Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

video

Mónica Sofia Duarte: Moje mise jsou Kapverdy. A taky chci přinášet radost

„Vše co dělám, je s myšlenkou na Kapverdy. Chci jim pomoci rozvíjet se,“ říká úspěšná modelka a hlavně podnikatelka Mónica Sofia Duarte. V pořadu Newstreamu Značka: Osobně vzpomíná, že se nenarodila do privilegované rodiny a úspěch nemá zadarmo. Mónica Sofia vyrůstala v chatrči na jenom z Kapverdských ostrovů v srdci Atlantiku jako sirotek, do školy chodila jako mnoho dalších afrických dětí pěšky i několik hodin. Přes to všechno je z ní dnes úspěšná realitní byznysmenka. A Česko na její cestě sehrálo velmi významnou roli.

Přečíst článek

Z hausbótu do řadovky na Hřebenkách. Podívejte se, jak bydlí filmový režisér Jan Hřebejk

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Proč letošek ještě nebude vhodným časem k nákupu investiční nemovitosti

Přečíst článek
Prezidentský Elysejský palác v Paříži.

Křetínský v „investiční horečce“ koupil v Paříži dům s výhledem na prezidentský palác

Přečíst článek
Finep v příštích pěti letech nabídne 5000 bytů pro nájemní bydlení za 25 miliardy korun

Finep spouští projekty na nájemní bydlení. Do pěti let nabídne 5000 bytů

Developerská společnost Finep plánuje v příštích pěti letech nabídnout 5000 bytů pro nájemní bydlení. Investice ve 12 lokalitách, především v Praze, má v celkové hodnotě přesáhnout 25 miliard korun.

Přečíst článek
Dům v oblasti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 68 milionů dolarů, tedy asi 1,5 miliardy korun.

FOTOGALERIE: Moderní dům na skále nad kaňonem je na prodej. Cena? 1,5 miliardy

Ačkoli i v Kalifornii se jako mnohde jinde realitní trh ochladil, o luxusní domy zájem neuvadá. Důkazem je další velmi lukrativní nabídka na prodej. Moderní supervila stojí na skále nad kaňonem v luxusní oblasti Los Angeles Bel-Air. Podívejte se, jak vypadá dům za 68 milionů dolarů (asi 1,5 miliardy korun).

Přečíst článek

Accolade si půjčí u německé banky tři miliardy

Accolade Industrial Fund získal od německé banky Helaba úvěr ve výši 129 milionů eur, v přepočtu 3,1 miliardy korun, na refinancování pěti průmyslových parků v Polsku.

Přečíst článek
V Písku se promění plovárna.

Fotogalerie: Přes půl miliardy pošle vláda na obnovu brownfieldů. Nejvíc na Vysočinu

Jedenadvacet projektů na revitalizaci brownfieldů podpoří ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) částkou přes půl miliardy korun. Podívejte se na vybrané projekty.

Přečíst článek
David Černý

David Černý: Není to veselá situace. 30 let po konci bolševika budeme zase volit bolševika

Vyjádří se i tentokrát sochař David Černý skrze svoji tvorbu k nadcházejícímu vítězi prezidentské volby? A bude to spíš srdce nebo vztyčený prostředníček? A koho bude Černý volit? „Mám intenzivní pocit, že budu volit zejména proti někomu,“ říká v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek
hypotéky, hra, Monopoly, mezigenerační úvěry

Větší propad, než se čekalo. Objem úvěrů od stavebních spořitelen klesl o polovinu

Stavební spořitelny loni poskytly úvěry za 56,7 miliardy korun. Znamená to pokles o polovinu proti předchozímu rekordnímu roku a návrat k dlouhodobému průměru před rokem 2020, kdy se objem úvěrů stavebních spořitelen pohyboval mezi 50 a 60 miliardami korun. Zájem o nové smlouvy o stavebním spoření loni vzrostl o deset procent, spořitelny jich uzavřely zhruba 572 tisíc. Vyplývá to z údajů všech pěti tuzemských spořitelen.

Přečíst článek
Herec Michal B. Jordan prodává dům v Los Angeles již po půl roce za 13 milionů dolarů.

Asi se mu tam nelíbilo. Herec Jordan po půl roce prodává dům za čtvrt miliardy

Herecká hvězda filmů Creed a Black Panther Michael B. Jordan se v novém domě v Los Angeles za více než čtvrt miliardy korun evidentně nezabydlel. Už po půl roce jej opět prodává, napsal deník The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek
Antilia Tower, Mumbai, Indie

Fotogalerie: Nejdražší domy na světě? Královská sídla i mrakodrap se třemi heliporty

Hned tři z desíti nejdražších domů světa roku 2022 najdete podle realitních expertů v Londýně. Další pak v New Yorku, Bombaji nebo na Azurovém pobřeží. Všechny je spojuje opulentnost. Podívejte se.

Přečíst článek
Byty na prodej

Petr Dufek: Nové byty už narazily na cenový strop. Nájemní bydlení má budoucnost

Podle dnes zveřejněných – a dlužno dodat i dost zpožděných – údajů Eurostatu začal růst cen bytů na českém realitním trhu prudce brzdit. Jak se budou dál vyvíjet ceny nových i seconhandových bytů? A porostou ceny nájmů? Odpovídá ekonom Banky Creditas Petr Dufek.

