Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Tiny House: průvodce krajinou minimalistického bydlení, se svolením

Řešení bytové krize nepřináší. I tak Češi podléhají trendu mini domků, říká propagátor architektury

Tiny Houses jsou speciální architektonickou disciplínou i zajímavou alternativou bydlení. I když bydlení ve dvou na 25 metrech čtverečních není pro každého. „Je vám padesát, bydlíte v domě nebo bytě, děti odrůstají. A vám se prostě už nechce uklízet, vytápět a servisovat rozlehlý byt nebo dům. Chcete odejít z města, soustředit se na jiné věci než je čím dál náročnější provoz vlastního bydlení,“ přibližuje v rozhovoru výhody minimalistických domků Radek Váňa, autor knihy Tiny House: průvodce krajinou minimalistického bydlení.

Přečíst článek
Dům v Hlubočepech

Původně měl být dům v Hlubočepích větší, kvůli rozpočtu ho ale osekali. A vypadá to skvěle

Přečíst článek

David Musil z Upvestu: Investujeme stovky milionů do retailových parků či kanceláří

Přečíst článek
Lukáš Kovanda: Bez velké krize byty moc nezlevní. Dostupnější bydlení by umožnila stavba „mrakodrapů“, které však brání památkáři (na snímku brněnský N Tower)

Lukáš Kovanda: Bez velké krize byty nezlevní. Dostupné byty by umožnila výstavba mrakodrapů, které brání památkáři

Přečíst článek
Byty a domy v Česku zlevňují už víc než rok. Ale pozor, velcí developeři se dosud tvářili, že se jich tento vývoj netýká.

Dalibor Martínek: Bod zlomu. Velcí developeři udělali, co nikdo nečekal. Začali zlevňovat, ale snaží se to maskovat

Byty a domy v Česku zlevňují už víc než rok. Všude se o tom píše. Ale pozor, velcí developeři se dosud tvářili, že se jich tento vývoj netýká. Že jde jen o nějaké staré byty někde na okraji měst nebo v divočině. Neustále dokola nám klíčoví stavitelé omílali písničku, že nové bydlení prostě musí zdražovat, drahé materiály, dlouhé povolovací řízení a tak dále. Oblíbené pohádky developerů.

Přečíst článek
Půjčky v rodinách už se vyčerpaly. Češi kvůli hypotékám hledají jiné zdroje pro financování

Půjčky v rodinách už se vyčerpaly. Češi kvůli hypotékám hledají jiné zdroje pro financování

Pětina lidí stále plánuje si v nejbližších letech vzít hypotéku. Oproti minulosti se však lidé připravují nejen na vyšší splátky, ale i na vyšší sumu, kterou musí našetřit na dofinancování koupě nemovitosti. V rodině si ovšem může podle expertů už půjčit méně lidí než dřív. Vyplývá to z březnového reprezentativního průzkumu agentury IPSOS pro Českou bankovní asociaci (ČBA).

Přečíst článek
V Praze vznikne největší dřevěný bytový dům v Česku, Radlický dřevák

Realitní trh ožívá. Novostavby zlevňovat nebudou, starší byty už méně razantně

Trh s novými byty ožívá, tvrdí nejnovější analýza společnosti Skanska, Trigema a Central Group. V prvním čtvrtletí se prodalo 650 bytů, o 18 procent více než v posledním čtvrtletí loňského roku.

Přečíst článek
Lützowova vila je od roku 1964 kulturní památkou. Vyjde na sedm milionů dolarů.

Mramorový luxus za sedm milionů dolarů. Sotheby's nabízí k prodeji vilu v Karlových Varech

Devět ložnic, čtyři koupelny a hlavně více než dva tisíce metrů čtverečních pozemku s altány a sochami v Karlových Varech je na prodej. Lützowovu vilu nabízí síť Sotheby´s International Realty za sedm milionů dolarů (téměř 150 milionů korun).

Přečíst článek
Cher prodává neorenesanční sídlo na Malibu. I přes slevu vyjde na půldruhé miliardy.

Cher prodává neorenesanční sídlo na Malibu. I přes slevu vyjde na půldruhé miliardy

Jedna z nejúspěšnějších popových zpěvaček v historii Cher se již na podzim rozhodla prodat své honosné sídlo v neorenesančním stylu v celebrity milovaném Malibu na pobřeží Tichého oceánu v Kalifornii. Původní cena 85 milionů dolarů (asi 1,81 miliardy korun) se ale zdála být příliš, a tak se dům se sedmi ložnicemi a devíti koupelnami nyní nabízí se slevou deset milionů dolarů, uvedl deník The Wall Street Journal. Podívejte se na prodávané sídlo ve fotogalerii.

Přečíst článek
Vestavěná konstrukce se památkově chráněné budovy nedotýká a stojí na šesti ocelových nohách.

Nový koncertní sál se bude vznášet nad dvoranou. Bylo to jako stavět plachetnici v láhvi, říkají architekti

Nejenom koncerty symfonického orchestru, ale i divadelní představení, plesy nebo konference pojme nový multifunkční sál v Karlových Varech. Ten vznikne přímo v Císařských lázních.

Přečíst článek
Prodej budovy hlavní pošty v Jindřišské by byl správným krokem

Prodej „černé díry” v Jindřišské by byl správným krokem. Trápící se České poště může vynést miliardy

Prodej budovy v pražské Jindřišské ulici může České poště vynést miliardy korun. V současnosti mizí v této „černé díře“ desítky milionů korun daňových poplatníků ročně, upozorňuje hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Hendrik Mayer, šéf European Housing Services.

Trh ožívá. Češi si zvykli na dražší hypotéky a chtějí nakupovat, říká šéf skupiny EHS

Tolik očekávané jarní oživení realitního trhu nastává. Čechům se vrací chuť nakupovat. „Kupující má teď více možností jednat o ceně. Rok zpátky na to všichni spěchali, aby koupi stihli s dobrými podmínkami hypoték, nejenom s výhodnými úroky, ale i podmínkami pro jejich uzavření,“ říká Hendrik Mayer, šéf European Housing Services.

Přečíst článek
Brownfield na Turnovsku se promění na moderní logistický areál.

Brownfield u Příšovic se promění. Už příští rok tam budou stát průmyslové objekty

Zhruba 100 tisíc metrů čtverečních brownfieldu u obce Příšovice na Trutnovsku se promění na logistický areál.

Přečíst článek
Dušan Kunovský, majitel Central Group, se rozhodl zlevnit nové byty v Praze.

Tohle se v Praze dlouho nestalo. Kunovský zlevňuje nové byty

Co bylo před pár měsíci nemyslitelné, stává se nyní realitou. Největší český developer Dušan Kunovský zlevňuje nové byty v projektu Harfa. Pozor, nezlevňují staré byty na okrajích měst nebo neúsporné domy z první republiky, jak se to děje poslední rok. Zlevňují byty ze zcela nového, ještě nepostaveného projektu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Osminásobný vítěz Velké pardubické žokej Josef Váňa se zřejmě stane poslancem za hnutí ANO. V dolní komoře Parlamentu by měl nahradit Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO), která  byla zvolena v prvním kole voleb do Senátu za Sokolovsko a poslanecký mandát jí tím automaticky zanikne.
Hnutí ANO je připraveno začít po vítězství ve volbách ve Středočeském kraji začít vyjednávat s koalicí Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) či s jejími jednotlivými stranami o vytvoření krajské vlády. Na tiskové konferenci to řekl první místopředseda hnutí Karel Havlíček
Republikové předsednictvo Pirátů dalo na základě výsledků voleb k dispozici své funkce, rozhodovat bude celostátní fórum strany. Uvedl to předseda strany a vicepremiér Ivan Bartoš. Výsledky v krajských a senátních volbách označil za velmi špatné, odmítl je ale spojovat s dalším vládním angažmá Pirátů. Připustil, že na volby mohly mít vliv i problémy s digitalizovaným stavebním řízením v gesci jeho ministerstva pro místní rozvoj.
Svoboda a přímá demokracie v krajských volbách posílila. Získala 41 mandátů, o šest více než měla doposud. Místo devíti krajů má nyní zastoupení ve 12. Podle předsedy hnutí Tomia Okamury je to úspěch, cílem ve volbách bylo navýšit počet zastupitelů a mít zastoupení ve větším počtu krajů, což se podle něj podařilo. 
V Bohumíně na Karvinsku se už podařilo obnovit dodávky elektřiny téměř do všech domácností. Problémem pro město ale zůstává teplo a teplá voda. Obnova dodávek může trvat několik týdnů
Do druhého kola senátních voleb v obvodu Břeclav postoupili bývalý policista a nyní šéf hnutí Přísaha Róbert Šlachta s poslancem Miloslavem Janulíkem (ANO). Šlachta získal 24,74 procenta hlasů, druhý Janulík má 22,54 procenta hlasů. Dosavadní senátor Rostislav Koštial (ODS) tak svůj mandát neobhájil. Voleb se zúčastnilo 33 procent voličů, o hlasy usilovalo devět kandidátů.
V prvním volebním kole byli letos senátory zvoleni nejméně čtyři kandidáti, což je nejvíce v historii obměn třetiny členů horní parlamentní komory. Stejného úspěchu by mohli dosáhnout ještě další dva adepti, kteří měli po sečtení hlasů z 95 procent okrsků šanci na zisk nadpoloviční většiny hlasů.
V krajských volbách zatím vítězí ANO. Naopak Piráti ztrácejí zastupitele téměř ve všech krajích, kromě Plzeňského, kde je voliči do krajského zastupitelstva ještě poslali.
Moravskoslezský kraj vyhlásil zákaz vstupu do oblastí, které byly nejvíce zasaženy velkou vodou. V těchto místech hrozí nebezpečí. Uvedla to Miroslava Chlebounová z tiskového oddělení hejtmanství. Výjimku mají například hasiči, policisté, záchranáři a registrovaní dobrovolníci.
V senátním obvodu Vsetín zvítězil podle propočtů ČTK již v prvním kole dosavadní senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL). Senátorem se tak stal již počtvrté. Po sečtení téměř 79 procent okrsků vedl s více než 55 procenty hlasů. Na druhém místě skončila Yvona Wojaczková (ANO, třetí je kandidát SPD a Trikolory Robert Hampl.
Reklama
Reklama
Doporučujeme