Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

V brněnském „bronxu“ postavili levné byty. I přes mrzký rozpočet vznikla zajímavá stavba

V brněnském „bronxu“ postavili levné byty. I přes mrzký rozpočet vznikla zajímavá stavba

Brno si nechalo postavit dostupné byty za 40 milionů ve čtvrti nechvalně známé jako brněnský „bronx“. Dům má sedm podlaží, garáže se zelenou střechu a stromy v atriu. Budovu, která doplnila proluku v centru moravské metropole, projektovali architekti z ateliéru CL3.

Přečíst článek

Přesun talentů z Hongkongu do Singapuru je znát. Nikde jinde v Asii lidé nebydlí dráž

Přečíst článek
Čeští architekti A8000 navrhli celoroční turistické středisko v Novém Skotsku.

Češi dobývají Kanadu. Postaví tam stezku v korunách stromů i lanovku končící v oceánu

Přečíst článek
David Krajný, šéf Remaxu

Majitel Remaxu David Krajný: Nastává revoluce v prodeji bytů

Majitel největší české realitní společnosti RE/MAX David Krajný pokračuje v rozšiřování byznysu. Nově získal poloviční podíl ve společnosti, která má licenci na síť realitních kanceláří na Ukrajině. V současnosti vede Krajný více než 220 franšízových realitních kanceláří v Česku a na Slovensku. Krajný poskytl Newstreamu rozhovor pro jarní číslo magazínu Realitní Club.

Přečíst článek
Moderní architektura pro Dejvice. Podívejte se, jak má vypadat dostavba Vítězného náměstí

Moderní architektura pro Dejvice. Podívejte se, jak má vypadat dostavba Vítězného náměstí

Praha ukázala návrhy finalistů soutěže na dostavbu Vítězného náměstí . Nová zástavba takzvaného 4. kvadrantu vyroste v režii trojice developerů Penta Real Estate, Kaprain Group a Sekyra Group.

Přečíst článek
Jeden z projektů SBB

Švédský realitní gigant SBB zvažuje prodej. Nemá na splácení dluhu

Švédský nemovitostní gigant SBB se otřásá v základech. Doplácí na prudce rostoucí zadlužení z minulých let.  Akcie firmy s portfoliem nájemních bytů a komerčních nemovitostí o celkové  hodnotě 13 miliard dolarů, tedy zhruba 290 miliard korun, spadly o více než 90 procent oproti vrcholu v roce 2021. Představenstvo nyní uvedlo, že zvažuje prodej jednotlivých divizí, specifických aktiv, nebo dokonce celé firmy.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s generálním ředitelem Panattoni Pavlem Sovičkou

Česko ztrácí dech. Poláci industrializují ve velkém, říká šéf Panattoni

I kvůli neřešenému územnímu plánováni se development průmyslových nemovitostí potýká s obtížemi. Česko tak pomalu ztrácí konkurenceschopnost, pomalu ho válcují Polsko i Slovensko. Co by potřebovalo změnit tuzemsko, aby dokázalo přitáhnout miliardové investice? A proč jsou potřeba další průmyslové areály? Poslechněte si další díl podcastu Realitní Club s generálním ředitelem společnosti Panattoni Pavlem Sovičkou.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s generálním ředitelem Panattoni Pavlem Sovičkou

Sovička z Panattoni: Investice Česko čím dál častěji míjí, i kvůli zdlouhavému povolování

Development průmyslových hal je specifickým segmentem realitního trhu, který ani v době, kdy spotřeba Čechů klesá, rozhodně nezamrzl. Poptávku po výstavbě táhne nyní především průmysl a výroba, nikoliv e-commerce. Jak se v Česku staví průmyslové areály a zda jsou vůbec potřeba jsme si povídali s generálním ředitelem společnosti Panattoni Pavlem Sovičkou.

Přečíst článek
Dálnice D35 mezi Časy a Ostrovem, 22. prosince 2022, Ostrov na Chrudimsku.

Jan Šebesta: Návrh stavebního zákona je krokem zpět. Výstavbě dálnic ale pomůže

Už víc než rok pracuje současná vláda na novele stavebního zákona. Tu původně připravila minulá vláda Andreje Babiše. Nyní ji má na starost ministerstvo pro místní rozvoj pod vedením šéfa Pirátů Ivana Bartoše. Rekodifikace zatím spíš vyvolala kritiku odborné veřejnosti. „Je to trošku krok zpátky, je to pravda. Na druhou stranu přináší rekodifikace digitalizaci, speciální úřad, který bude povolovat speciální stavby,“ přibližuje Jan Šebesta, expert na stavební právo ze Svazu průmyslu a dopravy.

Přečíst článek
Vinařství Neužil uprostřed centra Znojma navrhli architekti ze studia ORA.

Umí Češi pít jen pivo? Ne, produkují i skvělé víno a vinařství jsou čím dál tím hezčí

Národ pivařů? Nikoliv. V tuzemsku se produkuje i skvělé víno. Navíc vinařské domy jsou čím dál "hezčí" a kromě degustace lákají i na skvělou architekturu.

Přečíst článek
Vila v Chorvatsku

Domek na pláži není jen pro bohaté, když se o něj umíte podělit

Apartmán u moře či v Alpách už není jen pro bohaté. Pro ty, kteří zrovna nedisponují volnými desítkami milionů, je tu podílové spoluvlastnictví. Do Česka tento model nově přináší platforma Tuseca.

Přečíst článek
Nová zeď hřbitova se poněkud nepovedla

AKTUALIZOVÁNO: Takhle vypadá šlendrián. Praha nechala za miliony postavit zeď, která shnila

Malostranský hřbitov v Košířích je jeden z nejkrásnějších hřbitovů v Praze. Jeho nová zeď se ale rozpadá a hnije. Kolaudovaná byla přitom v roce 2015. Viník? Kdo ví. Utopily se tam přitom desítky milionů korun.

Přečíst článek
Rohan Business Centre změnilo majitele. Za 31 milionu eur ho koupil Fio realitní fond

Rohan Business Centre změnilo majitele. Za 31 milionů eur ho koupil Fio realitní fond

Fond Reico ČS Nemovitostní se dohodl na prodeji kancelářské budovy Rohan Business Centre v pražském Karlíně. Koupil ji fond kolektivního investování Fio realitní fond. Hodnota transakce činí 31,3 milionu eur, tedy přibližně 740 milionů korun. Reico ČS to uvedla na svém webu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Osminásobný vítěz Velké pardubické žokej Josef Váňa se zřejmě stane poslancem za hnutí ANO. V dolní komoře Parlamentu by měl nahradit Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO), která  byla zvolena v prvním kole voleb do Senátu za Sokolovsko a poslanecký mandát jí tím automaticky zanikne.
Hnutí ANO je připraveno začít po vítězství ve volbách ve Středočeském kraji začít vyjednávat s koalicí Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) či s jejími jednotlivými stranami o vytvoření krajské vlády. Na tiskové konferenci to řekl první místopředseda hnutí Karel Havlíček
Republikové předsednictvo Pirátů dalo na základě výsledků voleb k dispozici své funkce, rozhodovat bude celostátní fórum strany. Uvedl to předseda strany a vicepremiér Ivan Bartoš. Výsledky v krajských a senátních volbách označil za velmi špatné, odmítl je ale spojovat s dalším vládním angažmá Pirátů. Připustil, že na volby mohly mít vliv i problémy s digitalizovaným stavebním řízením v gesci jeho ministerstva pro místní rozvoj.
Svoboda a přímá demokracie v krajských volbách posílila. Získala 41 mandátů, o šest více než měla doposud. Místo devíti krajů má nyní zastoupení ve 12. Podle předsedy hnutí Tomia Okamury je to úspěch, cílem ve volbách bylo navýšit počet zastupitelů a mít zastoupení ve větším počtu krajů, což se podle něj podařilo. 
V Bohumíně na Karvinsku se už podařilo obnovit dodávky elektřiny téměř do všech domácností. Problémem pro město ale zůstává teplo a teplá voda. Obnova dodávek může trvat několik týdnů
Do druhého kola senátních voleb v obvodu Břeclav postoupili bývalý policista a nyní šéf hnutí Přísaha Róbert Šlachta s poslancem Miloslavem Janulíkem (ANO). Šlachta získal 24,74 procenta hlasů, druhý Janulík má 22,54 procenta hlasů. Dosavadní senátor Rostislav Koštial (ODS) tak svůj mandát neobhájil. Voleb se zúčastnilo 33 procent voličů, o hlasy usilovalo devět kandidátů.
V prvním volebním kole byli letos senátory zvoleni nejméně čtyři kandidáti, což je nejvíce v historii obměn třetiny členů horní parlamentní komory. Stejného úspěchu by mohli dosáhnout ještě další dva adepti, kteří měli po sečtení hlasů z 95 procent okrsků šanci na zisk nadpoloviční většiny hlasů.
V krajských volbách zatím vítězí ANO. Naopak Piráti ztrácejí zastupitele téměř ve všech krajích, kromě Plzeňského, kde je voliči do krajského zastupitelstva ještě poslali.
Moravskoslezský kraj vyhlásil zákaz vstupu do oblastí, které byly nejvíce zasaženy velkou vodou. V těchto místech hrozí nebezpečí. Uvedla to Miroslava Chlebounová z tiskového oddělení hejtmanství. Výjimku mají například hasiči, policisté, záchranáři a registrovaní dobrovolníci.
V senátním obvodu Vsetín zvítězil podle propočtů ČTK již v prvním kole dosavadní senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL). Senátorem se tak stal již počtvrté. Po sečtení téměř 79 procent okrsků vedl s více než 55 procenty hlasů. Na druhém místě skončila Yvona Wojaczková (ANO, třetí je kandidát SPD a Trikolory Robert Hampl.
Reklama
Reklama
Doporučujeme