Přečíst článek
Průměrná výše hypoteční sazby stagnuje. Ale stále je na rekordu

Průměrná výše hypoteční sazby stagnuje. Ale stále je na rekordu

Průměrná úroková sazba hypoték počátkem ledna činila 6,34 procenta, tedy stejně jako před měsícem. Vyplývá to z údajů Fincentra Hypoindexu, který se od jara zpracovává podle nové metodiky na základě údajů k pátému pracovnímu dni každého měsíce. Metodika odráží aktuální průměrnou nabídkovou sazbu hypotečního úvěru pro 80 procent hodnoty nemovitosti.

Přečíst článek
Reklama

News box

Meteorologové opět zmírnili výstrahu před 🌧️🌧️🌧️vzedmutými toky, i na jihu Čech hladiny pozvolna klesají. Výstraha tak platí už jen v malé části Čech. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu. Povodňové stupně evidoval ústav v neděli před 11.00 už jen na 11 místech v Česku. V pondělí 16. září ráno, když místy ještě přetrvávaly deště, byl povodňový stav na více než dvou stovkách míst.
Nezisková organizace Regionální systém civilní ochrany ČR (RESCO), která po povodni pomáhá v Zátoru na Bruntálsku, se potýká s nečekaným problémem. Sociální síť Facebook❌❌❌ zablokovala její stránku s odůvodněním, že se vydává za někoho jiného. Stránka má přitom stejný název od svého založení. Pro organizaci jde o důležitý komunikační kanál a pro mnohé jediný způsob komunikace. Sdělil to předseda představenstva RESCO Ondřej Bumba. Zátor patří v Moravskoslezském kraji mezi záplavami nejvíce zdevastované obce.
Opoziční hnutí ANO zřejmě letos minimálně zdvojnásobí celkový počet svých senátorů, jichž mělo dosud pět. Dva senátory získalo poprvé v historii už v prvním volebním kole. Z 19 jeho finalistů má velmi blízko ke zvolení pět, kteří jsou s ohledem na dosavadní výsledky regionálních voleb favority. Stejný počet senátorů by pak úspěšně mohla obhájit ODS i Starostové. Vládní strany mají díky duelu zástupců ODS a KDU-ČSL jistý mandát na Svitavsku, na Chomutovsku nejspíš křeslo v Senátu obhájí Přemysl Rabas (za SEN 21) na rozdíl od Piráty podporovaného Marka Hilšera (MHS) v Praze 2. Ve zbývajících pěti z 22 obvodů, kde se bude hlasovat, je poměr sil poměrně vyrovnaný.
Americké ministerstvo zahraničí opět vyzvalo své občany, aby opustili Libanon, dokud jsou stále k dispozici 🛬🛬🛬komerční lety, informují světové agentury. Děje se tak na pozadí eskalace bojů mezi Izraelem a libanonským militantním hnutím Hizballáh. Izraelská armáda uvedla, že v průběhu soboty v Libanonu zasáhla přes 400 cílů spojených s Hizballáhem. 
Nebankovní 💸💸💸společnosti sdružené v České leasingové a finanční asociaci (ČLFA) poskytly v letošním prvním pololetí spotřebitelské úvěry za 13,6 miliardy korun, což je o desetinu víc než ve stejném období loni. ČLFA reprezentujE 81 procent trhu spotřebitelských úvěrů, které jsou mimo bankovní sektor poskytnuty. Průměrný poskytnutý úvěr dosahuje podle asociace 76 tisíc korun. 
Piráti po výrazném neúspěchu v krajských volbách mohou s novým vedením odejít z vlády, aby se pokusili o restart. Uvedli to oslovení politologové. Pnutí ↔️↔️↔️ může podle nich nastat po úspěchu jihočeského hejtmana Martina Kuby i uvnitř ODS, zemětřesení ve straně ale před sněmovními volbami nečekají. Upozornili na to, že jako životaschopný projekt se ukázalo uskupení Stačilo!, naopak s výsledkem voleb nemůže být spokojené hnutí Přísaha.
Koalice Spolu, která vyhrála jihomoravské krajské volby, uzavřela🤝🏻🤝🏻🤝🏻 memorandum se Starosty pro jižní Moravu. Hejtman a lídr kandidátky Spolu Jan Grolich (KDU-ČSL) novinářům řekl, že koaliční smlouvu strany podepíší příští týden. Lídr Starostů pro jižní Moravu František Lukl doplnil, že koaliční smlouva bude stavět na základech čtyřleté spolupráce obou uskupení. 
🥐🥐🥐Francouzský prezidentský palác v sobotu večer, více než dva měsíce po předčasných parlamentních volbách, představil novou středopravou vládu. Svoji dosavadní funkci si z klíčových ministrů udržel ministr obrany Sébastien Lecornu, který v uplynulých letech dohlížel na modernizaci francouzské armády i organizaci vojenské pomoci Ruskem napadené Ukrajině. Agentura DPA píše, že není jasné, zda končí politická krize, kterou Francie zažívá od začátku léta. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme