Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Pavel Streblov, Penta

Streblov z Penty: Investice do nemovitostí se dlouhodobě vyplatí. V portfoliu by je měl mít každý

Realitní trh zamrzl. Nemovitosti ale vždy byly a jsou vhodnou investicí. „Investice do nemovitosti byly vždy tím nejlepším. Akcie se znárodnily a dluhopisy ztratily hodnotu. I když i nemovitosti se znárodnily, ale se alespoň do rukou vlastníků vrátily zpět po revoluci. Investice do nemovitostí jsou důležitou součástí portfolia každého,“ říká Pavel Streblov z Penta Real Estate.

Přečíst článek

Němcová z Cimexu: Na trhu kanceláří bude letos živo. Nájemné poroste až o 15 procent, firmy zeštíhlí

Přečíst článek

Proč se nestaví byty? Dejte nám konečně pořádný územní plán a stavební zákon, volají stavitelé

Přečíst článek
Vila na Hřebenkách prošla zdařilou rekonstrukcí.

I ve 100 let staré vile se dá moderně bydlet. Ta Na Hřebenkách má díky rekonstrukci zpět svou noblesu

Přečíst článek

Vyčkávací válka. Lidé marně čekají na levnější byty, developeři je nezlevní

Nejenom ochlazení poptávky, ale i stavební zákon nebo Metropolitní plán Prahy budou letos rezonovat realitním trhem, shodli se odborníci v diskusi Realitního Clubu byznysového portálu Newstream. Nynější vyčkávání s koupí bytu, stejně jako pozastavení některých projektů kvůli ochlazení poptávky, by se podle nich rovněž mohlo v budoucnosti projevit dalším zvyšováním cen.

Přečíst článek
Francouzská policie stále vyšetřuje Babiše kvůli praní špinavých peněz. Je to výmysl médií, míní kandidát na prezidenta

Francouzská policie stále vyšetřuje Babiše kvůli praní špinavých peněz. Výmysl médií, míní kandidát na prezidenta

Francouzské úřady stále vyšetřují prezidentského kandidáta a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše kvůli podezření z praní špinavých peněz a daňových úniků. Hospodářským novinám (HN) to sdělila Národní finanční prokuratura (PNF), která se ve Francii zabývá vyšetřováním závažných ekonomických a finančních zločinů. Francouzské úřady zkoumají okolnosti, za nichž bývalý český premiér před lety získal vilu s pozemky v Mougins na jihu Francie prostřednictvím řetězce offshorových společností se sídlem v Monaku a na Britských Panenských ostrovech.

Přečíst článek
Honosný dům na Eaton Square v centru Londýna se objevil na trhu za 39,5 milionu liber (asi 1,07 miliardy korun), což z něj dělá jednu z nejdražších nabídek na trhu v hlavním městě Británie.

FOTOGALERIE: Realitní deal roku. V Londýně je na prodej domov tří premiérů. Za miliardu

Na britském trhu se objevila jedna z realitních zakázek roku. Na prodej je honosný historický dům prodchnutý luxusem na Eaton Square v Londýně mezi Hyde Parkem a Westminsterem. Dům, jenž v minulosti sloužil jako domov třem britským premiérům a v jeho sousedství „bydlel“ i filmový agent 007, stojí 39,5 milionu liber (asi 1,07 miliardy korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Manifesto Market v Berlíně

Češi dobývají berlínskou gastroscénu. Českým pivem a karlovarským porcelánem

Dvaadvacet restaurací, z toho dvě české, tankové plzeňské pivo, kvalitní architektura, český nábytek a karlovarský porcelán už příští týden nabídne v centru Berlína svým prvním zákazníkům populární pražský gastronomický koncept Manifesto Market.

Přečíst článek
Brněnská čtvrť pod Hády

Brno předběhlo Prahu. Ceny nových bytů tam už padají

Klesající poptávka a zvyšující se nabídka dopadají na ceny bytů v brněnských developerských projektech. Za poslední kvartál klesly o dvě procenta. A podobný trend lze očekávat i letos.

Přečíst článek
Monika Panochová, obchodní ředitelka Newstream Agency.

Newstream.cz posiluje. Obchodní ředitelkou je Monika Panochová

Do vedení Newstream Agency, vydavatele zpravodajského byznysového webu Newstream.cz, nastupuje zkušená manažerka Monika Panochová. Bude z pozice ředitelky obchodu vést obchodní tým a rozvíjet přímou inzerci a další klientské projekty. 

Přečíst článek
Dubaj zažívá zlaté realitní časy. Trh loni ovládli Rusové

Dubaj zažívá zlaté realitní časy. Trh loni ovládli Rusové

Dubaj loni překonala letitý rekord v počtu realitních transakcí. Hlavním motorem tamního lukrativního trhu se stali Rusové, kteří prchají ze země okupující Ukrajinu, ať už z politických důvodů, nebo před sankcemi západního světa. A výhled pro letošní rok zůstává rovněž slibný, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Úroky u hypoték jsou na vrcholu. Klesat začnou až za půl roku

Úroková sazba u nově poskytnutých hypoték v ČR v prosinci vzrostla na 5,98 procenta z listopadových 5,96 procenta. Průměrná sazba patří k nejvyšším za dvacet let. Banky a stavební spořitelny poskytly loni hypoteční úvěry za 197 miliard korun, meziročně o 64 procent méně. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace (ČBA) Hypomonitor. Do něj dodávají data všechny banky a stavební spořitelny poskytující hypotéky na českém trhu.

