Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Zdeněk Tůma

Zdeněk Tůma: Nájemních bytů bude přibývat. A nájmy dál porostou

Bývalý guvernér České národní banky Zdeněk Tůma se podle svých slov tak nějak přirozeně ponořil do byznysu s nemovitostmi. Je jedním ze zakladatelů fondu kvalifikovaných investorů s názvem IRQ, který se chce věnovat především nájemnímu bydlení v Praze a Brně. Jejich prvním projektem by měl být bytový dům v pražských Holešovicích. „Chceme budovat portfolio nájemního bydlení,“ říká Tůma.

Přečíst článek
Španělská Malaga se dostává do popředí zájmu českých investorů do realit.

Španělský sen. Byt v Malaze stojí stejně jako v Olomouci, ale nese jako ten v Praze

Přečíst článek

Sazby hypoték v listopadu stouply k šesti procentům, patří k nejvyšším za 20 let

Přečíst článek

Naděje pro české stavebnictví. Bartoš s Kupkou přislíbili urychlit výstavbu

Přečíst článek

Nedávno ještě ruina, na jaře galerie s díly Davida Černého. Smíchovská varna má kolaudaci

Přečíst článek

Sleva 15 procent. Drama na švédském realitním trhu vrhá Seveřany do krize

Ceny nemovitostí ve Švédsku z dosavadního vrcholu, na kterém byly začátkem roku, klesly o 15 procent. Pokles realitního trhu v největší severské ekonomice tak ještě může prohloubit začínající hospodářský propad, uvedla dnes agentura Bloomberg. Největší riziko představují komerční nemovitosti.

Přečíst článek
Martin Skalický (vlevo) a Dalibor Martínek při natáčení podcastu

Postavíme první dřevěný mrakodrap v Česku, říká v podcastu Skalický

Společnost Progresus založili před rokem Lukáš Zrůst a Lukáš Foral. Je to investiční skupina, jejíž hlavní nohou se má stát rezidenční development s důrazem na udržitelnost. Zrůst působil jako insolvenční správce, a v loňském roce zařadil do portfolia skupiny tradiční českou společnost RD Rýmařov, která přes padesát let v Česku vyráběla dřevěné domy.

Přečíst článek
Simon Johnson z Crestyl

V Polsku nájemní bydlení stavíme. Chtěli bychom i v Praze, říká ředitel developera Crestyl

Máme zkušenosti s nájemním bydlením a rádi je nabídneme i zde v Česku, třeba ve spolupráci s městem, říká provozní ředitel společnosti Crestyl v Česku Simon Johnson.

Přečíst článek
Designové pokoje v hotelu Andaz Prague.

Nejkrásnější hotelové pokoje jsou letos podle prestižní světové soutěže v Praze

Jedna z nejprestižnějších designérských soutěží světa SBID International Design Awards poslala cenu za rok 2022 i do Prahy. Za vítěze pro kategorii hotelových pokojů a apartmá si odborná porota vybrala interiéry letos na jaře otevřeného pětihvězdičkového hotelu Andaz Prague v pražském Cukrovarnickém paláci. 

Přečíst článek
Dům v Moravském Krumlově navrhlo studio CL3.

Černý dům? Fasáda se odkazuje na díru, která tu dlouho zela

Při návrhu domu do Moravského Krumlova architekti striktně respektovali objem a tvar domu, který na tomto místě v minulosti stával. Radikálně ho ale od okolní zástavby odlišili barvou. Černou na fasádu studio CL3 nezvolilo náhodou.

Přečíst článek
Zvláštní cenu Ministerstva průmyslu a obchodu získala Nela Vicanová z Fakulty architektury VUT v Brně.

Jak naložit s těžební krajinou na Ostravsku nebo Pražským hradem? Studenti architektury to ví

Zahušťování měst, konverze historických objektů nebo krajiny zasažené těžebním průmyslem. Těmto a dalším tématům se věnovaly vítězné projekty 23. ročníku Přehlídky diplomových prací, kterou každoročně pořádá Česká komora architektů.

Přečíst článek
Rezidence Nový Žižkov.

Dalibor Martínek: Ceny nových bytů v Praze už klesají. Ale tajně. Developeři vymysleli nové triky

Developeři by si raději překousli jazyk, než aby přiznali, že jejich bonanza končí. Že už nemůžou šponovat ceny do nekonečna. Rádi by se tvářili, že žádný pokles cen bytů nebude, že ceny budou navždy jenom růst. Takže tu máme příběh, že po zimním útlumu přijde jarní oživení.

Přečíst článek
Vizualizace loftového bydlení s automobilovým miláčkem zaparkovaným vedle bytu - Vanguard

Autem až do obýváku? Proč ne, řekli si stavitelé loftů v pražských Modřanech

Bývalá továrna Microna na letecké přístroje v pražských Modřanech se mění na atypické bydlení. Developerská společnost PSN tu staví 150 loftů v industriálním stylu s řadou překvapivých vychytávek. Bude tu třeba autovýtah až do bytů v nejvyšších patrech nebo bazény na střeše či v suterénu. Náklady na realizaci projektu Vanguard přesáhnou podle vlastníka PSN Maxe Skaly jednu miliardu korun. Dokončení se plánuje na rok 2023.

Přečíst článek
Čtvrť Emila Kolbena

Krize pro jedny, příležitost pro druhé. Developerské obchody se rozjíždějí

I když prodej nových bytů zamrzl, na realitním trhu je poměrně živo. Hemží se nabídkou na prodej nedokončených projektů, které jejich stavitelé kvůli nejasné budoucnosti nejsou schopni dotáhnout.

Přečíst článek
Central Group - Žižkov

Ceny starých bytů budou dále klesat. Až o deset procent

Poptávka po novém bydlení je. Vzhledem k razantnímu zdražení hypoték, které jsou třikrát dražší než loni, se ale zásadně zpomalil prodej bytů. V meziročním srovnání až o 60 procent, vyplývá z aktuální analýzy společnosti Central Group. Pád cen u nových bytů - na rozdíl od těch secondhandových - podle zástupců firmy očekávat nelze.

Přečíst článek
Reklama

News box

Výrobce doplňků🍲🍲🍲 stravy Walmark z Třince na Frýdecko-Místecku zvýšil v loňském roce tržby o 55,7 milionu, tedy 3,3 procenta, na 1,73 miliardy korun. Čistý zisk firmě klesl zhruba o polovinu na 127,2 milionu korun. Z tuzemského trhu loni pocházelo zhruba 12 procent z celkových tržeb podniku.
Výsledky krajských voleb pokládá prezident Petr Pavel za signál pro vládu, kterým územím by měla věnovat před volbami do Sněmovny v příštím roce větší pozornost. Pavel v Praze před odletem na týdenní cestu do USA řekl, že volby jsou jistě indikátorem dalšího vývoje, neměly by se ale brát jako referendum o vládě, protože mají jiná témata.
Izrael v několika předchozích dnech zasadil Hizballáhu sérii ran, které si toto libanonské hnutí nedovedlo ani představit, řekl ✡️✡️✡️izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Zopakoval, že udělá vše pro to, aby se lidé, vystěhovaní ze severu Izraele kvůli přeshraničnímu konfliktu s Hizballáhem, mohli bezpečně vrátit domů. Informoval o tom deník Haarec a server The Times of Israel (ToI). Číst více
Ministr vnitra Vít Rakušan považuje za správné, že se 🗳️🗳️🗳️krajské a senátní volby i přes povodně uskutečnily v plánovaném termínu. Podle něj se ukázalo, že stát v krizi dokáže dobře fungovat, a každý kdo chtěl měl možnost jít hlasovat. Podle místopředsedy opozičního ANO Richarda Brabce byla regulérnost voleb na hraně a nelze vyloučit, že se objeví žaloby, v nichž si lidé budou stěžovat, že zajištěný přístup k volbám neměli. Politici to řekli v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.
Třetí místopředsedkyně Pirátů Jana Holomčík Leitnerová ke konci září skončí ve vedení vládních Pirátů. Rezignaci v neděli po poledním oznámila na stranickém internetovém fóru po neúspěchu strany v krajských volbách. V sobotu dalo k dispozici své funkce celé předsednictvo Pirátů, hlasovat o vyjádření důvěry nejužšímu vedení by měli všichni členové strany do 14. října.
Vedení vládní ODS si musí přiznat, že krajské volby byly neúspěchem, řekl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) v pořadu Partie na CNN Prima News. Situaci podle něj nejde bagatelizovat, s ohledem na sněmovní volby v příštím roce je výsledek velmi špatný. Respektuje dotazy na to, zda se nevrátí do celostátní politiky. Volby podle něj v této otázce nic nezměnily, soustředí se na Jihočeský kraj, jehož dobrou správu sliboval tamním občanům ve volbách.
Martin Kuba
Martin Kuba profimedia.cz
Meteorologové opět zmírnili výstrahu před 🌧️🌧️🌧️vzedmutými toky, i na jihu Čech hladiny pozvolna klesají. Výstraha tak platí už jen v malé části Čech. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu. Povodňové stupně evidoval ústav v neděli před 11.00 už jen na 11 místech v Česku. V pondělí 16. září ráno, když místy ještě přetrvávaly deště, byl povodňový stav na více než dvou stovkách míst.
Nezisková organizace Regionální systém civilní ochrany ČR (RESCO), která po povodni pomáhá v Zátoru na Bruntálsku, se potýká s nečekaným problémem. Sociální síť Facebook❌❌❌ zablokovala její stránku s odůvodněním, že se vydává za někoho jiného. Stránka má přitom stejný název od svého založení. Pro organizaci jde o důležitý komunikační kanál a pro mnohé jediný způsob komunikace. Sdělil to předseda představenstva RESCO Ondřej Bumba. Zátor patří v Moravskoslezském kraji mezi záplavami nejvíce zdevastované obce.
Opoziční hnutí ANO zřejmě letos minimálně zdvojnásobí celkový počet svých senátorů, jichž mělo dosud pět. Dva senátory získalo poprvé v historii už v prvním volebním kole. Z 19 jeho finalistů má velmi blízko ke zvolení pět, kteří jsou s ohledem na dosavadní výsledky regionálních voleb favority. Stejný počet senátorů by pak úspěšně mohla obhájit ODS i Starostové. Vládní strany mají díky duelu zástupců ODS a KDU-ČSL jistý mandát na Svitavsku, na Chomutovsku nejspíš křeslo v Senátu obhájí Přemysl Rabas (za SEN 21) na rozdíl od Piráty podporovaného Marka Hilšera (MHS) v Praze 2. Ve zbývajících pěti z 22 obvodů, kde se bude hlasovat, je poměr sil poměrně vyrovnaný.
Americké ministerstvo zahraničí opět vyzvalo své občany, aby opustili Libanon, dokud jsou stále k dispozici 🛬🛬🛬komerční lety, informují světové agentury. Děje se tak na pozadí eskalace bojů mezi Izraelem a libanonským militantním hnutím Hizballáh. Izraelská armáda uvedla, že v průběhu soboty v Libanonu zasáhla přes 400 cílů spojených s Hizballáhem. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme