Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Interiér restaurace Werk navrhlo architektonické studio Beef.

Jak se mají rekonstruovat industriální památky? Třeba jako v Bratislavě

Poslední prostor Jurkovičovy teplárny, vlaštovky moderní architektury na Slovensku, získal novou podobu. Interiér restaurace s názvem Werk plynule navazuje na industriální minulost celého objektu.

Přečíst článek
Paříž ztrácí obyvatele, ceny nemovitostí klesají.

Paříž ztrácí obyvatele, ceny nemovitostí klesají. Metr čtvereční klesl pod hranici deseti tisíc eur

Přečíst článek

Brusel chce zarazit obchodování se zlatými vízy. Cesta Číňanů k občanství v EU vede skrz nemovitosti

Přečíst článek
Skupině Creditas miliardáře Hubáčka raketově vzrostl zisk, hlavně díky financím a energetice

Skupině Creditas miliardáře Hubáčka raketově vzrostl zisk, hlavně díky financím a energetice

Přečíst článek
Do nájemního bydlení vstupuje Kooperativa. Kupuje byty na pražském Opatově

Do nájemního bydlení vstupuje Kooperativa. Kupuje byty na pražském Opatově

Mezi velké investory, kteří nakupují nájemní bydlení, se zapojuje pojišťovna Kooperativa. Prvním projektem, do kterého investuje, je Residence Opatov. Tento projekt, který buduje společnost Sekyra Group, sestává ze tří bytových domů s celkem 300 byty. Kooperativa kupuje část těchto bytů, druhou část si podle informací newstream.cz v rámci společnosti Dostupné bydlení České spořitelny pořizuje banka jako svůj druhý pražský projekt.

Přečíst článek
David Krajný

Podnikatel David Krajný přebírá stoprocentní podíl v RE/MAX Slovensko

Majitel sítě tuzemských realitních kanceláří RE/MAX David Krajný převzal 100procentní podíl stejnojmenné sítě na Slovensku. Výši akvizice nechtělo vedení společnosti zveřejnit.

Přečíst článek
Nové sdílené kanceláře Fleksi na pražské Brumlovce

Passerinvest vstupuje razantně na trh pražského coworkingu. Od května bude mít 10 procent trhu

Stále výraznějším hráčem na poli pražského coworkingu se v poslední době stává i společnost Passerinvest Group. Prostory pro sdílené kanceláře buduje postupně, a to ve své domovské lokalitě na pražské Brumlovce. Koncem května by zde měla mít přes 10 tisíc metrů čtverečních sdílených kanceláří. Do dalších lokalit vyjma svých budov se prý ale zatím určitě nechystá. Už teď byly investice do nových Fleksi kanceláří podle majitele společnosti Radima Passera enormní. 

Přečíst článek
Hříšné ostrovy na Amerických Panenských ostrovech z Epsteinovy pozůstalosti koupil miliardář Deckoff. Dostal obří slevu

Hříšné ostrovy z Epsteinovy pozůstalosti koupil miliardář Deckoff. Dostal obří slevu

Miliardář Stephen Deckoff koupil dva soukromé ostrovy na Amerických Panenských ostrovech, které dříve vlastnil již zesnulý sexuální delikvent a finančník Jeffrey Epstein. Jako první zprávu přinesl americký Forbes.

Přečíst článek
Rodinný dům, ilustrační foto

Boris Tomčiak: Českým realitním fondům propadnou výnosy. Katastrofa jako v USA to ale není

Čeští developeři se ani v nedávných dobách hojnosti nepouštěli do masivní výstavby, což je dnes ušetřilo řady problémů. „Největší stavitelé bytů byli opatrní a jejich zásoba nových volných bytů není vysoká,“ říká Boris Tomčiak ze společnosti Finlord. „I to je důvod, proč ceny novostaveb rostou,“ dodává. Podle Tomčiaka se díky rostoucím příjmům domácností brzy obnoví zájem o nemovitosti. Vysokým úrokům hypoték navzdory.

Přečíst článek
Architekt Josef Pleskot

Josef Pleskot: Pražský hrad je prázdnou nádobou, měl by se do ní konečné vlít ambiciózní obsah

Jméno architekta Josefa Pleskota přitahuje zájem odborníků i široké veřejnosti. Na jeho výstavu Města v Muzeu Kampa přišlo nebývalé množství lidí. Ještě výrazněji se do povědomí české veřejnosti vepsal, když ho nově zvolený prezident Petr Pavel označil jako možného budoucího architekta areálu Pražského hradu.

Přečíst článek
panelák, Jižní Město

Malí investoři suplují stát. Drží přes 200 tisíc bytů na pronájem

Trh nájemního bydlení táhnou soukromí investoři. Jak vyplývá z aktuální analýzy společnosti Dataligence a Asociace nájemního bydlení, nejvíce bytů ke komerčnímu pronájmu drží fyzické osoby.

Přečíst článek
Nabídkové ceny bydlení na Slovensku klesly druhý kvartál za sebou

Ceny bytů a domů na Slovensku padají druhý kvartál za sebou

Nabídkové ceny bytů a domů na Slovensku se v prvním letošním čtvrtletí snížily mezikvartálně o 3,9 procenta. Klesly tak druhý kvartál v řadě a v průměru byly nejnižší za poslední zhruba rok. Vyplývá to z údajů slovenské centrální banky (NBS).

Přečíst článek
"Táta hypoték" Jan Sadil v podcastu Realitní Club.

Jan Sadil: Kdo chce získat hypotéku na byt, musí vydělávat sto tisíc korun čistého

Pokud budeme počítat cenu průměrného, spíš menšího nového bytu v Praze sedm nebo osm milionů korun, tak potřebujete na jeho pořízení milion a půl vlastních peněz. A měsíční splátka bude kolem padesáti tisíc korun, říká Jan Sadil, bývalý člen představenstva ČSOB, který se hypotékám věnoval téměř celý profesní život. Třináct let řídil Hypoteční banku, letos v únoru ovšem „převlékl dres“ a nyní řídí developerskou společnost JRD. Čísla kolem hypoték však pořád v hlavě má.

Přečíst článek
"Táta hypoték" Jan Sadil v podcastu Realitní Club.

Jan Sadil: Před čtvrt stoletím nikdo hypotéky neuměl. Půjčka se často řešila až na centrále banky

Rok 1995 byl začátkem hypotečního byznysu v Česku. „Poskytly se první hypotéky, dolaďovala se legislativa,“ říká v podcastu Realitní Club Jan Sadil, který u tohoto začátku nejen stál. On ho tvořil. I když okolnosti vzniku českého hypotečního trhu působí po téměř třiceti letech možná až poněkud komicky.

Přečíst článek
Reklama

News box

Osminásobný vítěz Velké pardubické žokej Josef Váňa se zřejmě stane poslancem za hnutí ANO. V dolní komoře Parlamentu by měl nahradit Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO), která  byla zvolena v prvním kole voleb do Senátu za Sokolovsko a poslanecký mandát jí tím automaticky zanikne.
Hnutí ANO je připraveno začít po vítězství ve volbách ve Středočeském kraji začít vyjednávat s koalicí Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) či s jejími jednotlivými stranami o vytvoření krajské vlády. Na tiskové konferenci to řekl první místopředseda hnutí Karel Havlíček
Republikové předsednictvo Pirátů dalo na základě výsledků voleb k dispozici své funkce, rozhodovat bude celostátní fórum strany. Uvedl to předseda strany a vicepremiér Ivan Bartoš. Výsledky v krajských a senátních volbách označil za velmi špatné, odmítl je ale spojovat s dalším vládním angažmá Pirátů. Připustil, že na volby mohly mít vliv i problémy s digitalizovaným stavebním řízením v gesci jeho ministerstva pro místní rozvoj.
Svoboda a přímá demokracie v krajských volbách posílila. Získala 41 mandátů, o šest více než měla doposud. Místo devíti krajů má nyní zastoupení ve 12. Podle předsedy hnutí Tomia Okamury je to úspěch, cílem ve volbách bylo navýšit počet zastupitelů a mít zastoupení ve větším počtu krajů, což se podle něj podařilo. 
V Bohumíně na Karvinsku se už podařilo obnovit dodávky elektřiny téměř do všech domácností. Problémem pro město ale zůstává teplo a teplá voda. Obnova dodávek může trvat několik týdnů
Do druhého kola senátních voleb v obvodu Břeclav postoupili bývalý policista a nyní šéf hnutí Přísaha Róbert Šlachta s poslancem Miloslavem Janulíkem (ANO). Šlachta získal 24,74 procenta hlasů, druhý Janulík má 22,54 procenta hlasů. Dosavadní senátor Rostislav Koštial (ODS) tak svůj mandát neobhájil. Voleb se zúčastnilo 33 procent voličů, o hlasy usilovalo devět kandidátů.
V prvním volebním kole byli letos senátory zvoleni nejméně čtyři kandidáti, což je nejvíce v historii obměn třetiny členů horní parlamentní komory. Stejného úspěchu by mohli dosáhnout ještě další dva adepti, kteří měli po sečtení hlasů z 95 procent okrsků šanci na zisk nadpoloviční většiny hlasů.
V krajských volbách zatím vítězí ANO. Naopak Piráti ztrácejí zastupitele téměř ve všech krajích, kromě Plzeňského, kde je voliči do krajského zastupitelstva ještě poslali.
Moravskoslezský kraj vyhlásil zákaz vstupu do oblastí, které byly nejvíce zasaženy velkou vodou. V těchto místech hrozí nebezpečí. Uvedla to Miroslava Chlebounová z tiskového oddělení hejtmanství. Výjimku mají například hasiči, policisté, záchranáři a registrovaní dobrovolníci.
V senátním obvodu Vsetín zvítězil podle propočtů ČTK již v prvním kole dosavadní senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL). Senátorem se tak stal již počtvrté. Po sečtení téměř 79 procent okrsků vedl s více než 55 procenty hlasů. Na druhém místě skončila Yvona Wojaczková (ANO, třetí je kandidát SPD a Trikolory Robert Hampl.
Reklama
Reklama
Doporučujeme