Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Hypotéka se starou, nízkou sazbou? Jde to, ale jen někde a jen pro někoho

Rozvod nebo dědictví, to jsou nejčastější důvody, kdy banky svolí ke speciální variantě poskytování hypotéky. Nový dlužník získá úvěr za původních, o dost výhodnějších podmínek, než by dostal nyní. Říká se tomu převzetí hypotéky dlužníkem. Nový dlužník díky tomu ušetří i několik tisíců korun měsíčně oproti stávajícím sazbám. V tuto chvíli tento typ hypotéky nabízí v plném rozsahu jen čtveřice bank a jedna další částečně. Přečtěte si, které to jsou a za jakých podmínek převzetí hypotéky umožňují.

Přečíst článek

3+1 na Proseku, nebo luxusní vilu na Bali? Češi objevují bydlení v exotických končinách

Přečíst článek
Skupina Skanska zkolaudovala v prvním čtvrtletí 2023 kancelářský projekt PORT7 v blízkosti Nádraží Holešovice v Praze 7.

Milan Kilík z JLL: Levnější nájmy u kanceláří nebudou. Nájemci si ale přijdou na jiné benefity

Přečíst článek
Církev prokázala obchodního ducha. Díky dřevu loni vydělalo pražské arcibiskupství dvě stě milionů, letos sází i na byty

Byznysu církve se začalo dařit. Díky dřevu vydělala stamiliony, masivně investuje do realit

Arcibiskupství pražské se za rok 2022 dostalo do zisku 213 milionů korun. Vděčí za to efektivitě své lesní správy a nadprůměrným cenám dřeva. Významný výdaj pro arcibiskupství naopak loni byla finanční podpora farností v pražské arcidiecézi téměř 150 milionů korun. Uvedli to představitelé arcibiskupství, když představovali nové nájemní byty v Praze, do nichž arcibiskupství investuje.

Přečíst článek
Bytovou situaci plánuje změnit nebo ji aktuálně mění více než polovina Čechů.

Zájem Čechů o změnu bydlení poklesl, odrazuje současná ekonomická situace

Bytovou situaci plánuje změnit nebo ji aktuálně mění více než polovina Čechů, nejčastěji chtějí koupit nemovitost či rekonstruovat své stávající bydlení. Oproti loňskému roku ale zájem o změnu bydlení klesl o šest procentních bodů a zároveň přibylo těch, kteří zcela vylučují změnu bytové situace, a to ze 17 na 21 procent. Důvodem je přetrvávající náročná ekonomická situace. Vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos pro firmu Wienerberger.

Přečíst článek
Takto se promění soutok Vltavy a Berounky.

Na blátě u soutoku Berounky s Vltavou vznikne park 10krát větší než Stromovka

Soutok Vltavy a Berounky, dosud spíš neutěšená krajina, aspiruje na to stát se jedním z největších příměstských parků v Evropě. Navrhne ho mezinárodní tým složený ze španělských, francouzských a českých architektů.

Přečíst článek
Školka v Jablonci nad Nisou. Dostavbu z monolitického betonu navrhli architekti ze studia Mjölk.

Barevné, hravé a inspirující. Tak mají správě vypadat školky. Podívejte se, kde se to povedlo

Ne všechny školky vypadají stejně. Některé už na první pohled zaujmou svou hravostí, která inspiruje nejen dětskou duši. Podívejte se na výběr těch nejpovedenějších, které stojí v Česku.

Přečíst článek

Miliardový projekt na přeměnu brownfieldu v Praze 6 má zelenou

Areál továrny Aritma v Praze 6 se za čtyři miliardy promění na čtvrť s dvěma desítkami vila domů a novou školkou.

Přečíst článek
Petr Urbánek

Šéf Pražské developerské: Město nebude u svých bytů požadovat developerskou marži

První byty postavené městem by mohly být k dispozici za šest let. Bude jich několik stovek. Na větší městské projekty si Pražané budou muset ještě počkat. „Pokud bychom dnes hypoteticky říkali, že by už na všech byla razítka umožňující stavět, tak by bylo potřeba něco k 30 miliardám korun,“ říká Petr Urbánek, šéf Pražské developerské společnosti.

Přečíst článek
Vychází další číslo magazínu Realitní Club

Vychází nové číslo magazínu Realitní Club. Zachycuje dramatickou změnu na nemovitostním trhu

Stagnující i padající ceny nových i starých bytů, růst nájmů a výnosů. Hlavně toto se nyní píše o nemovitostním trhu v České republice. Skutečnost je ale mnohem komplikovanější, pestřejší. Nyní vychází druhé číslo úspěšného magazínu Realitní Club, který představuje dění v tuzemských nemovitostech nejkomplexněji na celém trhu.

Přečíst článek
Developerský projekt v benešovských kasárnách.

Ceny bytů v metropoli vyhání Pražany do menších měst

Pražský realitní trh se téměř nehýbe. V okolí metropole je naopak poměrně živo. Podle aktuálních dat MM Reality a Bezrealitky jsou tam prodeje nyní na trojnásobku oproti dlouhodobému průměru.

Přečíst článek
Čeká český kancelářský trh peklo jako v Americe? Experti soudí, že zatím ne

Čeká český kancelářský trh „pekelná bouře“ jako v Americe? Experti naopak čekají růst

Český trh komerčních nemovitostí za poslední rok výrazně zpomaluje. Tak jako ostatně řada dalších trhů po celém světě. Týdeník The Economist dokonce píše o americkém komerčním realitním trhu jako o místu “pekelné bouře”, kde se schyluje k velkému požáru, pokud už rovnou nehoří. Tuzemští experti to v Česku zatím tak špatně nevidí. Svůj díl na tom nepochybně mají prodeje, které se točí jen kolem „nekancelářských“ prostor. Investiční aktivita by tak měla prý vzrůst už letos, v druhé polovině roku.

Přečíst článek

Vychází nové číslo exkluzivního magazínu Realitní Club s Evou Le Peutrec a Josefem Pleskotem

Podstatou luxusu je pro mě kvalitní prostor, a ten se dá ovlivnit architektonickými prostředky, proporcemi, světlem, barevností, vnesenou náladou, pečlivostí provedení… A až na posledním místě drahými materiály a komponenty, říká architekt Josef Pleskot, který by se nyní s novým prezidentem republiky měl podílet na rozvoji areálu Pražského hradu. Exkluzivně se o své myšlenky podělil s newstream.cz, rozhovor s guru české architektury přinášíme v novém čísle prestižního magazínu Realitní Club, který právě vydáváme.

Přečíst článek
Reklama

News box

Osminásobný vítěz Velké pardubické žokej Josef Váňa se zřejmě stane poslancem za hnutí ANO. V dolní komoře Parlamentu by měl nahradit Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO), která  byla zvolena v prvním kole voleb do Senátu za Sokolovsko a poslanecký mandát jí tím automaticky zanikne.
Hnutí ANO je připraveno začít po vítězství ve volbách ve Středočeském kraji začít vyjednávat s koalicí Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) či s jejími jednotlivými stranami o vytvoření krajské vlády. Na tiskové konferenci to řekl první místopředseda hnutí Karel Havlíček
Republikové předsednictvo Pirátů dalo na základě výsledků voleb k dispozici své funkce, rozhodovat bude celostátní fórum strany. Uvedl to předseda strany a vicepremiér Ivan Bartoš. Výsledky v krajských a senátních volbách označil za velmi špatné, odmítl je ale spojovat s dalším vládním angažmá Pirátů. Připustil, že na volby mohly mít vliv i problémy s digitalizovaným stavebním řízením v gesci jeho ministerstva pro místní rozvoj.
Svoboda a přímá demokracie v krajských volbách posílila. Získala 41 mandátů, o šest více než měla doposud. Místo devíti krajů má nyní zastoupení ve 12. Podle předsedy hnutí Tomia Okamury je to úspěch, cílem ve volbách bylo navýšit počet zastupitelů a mít zastoupení ve větším počtu krajů, což se podle něj podařilo. 
V Bohumíně na Karvinsku se už podařilo obnovit dodávky elektřiny téměř do všech domácností. Problémem pro město ale zůstává teplo a teplá voda. Obnova dodávek může trvat několik týdnů
Do druhého kola senátních voleb v obvodu Břeclav postoupili bývalý policista a nyní šéf hnutí Přísaha Róbert Šlachta s poslancem Miloslavem Janulíkem (ANO). Šlachta získal 24,74 procenta hlasů, druhý Janulík má 22,54 procenta hlasů. Dosavadní senátor Rostislav Koštial (ODS) tak svůj mandát neobhájil. Voleb se zúčastnilo 33 procent voličů, o hlasy usilovalo devět kandidátů.
V prvním volebním kole byli letos senátory zvoleni nejméně čtyři kandidáti, což je nejvíce v historii obměn třetiny členů horní parlamentní komory. Stejného úspěchu by mohli dosáhnout ještě další dva adepti, kteří měli po sečtení hlasů z 95 procent okrsků šanci na zisk nadpoloviční většiny hlasů.
V krajských volbách zatím vítězí ANO. Naopak Piráti ztrácejí zastupitele téměř ve všech krajích, kromě Plzeňského, kde je voliči do krajského zastupitelstva ještě poslali.
Moravskoslezský kraj vyhlásil zákaz vstupu do oblastí, které byly nejvíce zasaženy velkou vodou. V těchto místech hrozí nebezpečí. Uvedla to Miroslava Chlebounová z tiskového oddělení hejtmanství. Výjimku mají například hasiči, policisté, záchranáři a registrovaní dobrovolníci.
V senátním obvodu Vsetín zvítězil podle propočtů ČTK již v prvním kole dosavadní senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL). Senátorem se tak stal již počtvrté. Po sečtení téměř 79 procent okrsků vedl s více než 55 procenty hlasů. Na druhém místě skončila Yvona Wojaczková (ANO, třetí je kandidát SPD a Trikolory Robert Hampl.
Reklama
Reklama
Doporučujeme