrcholem, naproti paláci Koruna. V DAM vytvořili i návrh výrazné, zvlněné budovy v pražském Karlíně, kde sídlí centrála pojišťovny Kooperativa.

Přečíst článek
Požár v jednom z největších bezdomoveckých táborů v Kalifornii ve Wood Street u Oaklandu přiměl tamní vládu tábor vyklidit.

Kalifornie, bohatá země drahých realit, utratila miliardy na boj s bezdomovectvím. Zbytečně

Kalifornie tvoří 12 procent populace USA, počet bezdomovců ale polovinu. Důvodem jsou extrémně drahé reality i nájmy. Kalifornská vláda proto v posledních čtyřech letech na řešení problému bezdomovectví utratila 17 miliard dolarů (asi 374 miliard korun). Po požáru jednoho z největších táborů lidí bez domova ve Wood Street u Oaklandu se ukazuje, že zbytečně, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Módní návrhář Tommy Hilfiger prodal svůj dům v Palm Beach na Floridě za 41,4 milionu dolarů.

Tommy Hilfiger jako zdatný realitní investor. Po půl roce prodal dům za miliardu, vydělal sto milionů

Kultovní módní návrhář Tommy Hilfiger je nejen zdatný v módním byznysu, ale i v tom realitním. Ani ne po půl roce prodal své luxusní sídlo v Palm Beach na Floridě za 41,4 milionu dolarů (asi 910 milionů korun), tedy o 4,5 milionu dolarů (99 milionů korun) více, než za něj v lednu zaplatil, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Reklama

News box

Krajské volby v Kraji Vysočina podle propočtu ČTK vyhraje ANO. Na Vysočině má zatím 34,45 procenta hlasů a podle propočtu ČTK by mohlo získat 18 mandátů ze 45. V roce 2020 získalo deset mandátů. Na druhém místě bude pravděpodobně koalice Společně se Starosty pro občany s 21,88 procenta. Volební účast je zatím 36,56 procenta. Vyplývá to z dosavadních výsledků sčítání krajských voleb na www.volby.cz.
Do druhého kola senátních voleb v obvodu Praha 8 postoupila místostarostka této městské části Vladimíra Ludková (ODS). Za týden se utká s letňanským starostou Zdeňkem Kučerou (ANO). Ludková má nyní 25,14 procenta hlasů, druhý Kučera má 23,26 procenta hlasů. Dosavadní senátor Lukáš Wagenknecht (za Piráty) tak svůj mandát neobhájil. Voleb se zúčastnilo přibližně 28,57 procenta voličů, o hlasy usilovalo osm kandidátů.
Krajské volby v Jihočeském kraji podle propočtu ČTK vyhraje ODS. Zatím má 45,7 procenta hlasů. Na druhém místě bude pravděpodobně ANO s 25,5 procenta. Volební účast je zatím 35,95 procenta. Vyplývá to z dosavadních výsledků sčítání krajských voleb na www.volby.cz.
Dosavadní senátor Pavel Fischer (za TOP 09) byl podle propočtu ČTK zvolen v senátním obvodu Praha 12 již v prvním kole. Získal 53 procent hlasů. Do Senátu se tak nedostane jeho soupeř a bývalý poslanec Boris Šťastný (Motoristé sobě a ANO) se ziskem 26,5 procenta.
Ruský útok na ukrajinský Kryvyj Rih si v noci na dnešek vyžádal tři oběti, včetně jednoho dítěte, uvedl server The Kyiv Independent. Agentura TASS zase s odvoláním na ruské ministerstvo obrany napsala, že Rusko nad svým územím zničilo přes 100 dronů. Ukrajinská armáda podle agentury Ukrinform zničila dva velké vojenské sklady v Rusku.
Na Jesenicko se dnes vydala pomoci s následky povodní tisícovka dobrovolníků registrovaných u neziskových organizací. Například z Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO) vyslali na pomoc do pěti obcí zasažených v nejsevernějším cípu okresu 460 lidí, přes Dobrovolnické centrum Univerzity Palackého  v terénu pomáhá kolem 140 lidí, jde především o studenty vysokých škol z Olomouce, ale i z celé republiky.
Účast v krajských a senátních volbách v regionech Česka značně kolísala, dnes po poledni ale většinou byla kolem 30 procent voličů. Vyplývá to z informací od představitelů obcí a krajů a od volebních komisí. Podle některých samospráv bude nižší než při minulých krajských volbách v roce 2020.
Po uzavření volebních místností bude zahájeno sčítání hlasů, ke kompletnímu sečtení by mělo dojít v noci na neděli, o vítězích v jednotlivých krajích však může být jasno už o několik hodin dříve.
Nejméně 17 lidí zahynulo při izraelském útoku na budovy školy ve městě Gaza, v níž se ukrývali Palestinci vysídlení v Pásmu Gazy kvůli válce. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na palestinskou civilní obranu. Izraelská armáda před tím oznámila, že cílem bylo velitelské stanoviště palestinského hnutí Hamás v budově bývalé školy.
Celá Opava, včetně zaplavených oblastí, má od dnešního dne znovu elektřinu. Dlouhodobý výpadek dodávky se týkal zhruba 18 tisíc lidí a 2000 nemovitostí. Uvedl to mluvčí opavského magistrátu Roman Konečný.
Reklama
Reklama
Doporučujeme