Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Cena zemědělské půdy roste dvacet let v kuse. Loni růst téměř dohnal inflaci

Cena zemědělské půdy stoupá dvacet let v kuse. Loni růst téměř dohnal inflaci

Cena zemědělské půdy loni meziročně vzrostla o 13,5 procenta, jeden hektar stál v průměru 334 080 korun. Vyplývá to ze zprávy o trhu s půdou společnosti Farmy.cz, která se věnuje prodeji zemědělských pozemků. Průměrná míra inflace za loňský rok byla podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) 15,1 procenta. Mezi roky 2002 až 2022 cena půdy podle údajů společnosti vzrostla o víc než 180 procent.

Přečíst článek
Průmyslový areál zhruba 1,5 kilometru od centra Brna přímo na nábřeží řeky Svitavy je poslední akvizicí UDI Group

Další brněnský brownfield se promění. Nejprve tam ale nový majitel postaví ubytování nebo kanceláře

Přečíst článek

Chaty a chalupy ještě zlevní. Ale ne všude. Krkonoše, Lipno a Dolní Morava jsou výjimkou

Přečíst článek

Vlastimil Nigrin: Hypotéky zlevní po prázdninách, boom stavebního spoření nekončí

Přečíst článek
Jednou z nejvíce pozoruhodných prostor domu Jima Carreyho je soukromé kino ve stylu Art Deco s kostýmy z Carreyho filmů.

Jim Carrey prodává dům za více než půl miliardy. Včetně kina ve stylu Art Deco

Slavný herec Jim Carrey se po třiceti letech rozhodl prodat svůj útulný, osobitý a uměním prodchnutý dům v Los Angeles. Důvodem je, že už v něm netráví tolik času. Cena za 1180 metrů čtverečních bytové plochy s pěti ložnicemi i kinem ve stylu Art Deco je 28,9 milionu dolarů (asi 627 milionů korun).

Přečíst článek
V Praze vznikne největší dřevěný bytový dům v Česku, Radlický dřevák

Lukáš Kovanda: Staví se méně bytů, což v budoucnu zvýší cenu bydlení

Tuzemské stavebnictví zvládlo loňský obtížný rok solidně. Jak pozemní, tak inženýrské stavitelství přidalo shodně 1,9 procenta. Letos je však třeba počítat s horším výsledkem. Stavebnictví by se totiž mělo reálně propadnout, byť mírně, o 0,3 procenta.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Tomášem Jelínkem (Centrury 21)

Nejlevněji koupíte rodinný dům u slovenských hranic, říká šéf realitky Century 21

O jaké bydlení mají Češi největší zájem? Jak se budou vyvíjet ceny nájmů a starších bytů? A kde koupit nejvýhodnější rodinný dům? Poslechněte si další díl podcastu Realitní Club, tentokrát s ředitel sítě realitních kanceláří Century 21 Tomášem Jelínkem.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Tomášem Jelínkem (Centrury 21)

Byt pro rodinu na sídlišti v Praze? Museli byste vydělávat 80 tisíc měsíčně, říká ředitel realitky

Ne že by se neprodávalo, ale i trh se secondhandovými nemovitostmi výrazně zpomalil. K zásadnější korekci cen zatím ale plošně nedochází. U některých typů nemovitostí a lokalit ale ceny padají i o 15 procent. U paneláků pak ředitel sítě realitních kanceláří Century 21 Tomáš Jelínek v dalším díle podcastu Realitní Club, který přineseme již zítra. Zlevňování očekává i nadále.

Přečíst článek

Expert: Teplá zima zadělala na oblevu na realitním trhu

Nejen současná ekonomika, ale dokonce i samotné počasí podle expertů ovlivňuje realitní trh v České republice. Díky vyšším teplotám celá situace nyní vypadá o něco optimističtěji než ještě vloni na podzim. Bude to ale stačit na tuzemský zamrzlý realitní trh? Rozmrzne už letos? Podle hlavního ekonoma Patria Finance Jana Bureše je zatím ve hře stále více faktorů, které ovlivní další vývoj. 

Přečíst článek
Rekonstrukce fary ve Vratislavicích

Stane se z Liberce meka skvělé architektury? Rekonstrukce fary tomu napovídá

Nevyužívaný dům zachránili a přistavili k němu další, který zabalili do plechu. Projekt architektů ze studia atakarchitekti zaujal v prestižní architektonické soutěži a libereckou čtvrť posunul zas o kousek dál.

Přečíst článek
Čtvrť Emila Kolbena

Absolutním vítězem Realitní projekt roku se stala čtvrt Emila Kolbena

Tři pražské realizace si odnesly ceny pro loňské nejlepší rezidenční developerské projekty. Absolutním vítězem 12. ročníků soutěže Realitní projekt roku stala u odborné poroty druhá etapa čtvrti Emila Kolbena od firmy Skanska Residential, u architektů uspěl projekt Hagibor od Crestyl Real Estate a u veřejnosti vyhrála první etapa rezidence Nuselský pivovar připravovaná společností Penta Real Estate. Výsledky ankety má k dispozici.

Přečíst článek
Hudba budoucnosti, takhle má vypadat areál Světovaru po rekonstrukci.

Stovky bytů, další technologický park. Areál Světovaru se mění

Plzeň chce co nejdříve dokončit obnovu areálu bývalých kasáren a pivovaru Světovar, areál je na pěti hektarech. Plánuje tam stovky bytů, další technologický park a parkovací dům. Náměstek primátora Pavel Bosák (Piráti) řekl, že ve středu tam začal fungovat technologický park TechTower I za 780 milionů Kč a na polovinu března tam chystá městský dopravní podnik zprovoznění tramvajové vozovny za 1,7 miliardy.

Přečíst článek
Rezidenční čtvrť Albatros Kbely

Metr čtvereční novostavby „jen“ za 125 tisíc? Seženete, i v Praze

Do konce příštího roku vyrostou v Kbelích dva nové bytové domy se stovkou bytů. Metr čtvereční v nich vyjde na 125 tisíc korun.

Přečíst článek
Jennifer Lopezová prodává svůj dům v Bel Air v Los Angeles za 42,5 milionu dolarů.

Půl roku po svatbě s Affleckem prodává Jennifer Lopezová svůj dům. Cena? Téměř miliarda

Loňská svatba hereckých hvězd Jennifer Lopezové a Bena Afflecka pomohla rozhýbat realitní trh s luxusními nemovitostmi v Los Angeles. Poté, co loni v srpnu – zhruba měsíc po svatbě – prodal Affleck svůj dům za 30 milionů dolarů, nyní svůj domov prodává i Lopezová. A ne ledasjaký – vila ve francouzském venkovském stylu v luxusní čtvrti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 42,5 milionu dolarů (asi 933 milionů korun), uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Reklama

News box

Opoziční hnutí ANO zřejmě letos minimálně zdvojnásobí celkový počet svých senátorů, jichž mělo dosud pět. Dva senátory získalo poprvé v historii už v prvním volebním kole. Z 19 jeho finalistů má velmi blízko ke zvolení pět, kteří jsou s ohledem na dosavadní výsledky regionálních voleb favority. Stejný počet senátorů by pak úspěšně mohla obhájit ODS i Starostové. Vládní strany mají díky duelu zástupců ODS a KDU-ČSL jistý mandát na Svitavsku, na Chomutovsku nejspíš křeslo v Senátu obhájí Přemysl Rabas (za SEN 21) na rozdíl od Piráty podporovaného Marka Hilšera (MHS) v Praze 2. Ve zbývajících pěti z 22 obvodů, kde se bude hlasovat, je poměr sil poměrně vyrovnaný.
Americké ministerstvo zahraničí opět vyzvalo své občany, aby opustili Libanon, dokud jsou stále k dispozici 🛬🛬🛬komerční lety, informují světové agentury. Děje se tak na pozadí eskalace bojů mezi Izraelem a libanonským militantním hnutím Hizballáh. Izraelská armáda uvedla, že v průběhu soboty v Libanonu zasáhla přes 400 cílů spojených s Hizballáhem. 
Nebankovní 💸💸💸společnosti sdružené v České leasingové a finanční asociaci (ČLFA) poskytly v letošním prvním pololetí spotřebitelské úvěry za 13,6 miliardy korun, což je o desetinu víc než ve stejném období loni. ČLFA reprezentujE 81 procent trhu spotřebitelských úvěrů, které jsou mimo bankovní sektor poskytnuty. Průměrný poskytnutý úvěr dosahuje podle asociace 76 tisíc korun. 
Piráti po výrazném neúspěchu v krajských volbách mohou s novým vedením odejít z vlády, aby se pokusili o restart. Uvedli to oslovení politologové. Pnutí ↔️↔️↔️ může podle nich nastat po úspěchu jihočeského hejtmana Martina Kuby i uvnitř ODS, zemětřesení ve straně ale před sněmovními volbami nečekají. Upozornili na to, že jako životaschopný projekt se ukázalo uskupení Stačilo!, naopak s výsledkem voleb nemůže být spokojené hnutí Přísaha.
Koalice Spolu, která vyhrála jihomoravské krajské volby, uzavřela🤝🏻🤝🏻🤝🏻 memorandum se Starosty pro jižní Moravu. Hejtman a lídr kandidátky Spolu Jan Grolich (KDU-ČSL) novinářům řekl, že koaliční smlouvu strany podepíší příští týden. Lídr Starostů pro jižní Moravu František Lukl doplnil, že koaliční smlouva bude stavět na základech čtyřleté spolupráce obou uskupení. 
🥐🥐🥐Francouzský prezidentský palác v sobotu večer, více než dva měsíce po předčasných parlamentních volbách, představil novou středopravou vládu. Svoji dosavadní funkci si z klíčových ministrů udržel ministr obrany Sébastien Lecornu, který v uplynulých letech dohlížel na modernizaci francouzské armády i organizaci vojenské pomoci Ruskem napadené Ukrajině. Agentura DPA píše, že není jasné, zda končí politická krize, kterou Francie zažívá od začátku léta. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme