Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Vstup do hotelu. Falkensteiner Hotel Prague

Hotely budoucnosti musí přinášet zážitky a individualitu, říká hoteliér

Rozjet hotelový byznys v době, kdy máte v každé ulici v centru Prahy tři, čtyři hotely, je docela oříšek. Trh je obsazený a do toho tu ještě intenzivně působí přeprodejci jako je Booking.com. Stále větší roli po krizovém covidovém období hraje vedle lokality i zacílení hotelu nejen na turisty, ale i na místní. Ti mohou být totiž pro hotel ve složitých obdobích větší jistotou než zahraniční klientela. Potvrzují to zástupci velkých hotelových řetězců i malých hotýlků. O tom, jaké to je znovu otevírat v Praze hotel po období pandemie, jsme hovořili s ředitelem Falkensteiner Hotel Prague Claudiem Sturmem.

Přečíst článek
Historické panství v oblasti Filadelfie vlastněné potomky rodiny ropných magnátů Rockefellerů se v březnu 2023 prodalo za 24 milionů dolarů (asi 522 milionů korun).

FOTOGALERIE: Potomci ropných magnátů Rockefellerů prodali historické sídlo u Filadelfie. Za půl miliardy

Přečíst článek

Čínská zkrachovalá realitní jednička Evergrande chce obnovit činnost. Pokud vyřeší obří dluhy

Přečíst článek
Američané skupují nemovitosti na jihu Evropy. Na snímku pohled na portugalský Lisabon

Vysněný život za oceánem. Ale v opačném směru - Američané skupují domy na jihu Evropy

Američané hledají v Evropě životní styl, který si na druhé straně Atlantiku nemohou dovolit. Na jihu Evropy je pro ně levno. Prodeje nemovitostí Američanům v Portugalsku, Španělsku i Řecku jdou nahoru, stejně jako - k nelibosti místních - ceny realit.

Přečíst článek
Penta Real Estate získala úvěr na dokončení v projektu Juliska Rezidence v Praze 6.

Penta dokončí projekt Juliska Rezidence a v brownfieldu postaví hotel

Developerská společnost Penta Real Estate získala na dostavbu bytů a hotelu v Praze bankovní úvěr ve výši 36,6 milionu eur, v přepočtu 878,4 milionu korun. Smlouva na financování s Raiffeisenbank půjde na dokončení v projektu Juliska Rezidence v Praze 6 a hotelu připravovaného pro značku Zleep v Radlicích.

Přečíst článek
Zdenka Klapalová v podcastu Realitní Club

Zdenka Klapalová: Investoři se zaměřili na nájemní bydlení, je to celosvětový trend

Řada velkých transakcí na nemovitostním trhu nyní míří do nájemního bydlení, říká Zdenka Klapalová, bez nadsázky první dáma českého nemovitostního trhu. Je prezidentkou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí a také řídící partnerkou poradenské společnosti Knight Frank, která v Česku stojí za řadou velkých obchodů v tomto byznysu.

Přečíst článek
Zdenka Klapalová v podcastu Realitní Club

Zdenka Klapalová: Češi začali na domácím realitním trhu hrát prim

Investoři se nemohou dočkat okamžiku, až český realitní trh oživne a oni budou moci vložit své peníze do nemovitostí, říká Zdenka Klapalová, šéfka Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí a také řídící partnerka poradenské společnosti Knight Frank. Klapalová je nejvlivnější ženou v českém byznysu s nemovitostmi.

Přečíst článek

Češi se zbytečně zdráhají investovat skrze realitní fondy. Podle čeho vybírat a na co si dát pozor

Češi sice rádi nakupují nemovitosti, ale jen fyzicky. S investicemi do nemovitostních fondů si moc neví rady a pro většinu jsou velkou neznámou. Jedná se přitom o konzervativní investiční nástroje, které by měly být v každém investičním portfoliu. Zeptali jsme se proto několika expertů, jakou část portfolia by měly tvořit, co si při investování do realitních fondů ohlídat a pro koho tato investice naopak vůbec není. 

Přečíst článek
Vít Soural, Flat Zone

Bydlení v Praze bude luxus. Lidé z ní budou utíkat do menších měst, říká Vít Soural

Tuzemský realitní trh zamrzl. Prodeje bytů zamrzly. Zájem o bydlení v Praze ale nikdy neopadne. „Praha je kosmopolitní město v samém středu Evropy, tedy poptávka ze zahraničí tu vždy bude. Zahraniční investoři zde navíc stále vidí potenciál růstu cen,” říká zakladatel společnosti Flat Zona Vít Soural.

Přečíst článek
Letiště Singapur-Changi, terminál 3, na snímku z roku 2018

Singapurské letiště Changi je opět nejlepším na světě, Prahu v první stovce nenajdete

Jeden z hlavních dopravních uzlů v Asii, letiště Singapur-Changi, se po třech letech vrátilo do čela žebříčku nejlepších letišť na světě Skytrax World Airport Awards, jehož pořadí určuje hlasování zákazníků. Z čela po dvou letech odsunulo letiště Dauhá Hamad v Kataru. Ve stovce nejlepších letišť byste to pražské hledali marně, vyplývá z výsledků, které zveřejnila agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Investice do hal a skladů slušně ponese i letos, věří miliardář Kratina. Fond Accolade se tak zřejmě ještě rozroste

Trhu s průmyslovými nemovitostmi se i loni dařilo. Accolade Industrial Fund splnil předpokládané zhodnocení. Dosáhl eurového výnosu 9,33 procent a v korunách 8,49 procent. A slibný vývoj očekává i od letošního roku.

Přečíst článek
Takto bude vypadat nový smíchovský terminál.

FOTOGALERIE: Smíchovské nádraží vypadá spíš jako brownfield. To se ale brzy změní

Projekt rekonstrukce Smíchovského nádraží je opět o krok blíž k začátku realizace. Začne se letos odstraněním lávky do Radlic. Hotovo by mohlo být do čtyř let.

Přečíst článek
Jiří Šustr

Českomoravská Nemovitostní má nového šéfa přes akvizice

Novým vedoucím investičního a transakčního oddělení skupiny Českomoravská Nemovitostní se stal Jiří Šustr, který ve skupině dosud zastával pozici investičního a transakčního manažera. Jeho cílem bude prostřednictvím nových akvizic rozšířit portfolio společnosti. Pro letošek má skupina na nové nákupy připraveny dvě miliardy korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Osminásobný vítěz Velké pardubické žokej Josef Váňa se zřejmě stane poslancem za hnutí ANO. V dolní komoře Parlamentu by měl nahradit Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO), která  byla zvolena v prvním kole voleb do Senátu za Sokolovsko a poslanecký mandát jí tím automaticky zanikne.
Hnutí ANO je připraveno začít po vítězství ve volbách ve Středočeském kraji začít vyjednávat s koalicí Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) či s jejími jednotlivými stranami o vytvoření krajské vlády. Na tiskové konferenci to řekl první místopředseda hnutí Karel Havlíček
Republikové předsednictvo Pirátů dalo na základě výsledků voleb k dispozici své funkce, rozhodovat bude celostátní fórum strany. Uvedl to předseda strany a vicepremiér Ivan Bartoš. Výsledky v krajských a senátních volbách označil za velmi špatné, odmítl je ale spojovat s dalším vládním angažmá Pirátů. Připustil, že na volby mohly mít vliv i problémy s digitalizovaným stavebním řízením v gesci jeho ministerstva pro místní rozvoj.
Svoboda a přímá demokracie v krajských volbách posílila. Získala 41 mandátů, o šest více než měla doposud. Místo devíti krajů má nyní zastoupení ve 12. Podle předsedy hnutí Tomia Okamury je to úspěch, cílem ve volbách bylo navýšit počet zastupitelů a mít zastoupení ve větším počtu krajů, což se podle něj podařilo. 
V Bohumíně na Karvinsku se už podařilo obnovit dodávky elektřiny téměř do všech domácností. Problémem pro město ale zůstává teplo a teplá voda. Obnova dodávek může trvat několik týdnů
Do druhého kola senátních voleb v obvodu Břeclav postoupili bývalý policista a nyní šéf hnutí Přísaha Róbert Šlachta s poslancem Miloslavem Janulíkem (ANO). Šlachta získal 24,74 procenta hlasů, druhý Janulík má 22,54 procenta hlasů. Dosavadní senátor Rostislav Koštial (ODS) tak svůj mandát neobhájil. Voleb se zúčastnilo 33 procent voličů, o hlasy usilovalo devět kandidátů.
V prvním volebním kole byli letos senátory zvoleni nejméně čtyři kandidáti, což je nejvíce v historii obměn třetiny členů horní parlamentní komory. Stejného úspěchu by mohli dosáhnout ještě další dva adepti, kteří měli po sečtení hlasů z 95 procent okrsků šanci na zisk nadpoloviční většiny hlasů.
V krajských volbách zatím vítězí ANO. Naopak Piráti ztrácejí zastupitele téměř ve všech krajích, kromě Plzeňského, kde je voliči do krajského zastupitelstva ještě poslali.
Moravskoslezský kraj vyhlásil zákaz vstupu do oblastí, které byly nejvíce zasaženy velkou vodou. V těchto místech hrozí nebezpečí. Uvedla to Miroslava Chlebounová z tiskového oddělení hejtmanství. Výjimku mají například hasiči, policisté, záchranáři a registrovaní dobrovolníci.
V senátním obvodu Vsetín zvítězil podle propočtů ČTK již v prvním kole dosavadní senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL). Senátorem se tak stal již počtvrté. Po sečtení téměř 79 procent okrsků vedl s více než 55 procenty hlasů. Na druhém místě skončila Yvona Wojaczková (ANO, třetí je kandidát SPD a Trikolory Robert Hampl.
Reklama
Reklama
Doporučujeme