Přečíst článek
Natáčení podcastu se zakladatelem FlatZone Vítem Souralem.

Podcast: Bydlení v Praze bude luxus. Řada Pražanů se přestěhuje jinam, říká datový analytik

Bydlet co nejdál od velkého města ideálně na vesnici, to je a bude brzy nejlevnější varianta bydlení. „Ceny nových bytů v Praze zatím neklesají. Zda k tomu dojde, nelze predikovat,“ říká Vít Soural, zakladatel Flat Zone v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek
Natáčení podcastu se zakladatelem FlatZone Vítem Souralem.

Datový analytik: Ceny starších bytů klesají, týká se to hlavně paneláků

Za kolik se aktuálně prodává metr čtvereční v pražských novostavbách? Klesly už ceny, nebo jejich růst jen stagnuje? A kde se prodávají byty nejlevněji? O nejaktuálnějších datech jsme si povídali dalším díle podcastu Realitní Club se zakladatelem Flat Zone Vítkem Souralem.

Přečíst článek
Reklama

News box

Meteorologové opět zmírnili výstrahu před 🌧️🌧️🌧️vzedmutými toky, i na jihu Čech hladiny pozvolna klesají. Výstraha tak platí už jen v malé části Čech. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu. Povodňové stupně evidoval ústav v neděli před 11.00 už jen na 11 místech v Česku. V pondělí 16. září ráno, když místy ještě přetrvávaly deště, byl povodňový stav na více než dvou stovkách míst.
Nezisková organizace Regionální systém civilní ochrany ČR (RESCO), která po povodni pomáhá v Zátoru na Bruntálsku, se potýká s nečekaným problémem. Sociální síť Facebook❌❌❌ zablokovala její stránku s odůvodněním, že se vydává za někoho jiného. Stránka má přitom stejný název od svého založení. Pro organizaci jde o důležitý komunikační kanál a pro mnohé jediný způsob komunikace. Sdělil to předseda představenstva RESCO Ondřej Bumba. Zátor patří v Moravskoslezském kraji mezi záplavami nejvíce zdevastované obce.
Opoziční hnutí ANO zřejmě letos minimálně zdvojnásobí celkový počet svých senátorů, jichž mělo dosud pět. Dva senátory získalo poprvé v historii už v prvním volebním kole. Z 19 jeho finalistů má velmi blízko ke zvolení pět, kteří jsou s ohledem na dosavadní výsledky regionálních voleb favority. Stejný počet senátorů by pak úspěšně mohla obhájit ODS i Starostové. Vládní strany mají díky duelu zástupců ODS a KDU-ČSL jistý mandát na Svitavsku, na Chomutovsku nejspíš křeslo v Senátu obhájí Přemysl Rabas (za SEN 21) na rozdíl od Piráty podporovaného Marka Hilšera (MHS) v Praze 2. Ve zbývajících pěti z 22 obvodů, kde se bude hlasovat, je poměr sil poměrně vyrovnaný.
Americké ministerstvo zahraničí opět vyzvalo své občany, aby opustili Libanon, dokud jsou stále k dispozici 🛬🛬🛬komerční lety, informují světové agentury. Děje se tak na pozadí eskalace bojů mezi Izraelem a libanonským militantním hnutím Hizballáh. Izraelská armáda uvedla, že v průběhu soboty v Libanonu zasáhla přes 400 cílů spojených s Hizballáhem. 
Nebankovní 💸💸💸společnosti sdružené v České leasingové a finanční asociaci (ČLFA) poskytly v letošním prvním pololetí spotřebitelské úvěry za 13,6 miliardy korun, což je o desetinu víc než ve stejném období loni. ČLFA reprezentujE 81 procent trhu spotřebitelských úvěrů, které jsou mimo bankovní sektor poskytnuty. Průměrný poskytnutý úvěr dosahuje podle asociace 76 tisíc korun. 
Piráti po výrazném neúspěchu v krajských volbách mohou s novým vedením odejít z vlády, aby se pokusili o restart. Uvedli to oslovení politologové. Pnutí ↔️↔️↔️ může podle nich nastat po úspěchu jihočeského hejtmana Martina Kuby i uvnitř ODS, zemětřesení ve straně ale před sněmovními volbami nečekají. Upozornili na to, že jako životaschopný projekt se ukázalo uskupení Stačilo!, naopak s výsledkem voleb nemůže být spokojené hnutí Přísaha.
Koalice Spolu, která vyhrála jihomoravské krajské volby, uzavřela🤝🏻🤝🏻🤝🏻 memorandum se Starosty pro jižní Moravu. Hejtman a lídr kandidátky Spolu Jan Grolich (KDU-ČSL) novinářům řekl, že koaliční smlouvu strany podepíší příští týden. Lídr Starostů pro jižní Moravu František Lukl doplnil, že koaliční smlouva bude stavět na základech čtyřleté spolupráce obou uskupení. 
🥐🥐🥐Francouzský prezidentský palác v sobotu večer, více než dva měsíce po předčasných parlamentních volbách, představil novou středopravou vládu. Svoji dosavadní funkci si z klíčových ministrů udržel ministr obrany Sébastien Lecornu, který v uplynulých letech dohlížel na modernizaci francouzské armády i organizaci vojenské pomoci Ruskem napadené Ukrajině. Agentura DPA píše, že není jasné, zda končí politická krize, kterou Francie zažívá od začátku léta. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme